Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najbardziej mnie wkurza bezsilność wobec lekarzy.

Mój teść się kiedyś zawziął po nieudzieleniu mu pomocy przez lekarza pierwszego kontaktu /skończyło się na wezwaniu pogotowia bo jest po baypassach/ i skończyło się w sądzie a tam kilku innych lekarzy stwierdziło że wszystko było Ok lekarz ma nienaganną opinię i dupa blada.

i to jest przerażające, do czasu gdy człek zdrowy to wszystko ok, gdy coś zaczyna się dziać wtedy schody się zaczynają :(

A lekarze często sprawiają wrażenie niedouczonych, a już chyba niewielu doszkala się, choć mają taki obowiązek.... wiem wszystkie niedogodności zawodu, ale w końcu lekarz to też misja

Mam wrażenie, że to chyba odgórne wytyczne by nie udzielać pomocy gdy trudny przypadek, bo to kosztuje a potem NFZ nie refunduje leczenia :( :bash:

cze wszystkim :D

Monia, ręce normalnie opadają :mad: dobrze, że siostrzenicę udało się jednak położyć w szpitalu. mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowieje :D ja już się dawno przekonałam, że z lekarzami trzeba być bardzo asertywnym i nie dać się zbyć, tylko walczyć o swoje

Jak młody zachorował to trafił do kliniki na 3 miesiące i co kilka wracał na miesiąc, dwa....

I uczyli się na nim studenci... 5 rok... 10 semestr... Pediatra neurolog dziecięca zadawała im najprostsze pytania o odruchy niemowlaków, małych dzieci... a oni w ząb... Ani jeden... Nooo i za rok mieli nas zacząć po stazu leczyć... Nie chciałabym sie znaleźc w rekach takiego specjalisty....

A lekarze douczają sie... a jakże ... - od przedstawicieli medycznych... jakie tabletki wypisywać....

Ręce opadaja....

Mirela, dziękuję :D

doskonale cię rozumiem, bo też od początku roku zmagałam się z tą sprawą. Najwięcej czasu zajęło mi przekonanie jednego ze współwłaścicieli, aby łaskawie pojawił się na podpisanie aktu :mad: nie rozumiem, że ludzie mogą być tak nastawieni anty do innych sąsiadów.

U mnie butle hulają już prawie 2 miesiące i muszę przyznać, że to naprawdę bardzo kosztowna "impreza" :(

Na ile Ci starczała taka 30 litrowa ? Wiesz, mi jak pan dzisiaj podłączył na butli to taka uszczęsliwiona jestem, już myślałam, ze nie wygrzeję tej podłogi. Ja walczyłam 1,5 miesiąca żeby na butli zrobić rozruch, a gaz ziemny tow marzeniach na razie.

Na ile Ci starczała taka 30 litrowa ? Wiesz, mi jak pan dzisiaj podłączył na butli to taka uszczęsliwiona jestem, już myślałam, ze nie wygrzeję tej podłogi. Ja walczyłam 1,5 miesiąca żeby na butli zrobić rozruch, a gaz ziemny tow marzeniach na razie.

mam podłączone 3 butle do reduktora - 2 do grzania, a 3 jako zapas, zanim przyjedzie pan z butlami. Generalnie 2 butle starczają mi na mniej więcej 9-10 dni. Teraz jak przełączyłam piec na tryb nocny, starczają na dłużej.

A skoro nie masz szans na podłączenie gazu ziemnego, to nie zastanawiałaś się nad dużym zbiornikiem, bo te małe butle mogą zrujnować finansowo

dobry :D

byłam dzisiaj z dziewczynkami na "Zakochanym wilczku" - ostatnio chadzam do kina tylko i wyłącznie na kreskówki :lol2:

jednak 19 listopada mam zamiar wybrać się na Harrego Pottera - wiem, też dla dzieci, ale go uwielbiam i przynajmniej nie będzie to kreskówka :lol2:

lidszu

mam nadzieje ze mogę u Ciebie :)

Taki mały OT

Mam wielką prośbę:)

Wiecie, ze biorę udzial w konkursie ikei na kuchnie marzeń

na kuchnie i tak nie ma szans

nie wiem jakim cudem ludzie robią tyle głosów w tak krótkim czasie

to jest chyba jakieś podejrzane*

zreszta już kilku liderów wylecialo z konkursu

pewnie się w Ikei kapli ze coś podkrecaja chyba numery IP

teraz ważne dla mnie żeby utrzymać się w pierwszej 50-stce

chociaż gary ikeowskie możecie mi pomoc wygrać