Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co to znaczy ograniczenie wiekowe - jak idziesz z dzieckiem to nie Ty wiesz lepiej co jest dla niego odpowiednie? :eek: Zawsze mi sie wydawalo, ze to rodzaj wskazowki dla rodzica, nie jakies prawo biletera...

to prawda, ale niektóre filmy są od 12 bądź 15 lat i jest to czymś uzasadnione. Niestety w HP jest dużo drastycznych scen, których młodsze dzieci mogą się bać. Moja I. też uwielbia Harrego, ale nie wybiorę się z nią do kina. Wolę go zobaczyć najpierw sama, a jak będzie kiedyś leciał w telewizji, to będę wiedzieć, czy pozwolić jej go oglądać, czy nie. Do tej pory obejrzała wszystkie nakręcone części i przy niektórych scenach zakrywała oczy.

lidszu

mam nadzieje ze mogę u Ciebie :)

Taki mały OT

Mam wielką prośbę:)

Wiecie, ze biorę udzial w konkursie ikei na kuchnie marzeń

na kuchnie i tak nie ma szans

nie wiem jakim cudem ludzie robią tyle głosów w tak krótkim czasie

to jest chyba jakieś podejrzane*

zreszta już kilku liderów wylecialo z konkursu

pewnie się w Ikei kapli ze coś podkrecaja chyba numery IP

teraz ważne dla mnie żeby utrzymać się w pierwszej 50-stce

chociaż gary ikeowskie możecie mi pomoc wygrać

dlatego proszę bardzo o głosy

klikajcie codziennie jak tylko możecie z domu, z pracy

dziękuje bardzo

wiem ze mogę na Was liczyć :hug:

klikam codziennie i mam nadzieję, że uda ci się wygrać te garnki :D

to prawda, ale niektóre filmy są od 12 bądź 15 lat i jest to czymś uzasadnione. Niestety w HP jest dużo drastycznych scen, których młodsze dzieci mogą się bać. Moja I. też uwielbia Harrego, ale nie wybiorę się z nią do kina. Wolę go zobaczyć najpierw sama, a jak będzie kiedyś leciał w telewizji, to będę wiedzieć, czy pozwolić jej go oglądać, czy nie. Do tej pory obejrzała wszystkie nakręcone części i przy niektórych scenach zakrywała oczy.

No i OK, tak powinno byc. Kurcze, ja pamietam do dzisiaj scene z wilkami z Akademii Pana Kleksa, dluuuuugo mi sie snila po nocach, jeszcze dzisiaj jak sobie ja przypomne to mam dreszcze, a film byl b.o.

mam podłączone 3 butle do reduktora - 2 do grzania, a 3 jako zapas, zanim przyjedzie pan z butlami. Generalnie 2 butle starczają mi na mniej więcej 9-10 dni. Teraz jak przełączyłam piec na tryb nocny, starczają na dłużej.

A skoro nie masz szans na podłączenie gazu ziemnego, to nie zastanawiałaś się nad dużym zbiornikiem, bo te małe butle mogą zrujnować finansowo

Mam szanse w połowie grudnia :).

Wczoraj musieliśmy wyłączyć piec w trakcie wygrzewania, bo pan coś słabo śrubunek dokręcił i mi się gaz ulatniał, dzisiaj ma naprawić, już się nie mogę doczekać, bo w domku tak fajnie cieplutko było :).

No i OK, tak powinno byc. Kurcze, ja pamietam do dzisiaj scene z wilkami z Akademii Pana Kleksa, dluuuuugo mi sie snila po nocach, jeszcze dzisiaj jak sobie ja przypomne to mam dreszcze, a film byl b.o.

otóż to... chodzi o to, ze pierwsze częsci HP sa oki.. w sam raz dla takich 7latków, ale ostatnia już raczej nie bardzo... czytałam książke i mniej więcej wiem co będzie w filmie... a nie wszystko by się nadawało, ale B strasznie mnie męczy... więc musze się najpierw dowiedzieć czy jest w ogóle szansa na to by do kina wejśc z takim Bąkiem :)

hajka

a na telefony odpowiadają ? póki nie minie termin jaki tam z nimi ustaliłaś to nie ma się co przejmować... bo onie się raczej nie będą wychylać ;) dopiero po tym terminie będziesz na prawie i mozesz sie do nich wybrać..

No tak, dlugo o tym gadalam z nimi u notariusza i notariuszka przekonywala, ze jak wpiszemy jakis maksymalny czas, to wtedy ten czas mi sie wydluzy, bo beda czekac do konca i ze niezwlocznie to jest "dosc doprecyzowany" okres... Wiesz, bez tego mozna zyc, tylko mnie to wk.rwia dla zasady. Najbardziej chyba ta ich ekipa, ktora sie ciagle zachowuje jakby byla na budowie i te ich chamskie ogloszenia, ze nie odpowiadaja za zniszczenia. A kto je niby robi, jesli nie oni? Jesli po moim powrocie nie bedzie reakcji to zaczynam pisac pisemka... :rolleyes:

Wusia... a daj mi jakiś paragraf na zdefiniowanie terminu "niezwłocznie"....

Mnie sie niestety obija z tyłu głowy definicja z zapisem że niezwłocznie to termin ustawowy, który nie jest zdefiniowany w przepisach. On nie ma nigdzie wyjaśnienia .Niezwłocznie to niezwłocznie bez zbędnej zwłoki lub po ustaniu przyczyny uniemozliwiającej dokonania czynności.... Wygooglalam, że należy sięgnąć do wykładni przepisów, pomocne tu jest orzecznictwo SN. Przez pojęcie "niezwłocznie" należy rozumieć jako bez zbędnej zwłoki, czyli bez zbędnych czynności, przeszkód, ale z zachowaniem czynności przewidzianych ustawowo.

Więc skąd masz te 7 dni?

Edytowane przez nitubaga

Nituśka najbardziej precyzyjnie określa to Kodeks Postępowania Administracyjnego;) niezwłocznie lecz nie później niż 7 dni to njkrótszy termin jaki przewiduje KPA:) natomiat załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego w terminie 1 miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej w ciągu 2 miesięcy:)

doberek :D

panowie od elewacji w końcu chyba zaczną kłaść jutro kolor :D skończyli w końcu podbitkę, a nie było łatwo, ponieważ daszek nad wejściem do domu (ten, który sobie wymyśliłam) panom murarzom się trochę omsknął, jest strasznie krzywy i nie trzyma wymiarów. Panowie od elewacji się naprawdę namęczyli, aby zrobić na nim podbitkę i żeby w miarę równo wyglądała. Tak to jest jak sobie baba coś wymyśli i bez żadnego planu każe murarzom to wykonać :mad: Jutro może uda mi się pstryknąć fotki, to pokażę jak to wyszło.

Zaczęły się też kłaść płytki w garażu. Na razie panowie robią w garażu, ponieważ nie mam jeszcze zakupionych żadnych płytek do łazienek :oops:

Nituśka najbardziej precyzyjnie określa to Kodeks Postępowania Administracyjnego;) niezwłocznie lecz nie później niż 7 dni to njkrótszy termin jaki przewiduje KPA:) natomiat załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego w terminie 1 miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej w ciągu 2 miesięcy:)

aaaaaaaaaa no to mów od razu, ze to obowiązuje administracje naszego pięknego kraju... ale nie developerów...