malgos2 13.11.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 A co to znaczy ograniczenie wiekowe - jak idziesz z dzieckiem to nie Ty wiesz lepiej co jest dla niego odpowiednie? Zawsze mi sie wydawalo, ze to rodzaj wskazowki dla rodzica, nie jakies prawo biletera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 A co to znaczy ograniczenie wiekowe - jak idziesz z dzieckiem to nie Ty wiesz lepiej co jest dla niego odpowiednie? Zawsze mi sie wydawalo, ze to rodzaj wskazowki dla rodzica, nie jakies prawo biletera... to prawda, ale niektóre filmy są od 12 bądź 15 lat i jest to czymś uzasadnione. Niestety w HP jest dużo drastycznych scen, których młodsze dzieci mogą się bać. Moja I. też uwielbia Harrego, ale nie wybiorę się z nią do kina. Wolę go zobaczyć najpierw sama, a jak będzie kiedyś leciał w telewizji, to będę wiedzieć, czy pozwolić jej go oglądać, czy nie. Do tej pory obejrzała wszystkie nakręcone części i przy niektórych scenach zakrywała oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 lidszu mam nadzieje ze mogę u Ciebie Taki mały OT Mam wielką prośbę Wiecie, ze biorę udzial w konkursie ikei na kuchnie marzeń na kuchnie i tak nie ma szans nie wiem jakim cudem ludzie robią tyle głosów w tak krótkim czasie to jest chyba jakieś podejrzane* zreszta już kilku liderów wylecialo z konkursu pewnie się w Ikei kapli ze coś podkrecaja chyba numery IP teraz ważne dla mnie żeby utrzymać się w pierwszej 50-stce chociaż gary ikeowskie możecie mi pomoc wygrać dlatego proszę bardzo o głosy klikajcie codziennie jak tylko możecie z domu, z pracy dziękuje bardzo wiem ze mogę na Was liczyć klikam codziennie i mam nadzieję, że uda ci się wygrać te garnki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.11.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 to prawda, ale niektóre filmy są od 12 bądź 15 lat i jest to czymś uzasadnione. Niestety w HP jest dużo drastycznych scen, których młodsze dzieci mogą się bać. Moja I. też uwielbia Harrego, ale nie wybiorę się z nią do kina. Wolę go zobaczyć najpierw sama, a jak będzie kiedyś leciał w telewizji, to będę wiedzieć, czy pozwolić jej go oglądać, czy nie. Do tej pory obejrzała wszystkie nakręcone części i przy niektórych scenach zakrywała oczy. No i OK, tak powinno byc. Kurcze, ja pamietam do dzisiaj scene z wilkami z Akademii Pana Kleksa, dluuuuugo mi sie snila po nocach, jeszcze dzisiaj jak sobie ja przypomne to mam dreszcze, a film byl b.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 14.11.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 klikam codziennie i mam nadzieję, że uda ci się wygrać te garnki dziekuję bardzo z Waszą pomocą jest szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 mam podłączone 3 butle do reduktora - 2 do grzania, a 3 jako zapas, zanim przyjedzie pan z butlami. Generalnie 2 butle starczają mi na mniej więcej 9-10 dni. Teraz jak przełączyłam piec na tryb nocny, starczają na dłużej. A skoro nie masz szans na podłączenie gazu ziemnego, to nie zastanawiałaś się nad dużym zbiornikiem, bo te małe butle mogą zrujnować finansowo Mam szanse w połowie grudnia . Wczoraj musieliśmy wyłączyć piec w trakcie wygrzewania, bo pan coś słabo śrubunek dokręcił i mi się gaz ulatniał, dzisiaj ma naprawić, już się nie mogę doczekać, bo w domku tak fajnie cieplutko było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.11.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Lidzia dzięki za niespodziewany ale baaaardzo miły nalot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.11.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 No i OK, tak powinno byc. Kurcze, ja pamietam do dzisiaj scene z wilkami z Akademii Pana Kleksa, dluuuuugo mi sie snila po nocach, jeszcze dzisiaj jak sobie ja przypomne to mam dreszcze, a film byl b.o. otóż to... chodzi o to, ze pierwsze częsci HP sa oki.. w sam raz dla takich 7latków, ale ostatnia już raczej nie bardzo... czytałam książke i mniej więcej wiem co będzie w filmie... a nie wszystko by się nadawało, ale B strasznie mnie męczy... więc musze się najpierw dowiedzieć czy jest w ogóle szansa na to by do kina wejśc z takim Bąkiem hajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.11.2010 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Wyslesz bileterowi zadanie wpuszczenia do kina na pismie, polecony ze zwrotka i luz. A propos, depesie troche mnie wkurzaja - jeszcze nie dostalam faktury i nikomu sie nie spieszy do wymiany szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.11.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 a na telefony odpowiadają ? póki nie minie termin jaki tam z nimi ustaliłaś to nie ma się co przejmować... bo onie się raczej nie będą wychylać dopiero po tym terminie będziesz na prawie i mozesz sie do nich wybrać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.11.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Kurrrrrde termin jest "niezwlocznie"... Napisalam maila w ktorym przy okazji ich opierdzielilam, ze ich ekipa zepsula nam drzwi wejsciowe i blokuje wylaczniki swiatla na klatce. Niech se nie mysla. Zobaczymy, co to da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.11.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 hm... to już wiesz dlaczego jak pisałam wcześniej o zmianach w umowie oni się nie zgodzili na zapis definiujący czas napraw.... no tu jest troche klops.... bo ich definicja moze być znacząco różna od Twojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.11.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 No tak, dlugo o tym gadalam z nimi u notariusza i notariuszka przekonywala, ze jak wpiszemy jakis maksymalny czas, to wtedy ten czas mi sie wydluzy, bo beda czekac do konca i ze niezwlocznie to jest "dosc doprecyzowany" okres... Wiesz, bez tego mozna zyc, tylko mnie to wk.rwia dla zasady. Najbardziej chyba ta ich ekipa, ktora sie ciagle zachowuje jakby byla na budowie i te ich chamskie ogloszenia, ze nie odpowiadaja za zniszczenia. A kto je niby robi, jesli nie oni? Jesli po moim powrocie nie bedzie reakcji to zaczynam pisac pisemka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.11.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 niezwłocznie znaczy to co znaczy czyli nachmiast nie dłużej niż 7 dni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.11.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 No, to 7 dni to minelo jakies 6 tygodni temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.11.2010 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) Wusia... a daj mi jakiś paragraf na zdefiniowanie terminu "niezwłocznie".... Mnie sie niestety obija z tyłu głowy definicja z zapisem że niezwłocznie to termin ustawowy, który nie jest zdefiniowany w przepisach. On nie ma nigdzie wyjaśnienia .Niezwłocznie to niezwłocznie bez zbędnej zwłoki lub po ustaniu przyczyny uniemozliwiającej dokonania czynności.... Wygooglalam, że należy sięgnąć do wykładni przepisów, pomocne tu jest orzecznictwo SN. Przez pojęcie "niezwłocznie" należy rozumieć jako bez zbędnej zwłoki, czyli bez zbędnych czynności, przeszkód, ale z zachowaniem czynności przewidzianych ustawowo. Więc skąd masz te 7 dni? Edytowane 17 Listopada 2010 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.11.2010 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 No mnie sie tez tak wydaje, ze niezwlocznie to moze roznie oznaczac. Oni sie moga np. tlumaczyc, ze zglosili oknoplastowi, ktory sie slimaczy z serwisem gwarancyjnym itd. itd. Ale luz, maja tydzien na reakcje, jak nie to... zaczne kopac tam, gdzie najbardziej boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.11.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Nituśka najbardziej precyzyjnie określa to Kodeks Postępowania Administracyjnego;) niezwłocznie lecz nie później niż 7 dni to njkrótszy termin jaki przewiduje KPA:) natomiat załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego w terminie 1 miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej w ciągu 2 miesięcy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 17.11.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 doberek panowie od elewacji w końcu chyba zaczną kłaść jutro kolor skończyli w końcu podbitkę, a nie było łatwo, ponieważ daszek nad wejściem do domu (ten, który sobie wymyśliłam) panom murarzom się trochę omsknął, jest strasznie krzywy i nie trzyma wymiarów. Panowie od elewacji się naprawdę namęczyli, aby zrobić na nim podbitkę i żeby w miarę równo wyglądała. Tak to jest jak sobie baba coś wymyśli i bez żadnego planu każe murarzom to wykonać Jutro może uda mi się pstryknąć fotki, to pokażę jak to wyszło. Zaczęły się też kłaść płytki w garażu. Na razie panowie robią w garażu, ponieważ nie mam jeszcze zakupionych żadnych płytek do łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.11.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Nituśka najbardziej precyzyjnie określa to Kodeks Postępowania Administracyjnego;) niezwłocznie lecz nie później niż 7 dni to njkrótszy termin jaki przewiduje KPA:) natomiat załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego w terminie 1 miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej w ciągu 2 miesięcy:) aaaaaaaaaa no to mów od razu, ze to obowiązuje administracje naszego pięknego kraju... ale nie developerów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts