Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

To się panowie z elewacją nie spieszyli :( Jest sznasa, ze skonczą przy takiej pogodzie?

Ten czarny dąb jest super. Rozumiem, ze odkurzacz twoim przyjacielem jest :)

panów na razie nie ma, bo i elewacji w taką pogodę nie da się robić. Tynk jest położony na całym domu i został im do położenia garaż, więc mam nadzieję, że jak się przynajmniej da 2 dni poprawi pogoda i temperatura podskoczy, to panowie wrócą i skończą.

Cóż ja poradzę, że podobają mi się ciemne podłogi. Mąż powiedział, że zatrudnimy panią do sprzątania, więc mam nadzieję, że nie będę na ten dąb aż tak bardzo narzekać ;)

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka

Dobrze że dzieciaki zostały.Martwiłabyś się tylko. Przy takiej pogodzie długo by jechali i mało zobaczyli.

Trzymam kciuki za elewację. W przyszłym tyg ma być cieplej.

ja też się właśnie cieszę, że nie pojechali. Już wczoraj mówiłam w szkole, że to pomyłka ta wycieczka, ale panie "bardzo optymistycznie" :mad: stwierdziły, że przecież nawet jak zacznie padać rano śnieg, to nie zasypie dróg aż tak bardzo, aby nie mogli pojechać. Najwyżej będą dłużej wracać :evil: Już wczoraj stwierdziłam, że I. nie pojedzie, nawet jeśli dzisiaj wycieczka się odbędzie, bo nie chcę, aby utknęła gdzieś w szczerym polu w korku, bo drogi będą nieprzejezdne. Jak dla mnie, to trochę za luźno panie w szkole potraktowały tą wycieczkę nie zważając na to, że autokarem podróżować będą 6-o i 5-o latki, a nie dorośli

Dobrze, że I. nie pojechała, i nie pojechały wszystkie dzieci... Przynajmniej jej przykro nie było....

A co się dzieje u Ciebie?

Elewacja nie skończona bo....??????

Na płytki czekasz.... i co jeszcze jest zrobione, bo miałam lekki przestój z wiadomościami.....

zaczynam przeczuwać, ze to Ty czarownico sprowadziłas ten snieg, zeby I. nie jechała na wycieczkę.No przyznaj się przyznaj w końcu, ze to Twoja sprawka.aleś nas wszystkich zalatwiła;)

Czesc Lidzia. To teraz ja bede odczyniac, zebys mogła w końcu skończyc tą elewację. Moj elewacyjny dalej się nie pojawia.Juz kilka terminów sam sobie wyznaczył i ciągle daje ciała, ech juz nie mogę. Robię ocieplenie domu juz póltorej roku. Jestem swoistą weteranką w tej dziedzinie jak widać.Teraz pewnie zadzwoni w końcu i powie, ze zima go zaskoczyła:bash:

Wyjątkowo Paniom zabrakło wyobraźni, albo po prostu przyćmiła i ją chęć sprawienia dzieciom frajdy z wycieczki... ale bardzo dobrze, że nie pojechały.

Aleeee masz fajnego Pana Męża i z jakimi mądrymi pomysłami!!! :D

Aleeee masz fajnego Pana Męża i z jakimi mądrymi pomysłami!!! :D

kochana, ale ty chyba nie słyszałaś jakie schody mój szanowny sobie wymyślił :lol2: Zuzka, jak to usłyszała, to myślałam, że spadnie z krzesła ze śmiechu :lol2:

lepiej będzie dla mnie i niego, jeśli swoich futurystycznych wizji nie będzie wprowadzał w życie :lol2:

Byłam dzisiaj na budowie. Cicho i pusto na niej strasznie. Panowie od elewacji czekają na polepszenie pogody, glazurnicy mają się pojawić we wtorek.

A na budowę pojechałam, bo od ponad dwóch tygodni nie chodził piec i bałam się, że mi woda w podłogówce zamarznie. Przy telefonicznej pomocy hydraulika (bo oczywiście serwisant od pieca nie odbierał telefonu :mad:) odpowietrzyłam piec i udało mi się go uruchomić :D. Okazuje się, że mam chyba bardzo dobrze ocieplony dom, bo pomimo braku ogrzewania przez tak długi okres, to dom się aż tak bardzo nie wychłodził. A myślę, że temperatura w środku oscylowała w granicach ok 8-9 stopni.

Byłam dzisiaj na budowie. Cicho i pusto na niej strasznie. Panowie od elewacji czekają na polepszenie pogody, glazurnicy mają się pojawić we wtorek.

A na budowę pojechałam, bo od ponad dwóch tygodni nie chodził piec i bałam się, że mi woda w podłogówce zamarznie. Przy telefonicznej pomocy hydraulika (bo oczywiście serwisant od pieca nie odbierał telefonu :mad:) odpowietrzyłam piec i udało mi się go uruchomić :D. Okazuje się, że mam chyba bardzo dobrze ocieplony dom, bo pomimo braku ogrzewania przez tak długi okres, to dom się aż tak bardzo nie wychłodził. A myślę, że temperatura w środku oscylowała w granicach ok 8-9 stopni.

witam,

moim zdaniem dobrze ocieplony dom to podstawa! taka inwestycja szybko się zwróci...a jak widać u Ciebie ...to się już potwierdziło!

Pozdrawiam,

Jesuuuuuu Ja też tak mam....

I nawet nie jestem wściekła na odśnieżanie....

Odśnieżyłam podjazd i pobocze i drogę ( prawie cała przed moją posesją), ale droga juz na spółkę z mężem...

I wiecie, ze nie byłam wściekła na śnieżek...

Mąż przeklinał tylko to "białe gówno... " a ja cieszyłam się jak dziecko :)

I kto powiedział, że duzi czy też dorośli nie mogą cieszyć się z zimy... nawet nie byłam zła, że ślisko na drodze, i że obertaska zrobiłam, i, że breja i lód na ulicy, i, że jak wyjdziesz na 10 min z samochodu to musisz go odśnieżać.... To nić...

A zobaczcie jak jest ślicznie.

U mnie w lesie to jak na feriach zimowych :)

dzień doberek :D

generalnie nie mam nic przeciwko śniegowi, ale odśnieżania nie lubię. Dzisiaj powiedziałam mężowi, że jak się przeprowadzimy, to kupujemy spalinową odśnieżarkę, bo nie będę latać z łopatą, żeby odśnieżyć podjazd i pobocze drogi.

O tym samym mówiłam niedawno swojemu :)