lidszu 18.03.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Hej Lidzia:) dzięki za spotkanko i pamiętaj o przyszłym tygodniu:yes: ja też dziękuję i jak tylko będę wiedzieć co i jak, to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 18.03.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witaj, Domek piękny, wykończenie idzie szybko a łazienka przy sypialni rewelacja. Może ściągnę co nie co jeśli pozwolisz? Pisałam w czerwcu ubiegłego roku, że czekam na pozwolenie a od tego czasu garaże już stoją i robi się na nich więżba dachowa a na domku zalewają strop - więc do przodu. A poza tym najpiekszniejsza wiadomość - za 3 tyg zostanę po raz drugi mamusią - tym razem to będzie dziewczynka. Jestem taka szczęśliwa. Bardzo gratuluję ślicznego domku i czekam na kolejne zdjęcia, bo bardzo jestem ciekawa dalszych wnętrz. Pozdrawiam cieplutko z lubelskiego safikey safikey, po pierwsze gratuluję ponownego zostania mamą po drugie gratuluję postępów w budowie - niedługo czeka cię wykończeniówka, a tego nie zazdroszczę po trzecie - cieszę się, że nasza małżeńska łazienka się podoba i jeśli cię zainspirowała, to możesz ściągać co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 18.03.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam! Jak tak się patrzy na zdjęciach jak idzie postęp robót, to człowiek myśli jak to wszystko gładko idzie, a rzeczywistość niejednokrotnie wygląda nieco inaczej. Bardzo fajnie wyszły te mozaiki, trochę mnie zainspirowały. A ja tymczasem walczę z elektrykiem który ma przygotować instalację pod podłączenie przyłącza elektrycznego bo budowa mogła ruszyć. Mam pytanie odnośnie kosztów. Ile kosztuje stan surowy otwarty, no i ewnetualnie kolejne etapy budowy Topaza. Głównie mam na myśli robociznę. na zdjęciach wszystko wygląda tak bezproblemowo, niestety tak naprawdę lekko nie jest. Dużo decyzji przed wami, łatwych i tych bardzo trudnych co do kosztów budowy, to trudno tu pisać jakieś kwoty, bo to wszystko zależy od regionu, w którym będziecie się budować. My na pewnych etapach przepłaciliśmy wykonawcom, ale ja po prostu nie miałam siły szukać kogoś tańszego - to raz, a po drugie, wolałam wziąć kogoś polecanego (droższego), aby mieć pewność, że robota będzie wykonana porządnie - tak było np. z hydraulikiem. Warto abyś znalazła osoby, które budują w twojej okolicy, bo wtedy będziesz mogła prosić o namiary ekip, które są sprawdzone. Życzę szybkiego podłączenia prądu, aby budowa mogła ruszyć pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 19.03.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Hellloł No nareszcie mam net Lidzia pikęnie u Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.03.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.03.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 To ja lecę do dziennika z wywieszonym ozorem z nadzieją na nawe foty, a tam.... komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.03.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 To ja lecę do dziennika z wywieszonym ozorem z nadzieją na nawe foty, a tam.... komentarze mam nadzieję, że teraz już odzyskam dziennik dla siebie A foty będą się pojawiać niedługo, bo na początku tygodnia wchodzą malarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.03.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Wynajęty oglądał dzisiaj łazienkę małżeńską i stwierdził, że jest przepiękna Uff, ulżyło mi, bo tak naprawdę widział ją na samym początku robót i byłam pełna obaw czy mu się spodoba. M ma w telefonie gps'a, w którym jest Dżoana Krupa. Uśmiałam się dzisiaj jak nas prowadziła. Oto kilka jej tekstów: "no wkurzona teraz jestem. zjechałeś z trasy" "za 200 metry skręć ostro, mocno hard w lewo" :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 hihi, a jak brzmiało powitanie? "sześć dziefczyny" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.03.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) a potem na rondzie tym okrągłym prosto i do przodu to była big experience, you're really top driver Edytowane 20 Marca 2011 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana75 20.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Lidszu wybacz mój nietakt z wpisami w dziennik. Postaram się poprawić. Żółtodziób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 a potem na rondzie tym okrągłym prosto i do przodu to była big experience, you're really top driver dokładnie :lol2: prowadziłam i ryczałam ze śmiechu no, no - widzę, że koleżanka też ma Dżoanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Lidszu wybacz mój nietakt z wpisami w dziennik. Postaram się poprawić. Żółtodziób. nie ma za co serdecznie zapraszam do wpisywania się w komentarzach. Jeśli tylko będę mogła, to chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.03.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Hej! Dzięki za odpowiedzi. Topaza budujemy w woj. śląskim. Za stan surowy otwarty liczy sobie wykonawca 240 000zł w tym 85 000 to robocizna. Wydaje mi się, iż trochę dużo. Ciekawa jestem jak to się kształtuje w innych rejonach Polski. Pomimo, iż na dzień dzisiejszy nadal nie rozwiązaliśmy problemu z sposobem ogrzewania domu, to na wszelki wypadek powiększyliśmy - wysunęliśmy do przodu garaż o 2 m by zyskać pomieszczenie gospodarcze na ekogroszek, a jak nie na opał to dodatkowe pomieszczenie zawsze się przyda na kosiarkę czy rowery. Co zaś do kuchni to raczej myślę nie o stole na 4 osoby co coś w stylu "barku", tzn blat albo z jednej strony szafka z szerokim blatem by można bylo dostawić 4 krzesła. Mam pytanie gdzie masz zlew w kuchni, bo nie za bardzo podoba mi się pomysł zlewu w świetle okna - non stop zachlapane. Jeżeli masz aranżację kuchni to chętnie popatrzę jaki masz układ w kuchni. Pozdrawiam Wydaje mi się, że 85 tyś za robociznę, to dość dużo w obecnych czasach. Nie wiem jakie opinie ma ekipa i jaki zakres robót w to wchodzi, ale poszukaj może jeszcze tańszej. Zlew w kuchni będę miała z boku okna, ale nie ze względu na zachlapane okna, a dlatego, że w ogóle nie chciałam mieć pod oknem zlewu, a mój mąż tak - wyszedł więc kompromis. O zachlapane okna przy zlewie bym się nie bała. Miałam okno przy zlewie w mieszkaniu i nic mi się nie chlapało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.03.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Buziaki zostawiam to ja cię na światłach muszę spotkać, abyś się pokazała u mnie ? całus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.03.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 panowie malarze się dzisiaj pojawili w domu, jupiiiiii :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 21.03.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Jeny już ściany malujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.03.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Jeny już ściany malujesz trzeba coś robić, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 21.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 trzeba coś robić, nie ? superancko !!!!!!!!!!!!!!! ja czekam na paseczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts