Elena76 27.07.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 to ja też wypróbuję do tej pory moja ulubiona wersja wafli to z masą jak na blok czekoladowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.07.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 tzn taka z mlekiem w proszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.07.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 tzn taka z mlekiem w proszku? mniaaaaam koniecznie z niebieskim, żadnymi wynalazkami XXI wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.07.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 to ja też wypróbuję do tej pory moja ulubiona wersja wafli to z masą jak na blok czekoladowy a jak to się robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) mleko w proszku 500g (1 opakowanie) kostka margaryny pół szklanki wody 3-4 łyżki kakao 1 szklanka cukru Mleko w proszku i kakao razem wymieszać. W garnuszku zagotować cukier, wodę i margarynę. Po zagotowaniu wymieszać z mlekiem i kakao i można przekładać tą masą wafle. W wersji na blok czekoladowy dodaję połamane na kawałki herbatniki lub orzechy laskowe - pycha Edytowane 30 Lipca 2011 przez Elena76 zamiast 500g było 500 dag :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.07.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A gdzie mozna kupic takie mleko? bo ja juz dawno nie widzialam dlatego szuakalam nowego przepisu. Dobre sa tez z masa krowkowa znaczy sie ugotowanym slodzonym mlekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.07.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Przyszłam się przywitać... i od razu zgłodniałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A gdzie mozna kupic takie mleko? bo ja juz dawno nie widzialam dlatego szuakalam nowego przepisu. w każdym osiedlowym sklepie (przynajmniej u nas) Nie niebieskie jest też w każdym supermarkecie (Krastystaw np) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.07.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 hmm nie wiem czy u nas sa jakies osiedlowe sklepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 hmm nie wiem czy u nas sa jakies osiedlowe sklepy yyyy, a jak się*nazywają sklepy prywatne, niesieciowe, z panią odzianą w niebiesko biały fartuszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.07.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zartowalam ja mieszkam na wsi wiec osiedli nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 yyyy, a jak się*nazywają sklepy prywatne, niesieciowe, z panią odzianą w niebiesko biały fartuszek ? są jeszcze sklepy tzw "komusze" lub "społem" - tam nawet amoniak do amoniaczków czasem można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zartowalam ja mieszkam na wsi wiec osiedli nie ma no no, dlatego pisałam o stylonowych fartuszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Elena mam problem z ta masa, nie polaczyla mi sie, jest sypka na pewno tam 1/2kg mleka ? choc 500 dkg to chyba 5 kg mleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 błąd, tam powinno być rzeczywiście 500g a nie 500 dag, ale zdecydowanie wystarczy 500 g juz poprawiam a resztę dałaś jak w przepisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.07.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 A jakiego mleka użyłaś markoto, bo ja często robię takie trufelki z masy jak do bloku, z prażonymi wiórkami kokosowymi. I jak nie dostanę niebieskiego mleka to takie kwiatki się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 oprócz niebieskiego dobre jest też mleko Mlekovity - jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.07.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 ja miałam ze 2-3 razy taką sytuację że zamiast plastycznej masy wyszły mi suche kruchy. Bo tak to masa jest jak gładka ciastolina, taka przyjemna aksamitna w dotyku. I pyyyyszna (uwielbiam wszystko z mleka w proszku). To zgubne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 no ja dolalam jeszcze 3szklanki wrzatku zeby to mialo ksztalt masy do smarowania pewnie mialam jakies inne mleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 a ścina się ta masa? bo powinna powoli zastygać mleka używam takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.