markoto 30.07.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ja mialam to po lewej. Ta masa mi sie w ogole nie polaczyla, mialam sypkie, musialam 3 szklanki wody dolac zeby bylo takie do rozsmarowania, choc nawet wtedy byly grudki, moze wsypalam mleko do za cieplego plynu, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 hm, ja zawsze wlewałam płyn do naczynia z mlekiem w proszku, nigdy odwrotnie... ale nie wiem, czy to ma znaczenie na pewno nie jest to kwestia temperatury, bo praktycznie po zdjęciu płynu z kuchenki od razu wlewałam do mleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 no to mi nie wyszlo i juz raczej nie bede robic przez ta wode wafle mi rozmokly i sa do kitu jednak niezawodne kokosowe zostaja i nie ebde juz kombinowac bo takie orzechowe tez nie podeszly mezowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 za łatwo się zniechęcasz ja orzechy lub pokruszone herbatniki dawałam tylko jak robiłam blok czekoladowy, do wafli sama masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ja robilam ta orzechowa mase na bazie jak kokosowa czyli mleko slodzone i maslo i orzechy, mi smakuje ale maz kreci nosem Nastepnym razem sprobuje dodac kakao bede miala mase kakaowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 a ja chyba zaraz pęknę, bo dosłownie godzinę temu wyjęłam z piekarnika placek ze śliwkami i połowy już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 uwielbiam ze sliwkami ciasta, zaluje ze nie zrobilam zamiast wafelkow masz jakis fajny przepis?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Mam bardzo prosty przepis, nawet z mojej bezglutenowej mąki się udaje, a nie każde z niej wychodzi, bo ta mąka tak jakby bez ... kleju kostka margaryny niecała szklanka cukru 3 jaja 2 szklanki mąki 2-3 łyżki śmietany czubata łyżeczka proszku do pieczenia ok. 1kg śliwek (ja najbardziej lubie węgierki, ale inne też dobre) 2 łyżki cukru pudru (to na koniec do piany) Margarynę trzeba rozetrzeć z cukrem, potem dodać żółtka, śmietanę, mąkę z proszkem do pieczenia. Ciasto powinno być takie dosyć gęste. Ubić pianę z białek, odłożyć 3-4 łyżki piany, a resztę połączyć z ciastem. Potem ciasto do blachy, a na wierzch ułożyć połówki wydrylowanych śliwek skórkami do dołu. Do reszty piany dodać cukier puder i posmarować wierzch ciasta. W piekarniku wybieram grzanie górne i dolne, półka nr 2 od dołu, temp. 200st. C i na godzinkę. Ps. jak za mało słodkie, to można cukrem pudrem posypać Edytowane 30 Lipca 2011 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 to się kącik kulinarny u Lidszu zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 to jest tak jak gospodyni nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 ja uwielbiam ze śliwkami to taniuśkie półkruche na które dawałam jakiś czas temu przepis u mnie:) wszystkie dodatki do niego pasują ale śliwki najlepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 ja nie mam sliwek ale na nastepny tydzien zrobie ale mam przepis na przepyszne wisniowe, znikalo w tempie blyskawicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 no to dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Marta jak się mówi że się ma super przepis to się go od razu podaje:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 30.07.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ale smaka narobiłyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15544&pid=353408&mode=threaded&start= zamiast skrobi kukurydzianej mozna dac ziemniaczana, ja ostatnio dodalam jeszcze maki kukurydzianej z 2 lyzki zeby bylo troszke gestszetu fota dla zachety z watku powyzejhttp://img213.imageshack.us/img213/8593/light004kopiajl7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 oj, szkoda, że wiśnie zużyłam na kompot bo śliwkowego już tylko pasek został .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 30.07.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 ale się super słodko i ciastowo zrobiło wklejajcie dziewczyny przepisy, to sobie będę je mogła wykorzystać jak już się przeprowadzimy i uruchomimy piekarnik byliśmy dzisiaj z Wynajętym na Harrym Potterze - wkurzało mnie, że grają tylko w 3D, bo niewygodnie mi było w tych specjalnych okularach. Film fajny, ale chyba pierwsza część mi się bardziej podobała. Jutro jedziemy do Ikiei, żeby wybrać meble do pokoi dziewczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 30.07.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 A pod koniec przyszłego tygodnia mają się zacząć montować garderoby i szafa wnękowa w wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 31.07.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 A ja dziś idę z moim 5 letnim bratankiem na Auta 2 I na pewnie nie w wersji 3D, bo mnie też szlag trafia jak muszę w tych zapaćkanych okularach siedzieć w kinie. Lidszu, a jaka w końcu będzie wersja wiatrołapu? pokazywałaś kiedyś wizualki - któraś z tych, czy całkiem nowa koncepcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts