Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

tego się właśnie boję, mogłabym powiększyć, ale kosztem pokoi (teraz mają po 19 i 23 m2) i troszkę by to zburzyło porządek ścianek na korytarzu

tak by one wyglądały (na ścianie 132 cm zabudowa na drążki o gł. 65 cm, a na wprost wejścia byłaby zabudowa 85 cm szeroka a 40 głęboka na półki i szuflady

http://img846.imageshack.us/img846/5292/beztytuudfg.jpg

w taki układzie jak pokazałaś, to mogłoby się udać, chociaż i tak lepiej żeby były troszkę szersze (niż to 150)

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pokoje naprawdę duże jak dla dzieci. A nie można zabrać powierzchni troszkę z jednego, troszkę z drugiego pokoju i w ten sposób była by garderoba pośrodku, bez burzenia porządku an korytarzu.....

W/g mnie garderoby są super... U mnie jedna jest na przedpokoju dla obu chłopców, bo inaczej się nie dało, ale młody ma w niej rzeczy, a duży ma ciuchy u siebie w meblach i za nic nie chce inaczej....

Niby jeszcze(!) mamy budować dom Verona z MG Projekt, ale mimo wszystko jednak nie zrezygnowaliśmy z marzeń o 3 dziecku (choć dopiero jestem w ciąży z 2), a w Veronie brak 3 pokoju na górze, więc powróciłam myślami do naszego projektu indywidualnego.

Projekt jak napisałam jest na etapie tworzenia się w mojej głowie, architekt jeszcze tego nie widział, więc wiele może ulec zmianie, ale chciałabym pójść do architekta z gotową wizją

http://img690.imageshack.us/img690/1647/beztytuuhtm.th.jpg

Karola, zrobiłam na szybko wizualkę

Ściankę przesunęłam w głąb pokoju syna o 60 cm (w środku garderoby), na zewnątrz będzie to ok. 72 cm (doliczając grubość ścianki działowej). Po lewej stronie w garderobie syna zrobiłam miejsce np na półki, ale nie musisz tego robić

Od razu mówię ci, że takie wcięcie w pokoju nie wygląda źle - sama mam tak zrobione w swojej sypialni, bo powiększałam najmniejszy pokój na górze.

http://img849.imageshack.us/img849/8255/beztytuuhtm1.jpg

Powiększyłam garderoby z 132 do 170 (na 150 cm). Więcej bym nie chiała bo wtedy pokój zrobi się wąski jak wagon. Po zwiększeniu garderób ma 362 na 560. W strone drugiego pokoju nie bardzo mogę przesunąć ścianę, bo przy ścianie działowej będzie komin i drzwi przesuną się w prawo. Musze jeszcze pokombinować.

Dzięki za radę