Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wkurzona jestem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

dzwonili przed chwilą z urzędu, że nie podoba im się jedna kreseczka na mapie, która dotyczy odległości domu od ogrodzenia, bo podobno nie jest narysowana pod kątem prostym :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kuźwa rozniosę ten urząd :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Muszę tam pojechać i zobaczyć o co biega :evil: :evil: :evil: :evil:

:D

Ja po kolejnej wizycie u pani urzędniczki stwierdziłam, że sorry, ja do kobiety więcej nie pójdę, bo nie wyrobię i na nią wrzasnę. Za kolejnym razem wysłałam mojego M. i jakoś udało się wszystko załatwić.

Ale z tego co czytałam, u Lidszu jest ekipa mieszana, pan kierownik i pani inspektor :)

Dziewczyny dzięki :D

Pani nie rozszarpałam, chociaż niewiele brakowało :x Wkurza mnie to, że jest osoba, która jest niekompetentna i nie jest w stanie podpowiedzieć żadnego rozwiązania :x . To ja muszę myśleć i się dopytywać czy będzie OK i co jeszcze zrobić, żeby już nie musieć nic poprawiać :x . Ta osoba dopiero się uczy, więc nie wie jak powinno być zrobione, aby było dobrze :evil:

Dzisiaj przyczepiła się, że kreseczka oznaczająca odległość budynku od granicy działki nie łączy się pod kątem prostym z granicą działki :o Moja działka jest w kształcie trapezu, więc granica przebiega pod kątem, a nie prosto jak w kwadracie :-?

Umówiłam się na dzisiaj z architekt i będziemy robić poprawki :)

Ja też mam trapez.

Pewnie chodzi o to, aby pokazać, że zachowane są te minimalne wymagane odległości - wydaje mi się, że pociągnąć kreskę od najbardziej 'wystającego' fragmentu budynku do granicy, tak aby do granicy dochodziła pod kątem prostym, i powinno być ok. U mnie to był róg garażu, który jest równo 3m od granicy.

Ja też mam trapez.

Pewnie chodzi o to, aby pokazać, że zachowane są te minimalne wymagane odległości - wydaje mi się, że pociągnąć kreskę od najbardziej 'wystającego' fragmentu budynku do granicy, tak aby do granicy dochodziła pod kątem prostym, i powinno być ok. U mnie to był róg garażu, który jest równo 3m od granicy.

właśnie o to chodzi, ale naprawdę nie sądziłam, że tak kreska musi być pod kątem prostym do granicy działki :o :o Żeby jeszcze chodziło tylko o ten wymiar od garażu (3 m), ale to się tyczy wszystkich wymiarów, nawet jeśli mają wielkość 10 m :o :evil: :evil:

Dla nich powinno być ważne czy wymiar jest zgodny z prawem, a nie pod jakim kątem narysowana jest kreska przedstawiająca ten wymiar :evil:

Jaja jak berety, ręce mi normalnie opadły, jak mi to ta panienka zaczęła pokazywać i nawet wszelka złość mi przeszła, bo to po prostu śmieszne jest.

Lidszu a tej Bucholtz nie było???

nie było niestety :evil: . Ta panienka jest przydzielona do mojej sprawy i na mnie się chyba wszystkiego uczy :evil:

Naniosę jej te kąty, żeby była zadowolona i mam już nadzieję, że niczego więcej nie wymyśli :roll:

Lidszu,

nie martw się masz już PnB na wyciągnięcie ręki. Kreseczki to żaden problem. Pani Architekt poprawi i będzie ok :) Niestety urzędnicy są różni ale z perspektywy czasu myślę, że sprawy urzędowe to najmniejszy problem przy budowaniu. Trzymam kciuki, bo Topazik jeszcze Cię zaskoczy. Z tego co piszesz to pewnie nie na etapie SSO (bo masz dobrą ekipę) ale potem też jest zabawnie :D Ja robię elewację. Czy wiesz, że koszt tego co zaproponował MG Projekt to ok 50TPLN (przy kosztach robocizny na poziomie 26 TPLN). Może warto się zastanowić nad jakimiś zmianami. Ja już nie mam czasu ale żałuję, że nie skorzystałam z jakiegoś architekta, żeby mi zmienił elewacje na normalną. :cry:

Wczoraj przyjechała pani architekt i poprawiłyśmy mapkę :D Jeszcze ją dzisiaj sama dopieszczałam :wink: Zrobiłam kolorowe kopie (za 39 zeta :evil:) i zawiozłam dzisiaj wszystkie egzemplarze do urzędu, uffff :D . Pani sprawdziła i powiedziała, że wyglądają OK i raczej nie będzie już żadnych poprawek http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a025.gif

W poniedziałek będą wysyłane zawiadomienia do wszystkich współwłaścicieli drogi i może pod koniec maja będzie PnB :)

Wczoraj przyjechała pani architekt i poprawiłyśmy mapkę :D Jeszcze ją dzisiaj sama dopieszczałam :wink: Zrobiłam kolorowe kopie (za 39 zeta :evil:) i zawiozłam dzisiaj wszystkie egzemplarze do urzędu, uffff :D . Pani sprawdziła i powiedziała, że wyglądają OK i raczej nie będzie już żadnych poprawek http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a025.gif

W poniedziałek będą wysyłane zawiadomienia do wszystkich współwłaścicieli drogi i może pod koniec maja będzie PnB :)

i niech tak sie stanie ;)

trzymam kciuki zeby sie juz nie czepiali