Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Jak znam Zbyszka, to pewnie tak :lol2:

Wiecie co, skłonna jestem poużywać swój laminat przed 2-3 lata i wymienić na taki ładny granit. Te 2 lata skalkulują się w koszty eksploatacyjne.

U mnie 7mb blatu, w tym płyta 90 i zlewozmywak 100. Ile by mnie taka przyjemność wyniosła?

musisz dodać do tej 7 trzy 0 i wyjdzie ci mniej więcej cena tej przyjemności

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A gdyby robić*5cm?

Jaki ma MarJel?

U mnie sam kamień ma 3cm, ale na brzegach na wszystkich blatach, oprócz wyspy pogrubiony został na 5cm, na wyspie jest pogrubiony na7cm:o, taka powiedzmy oszukana grubość.

Łącznie kamienia z nogami wyspy to ok.13mb, zlew wpuszczony w blat (wycięcie otworu w kamieniu) na blacie zrobiony ociekacz i dozownik oraz wycięcie na płytę. Kamieniarz wycenił nam to wszystko na 16500zł, my zapłacimy 12500zł (dobry znajomy naszego wykonawcy, stąd ten rabat)

U mnie sam kamień ma 3cm, ale na brzegach na wszystkich blatach, oprócz wyspy pogrubiony został na 5cm, na wyspie jest pogrubiony na7cm:o, taka powiedzmy oszukana grubość.

Łącznie kamienia z nogami wyspy to ok.13mb, zlew wpuszczony w blat (wycięcie otworu w kamieniu) na blacie zrobiony ociekacz i dozownik oraz wycięcie na płytę. Kamieniarz wycenił nam to wszystko na 16500zł, my zapłacimy 12500zł (dobry znajomy naszego wykonawcy, stąd ten rabat)

to jak na taką ilość kamienia, całkiem dobra cena :D I rabat super dostaliście, mi się udało tylko 600 stów stargować

Lidzia, blat cudniasty :cool: bardzo mi sie podoba :yes:

Monia, blat nie lewituje - pod spodem najczęściej jest jeszcze płyta np wiórowa lub inny "wypełniacz" a efekt pogrubienia to taki nosek-doklejka do krawędzi łączona z blatem pod kątem 45 stopni

Edit: Arnika, jak dokleisz 2cm do 3cm to będzie widać łącznie - częściej chyba robi się tak, że dokleja się pasek o pożądanej szerokości np te 5cm, ale tak jak pisałam wyżej robi się tzw gierunek

Edytowane przez Elena76

Gość monika996
zlew z wstawioną na chwilę baterią

http://img143.imageshack.us/img143/2405/20110915124109.jpg

widok na szafkę z żaluzją, a na następnym zdjęciu pokazane jest jak granit wchodzi w światło szafki, aby nie było widać od zewnątrz jego łączenia z korpusem szafki

http://img405.imageshack.us/img405/8764/20110915124149.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/9331/20110915124229.jpg

cdn

piekny jest ten czarny granit!!! szafki masz palisander?

Gość monika996
Noo blat świetny. I dobrze się użytkuje - mojego przelatuje ;) płynem do okien i lśni jak nie powiem co :D:a ja znow żałuję,że wzielam szczotkowany:( moj ma mazy jak się go do sucha nie wytrze. i tłuste paluchy widać:(

aaa, czyli to się pogrubia

Dobra, przypomę się za 2-3 lata. Chyba że tak mi mój lamiat podpasuje ... i węża w kieszeni wyhoduję

A jak on jest pogrubiony? Lewituje jakoś?

A twój blat w kuchni będzie równocześnie parapetem przy oknie ? Bo jeśli tak, to raczej takiego 5 cm blatu nie będziesz mogła później zrobić, jeśli teraz zmówiłaś 3 cm, bo nie wejdzie wtedy pod okno. Jeśli okno jest wyżej od blatu, to nie będzie z tym problemu

Monia, blat nie lewituje - pod spodem najczęściej jest jeszcze płyta np wiórowa lub inny "wypełniacz"

No tak, to ma sens.

Pytam na przyszłą przyszłość, bo skoro teraz będę miała 5 cm to trzeba by zastąpić tym samym

A czy dokleja się pasek 5, czy 2 do 3 to na razie nieistotne

(dobra jestem .. jeszcze swojego, fajnego przecież, skoro wybrałam nie mam, a już kombinuję :rolleyes:)