Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nawet nie wiem jak chcę aby to wyglądało ... nie mówiąc już o samej kostce :confused:

skąd ja to znam ...

mam dokładnie ten sam problem. Nie pierwszy zresztą ;)

Dodatkowo u nas dochodzi problem ogrodzenia. Nie wiemy jak je stawiać, bo jest jakiś tam projekt drogi wg którego musielibyśmy się*cofnąć w kierunku domu, ale kiedy ta droga będzie, czy za 2 czy za 12 lat, nie wie nikt. Szkoda mi zabierać sobie kilku metrów z działki jeśli ta droga w ciągu najbliższych lat ma nie zostać ruszona

skąd ja to znam ...

mam dokładnie ten sam problem. Nie pierwszy zresztą ;)

Dodatkowo u nas dochodzi problem ogrodzenia. Nie wiemy jak je stawiać, bo jest jakiś tam projekt drogi wg którego musielibyśmy się*cofnąć w kierunku domu, ale kiedy ta droga będzie, czy za 2 czy za 12 lat, nie wie nikt. Szkoda mi zabierać sobie kilku metrów z działki jeśli ta droga w ciągu najbliższych lat ma nie zostać ruszona

No tak , ale jeżeli wiesz, że droga będzie na pewno to zrób z odsunięciem. Bo jak się nie odsuniesz to będziesz robiła nowe ogrodzenie bo Ci rozwalą. Ja się będę cofać na wszelki wypadek bo się boję poszerzenia drogi i wtedy ogrodzenie od nowa. A tak co najwyżej krzaki mi zniszczą. Też szkoda ale cóż.

Dziewczyny ja nie wiem jakie wy macie powierzchnie ale u nas jest 260 metrow kostki i mamy projektanta z Bruk betu gratis, gdybysmy jednak po zrobieniu kostki zdecydowali sie na inna firme, wówczas kosztuje to 500zl. Ten gratis jest tez uzalezniony od kwoty jaka sie wyda - nie jestem pewna ale minimum to chyba 20 tys, trzeba by to sprawdzic, podobne zasady w Libecie i mysle, ze inne firmy tez maja zblizona oferte. Do nas przyjechala Pani, wysluchala co chcemy, zrobila 5 koncepcji -wlasnie wybralismy finalny projekt i jutro bede zamawiac. Dodatkowo w Brukbecie , zdaje sie do konca miesiaca jest 30 % rabatu ...ja sie zdecydowalam na Tegule i nie chce obrzezy - bo dla mnie wygladaja koszmarnie, zamiast tego uzyjemy ich cegly - uni split.Efekt koncowy bedzie mozna zobaczyc u nas w listopadzie, bo poczatkiem pazdziernika wchodzi ekipa od kostki o ile zima ich nie uprzedzi...

Monsabia a ja mysle, ze trzeba w Twoim przypadku zrobic docelowo, u nas podobna sytuacja - z jednej strony mamy drogę, która ma być w przyszlosci poprawiona i byc moze poszerzona, ja nie zamierzam budowac kolejnego ogrodzenia - licze na to, ze to postawione w zeszlym roku nas przezyje wiec sie sami odsunelismy 60 cm. Dodatkowo przychodzi kwestia odsniezania - wole zeby snieg zalegal mi przed ogrodzeniem anizeli na nim...

Monsanbia popatrz sobie w wypis z planu zagospodarowania przestrzennego jeśli chodzi o ogrodzenie;) jeśli jest zapis o poszerzeniu drogi np o 5 metrów to od razu się odsuń z ogrodzeniem:) jeżeli teraz postawisz ogrodzenie w granicy to potem przy budowie/przebudowie drogi będziesz je musiała przestawić na własny koszt, nie wiem przy jakiej drodze też masz płot (w sensie gminna, powiatowa czy wojewódzka ) bo np przy powiatowej i wojewódzkiej na 100 % musisz uzgodnić z właściwym zarządem drogi przebieg ogrodzenia, przy gminnej nie jestem pewna ale raczej też jest to konieczne - dowiem się jak płot będę robić:lol:

u mnie plan przewiduje poszerzenie drogi o 5 metrów kosztem mojej działki więc od razu z tymczasowym ogrodzeniem cofnęłam się o te 5 metrów no i jak ktoś przyjeżdża to może spokojnie wzdłuż płota parkować;) i jak słusznie aneta s zauważyła śnieg mam sporo od ogrodzenia a nie na nim;)

nie wiem przy jakiej drodze też masz płot (w sensie gminna, powiatowa czy wojewódzka ) bo np przy powiatowej i wojewódzkiej na 100 % musisz uzgodnić z właściwym zarządem drogi przebieg ogrodzenia, przy gminnej nie jestem pewna ale raczej też jest to konieczne - dowiem się jak płot będę robić:lol:

:bash::bash::bash: ja mam przy powiatowej, znowu uzgodnienia :bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash: