Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny ja nie wiem jakie wy macie powierzchnie ale u nas jest 260 metrow kostki i mamy projektanta z Bruk betu gratis, gdybysmy jednak po zrobieniu kostki zdecydowali sie na inna firme, wówczas kosztuje to 500zl. Ten gratis jest tez uzalezniony od kwoty jaka sie wyda - nie jestem pewna ale minimum to chyba 20 tys, trzeba by to sprawdzic, podobne zasady w Libecie i mysle, ze inne firmy tez maja zblizona oferte. Do nas przyjechala Pani, wysluchala co chcemy, zrobila 5 koncepcji -wlasnie wybralismy finalny projekt i jutro bede zamawiac. Dodatkowo w Brukbecie , zdaje sie do konca miesiaca jest 30 % rabatu ...ja sie zdecydowalam na Tegule i nie chce obrzezy - bo dla mnie wygladaja koszmarnie, zamiast tego uzyjemy ich cegly - uni split.Efekt koncowy bedzie mozna zobaczyc u nas w listopadzie, bo poczatkiem pazdziernika wchodzi ekipa od kostki o ile zima ich nie uprzedzi...

Matko ... jak przyjdzie mi zapłacić 20 tys za kostkę to chyba sobie strzelę miedzy oczy. NIE NIE NIE ja już mam dosyć inwestowania we wszystko poza wnętrzem :p

Matko ... jak przyjdzie mi zapłacić 20 tys za kostkę to chyba sobie strzelę miedzy oczy. NIE NIE NIE ja już mam dosyć inwestowania we wszystko poza wnętrzem :p

a ile masz metrów podjazdu ? ja mam koło 100 m2 i tak sobie wyliczyłam wstępnie, że kostka + robocizna da mi właśnie około 20 tyś

Tofee..... ja nie mam kostki po dziś dzień ( a mieszkamy ponad rok ) i wcale jakoś mi to nie przeszkadza ( noooo chyba, że czasami na obcasie przejdę, ale od ponad roku przeszłam tak ze dwa razy... )... Mamy wkopane krawężniki i wysypany kliniec, to tak aby nie chodzić po błocie. I okazało się , że dobrze, że nie robiliśmy jeszcze kostki, bo ciągnęli mi kabel do dzwonka i elektrozaczepu przy furtce, oraz do oświetlenia zewnętrznego.... To już bym musiała rwać kostkę....

Może w przyszłym roku coś pomyślimy nad kostką, ale też mam dość już inwestowania w zieleninę , w betony i w kamienie;)

Ja będę mieć mało bo mam 4 m odległość od domu do granicy działki. Chce minimum, czyli ścieżka przy furtce, podjazd do garażu (bez tego tak jak Lidzia nie wjedziemy samochodem) i przy śmietniku (czyli tuż obok podjazdu) i to wsio. Żadnych ścieżek rabatowych ani innych cudów ... absolutnie niezbędne minimum.

Ja będę mieć mało bo mam 4 m odległość od domu do granicy działki. Chce minimum, czyli ścieżka przy furtce, podjazd do garażu (bez tego tak jak Lidzia nie wjedziemy samochodem) i przy śmietniku (czyli tuż obok podjazdu) i to wsio. Żadnych ścieżek rabatowych ani innych cudów ... absolutnie niezbędne minimum.

musisz sobie wyliczyć ile wyjdzie ci metrów kostki, do tego doliczyć 30-35 zł robocizny na 1m2 i będziesz wiedzieć ile mniej więcej wyniesie cię kostka

A ta twoja kostka to ile za m2 kosztuje? Boszzzzzzzzzzzzze nawet tego jeszcze nie wiem ... do liczenia muszę męża zagonić on lubi takie wyliczanki ;)

chyba coś koło 70-80 zł za 1m2

zapomniałam, że trzeba jeszcze doliczyć 1 worek cementu na każdy m2 kostki i piach

U mnie niestety sporo metrow bo dzialka duza, dom w glebi, podwojny garaz wolnostojacy,waska uliczka, na ktorej nie chce manewrowac wiec pozostaje mi placyk manewrowy u siebie, opaska wokol domu, u mnie minimum, bez sciezek rabatowych i innch takich. Zaraz zreszta wkleje plan u siebie.

Co do podbudowy - u mnie lezy od jesieni - podobno lepiej jest zrobic podbudowe - pojezdzic poniej, przeczekac zime, zeby dodatkowo sie naturalnie zagescila i pozwala to uniknac pozniejszym wglebieniom itp...ja chce juz kostke bo potykam sie o te cholerne kamienie, mlody zreszta tez, mam mase tego w calym domu bo roznosi wszedzie no i 3 pary butow do kasacji - w tym jedne ulubione.

Dziewczyny da sie wjezdzac do garazu bez kostki - u nas roznica poziomow byla spora ale maz zmajstrowal takie ala podjazdy drewniane i wjezdzamy bez problemu.

Co do podbudowy - u mnie lezy od jesieni - podobno lepiej jest zrobic podbudowe - pojezdzic poniej, przeczekac zime, zeby dodatkowo sie naturalnie zagescila i pozwala to uniknac pozniejszym wglebieniom itp

Też o tym słyszałam i wtedy pukali się wszyscy w czoło jak o tym mówiłam.

Sama nie wiem. Z jednej strony bym chciała żeby wszystko było zrobione zgodnie z tym "co ustawa przewiduje", ale jak sobie myślę o roztopach, deszczach jesiennych. Da się tak żyć?

Lidzia, skąd masz ludzi od kostki? Będą*Ci robić wszystko, razem z podbudową? Za to wszystko chcą te 35/m2?

No my nie mieszkalismy, jedynie doraznie ktos przyjezdzal...zyje z kamieniami trzeci miesiac i tak jak pisze mam ich pomalu dosc...nie wyobrazam sobie zimy w tych warunkach - pewnie cala wierzchnia warstwa - te drobniutkie kamyczki wyladowalaby przy odsniezaniu na trawniku - razem se sniegiem...mam nadzieje, ze nie bedzie mi dane sie przekonac...

Małgoś, Monia, Anetko, Wusiaczku, Wioluś BARDZO wam serdecznie dziękuję za pamięć i życzenia :D

tutaj coś na poranne rozruszanie ;)

http://www.przepisydrinki.pl/wp-content/uploads/2011/05/bluehawaiian1.jpg

http://www.clubcezar.cz/img/koktejly/v-12-b52.jpg

http://i.pinger.pl/pgr342/d0efa193002029914e2d5de6

http://1.bp.blogspot.com/_b0N822I2RCs/R1Gr0k13XEI/AAAAAAAAApo/Jlc73Qj_apU/s1600-R/Mistletoe_Mojito.preview.JPG.jpg

http://www.apprendre-comment.com/images/mojito.jpg