Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie mam ostatnio czasu i weny na pisanie :-?

całe dnie ostatnio zalatane :-?

byłam dzisiaj ze starszą córą na badaniu słuchu, bo wydaje mi się, że niedosłyszy :( :roll: Muszę się umówić na wizytę do laryngologa, aby zinterpretował wyniki.

Muszę również poświęcić jej więcej czasu, bo zauważyłam, że jakaś smutna chodzi ostatnio - jest zazdrosna o młodszą siostrę. Chcę się na niej skupić zanim zacznie się budowa, bo wtedy będę mieć o wiele mniej czasu dla niej.

Magi, wybieram się w sobotę do Zuzy, ale muszę się pod kogoś podpiąć, aby mnie tam zawiózł :oops: :roll:

nie mam ostatnio czasu i weny na pisanie :-?

całe dnie ostatnio zalatane :-?

byłam dzisiaj ze starszą córą na badaniu słuchu, bo wydaje mi się, że niedosłyszy :( :roll: Muszę się umówić na wizytę do laryngologa, aby zinterpretował wyniki.

Muszę również poświęcić jej więcej czasu, bo zauważyłam, że jakaś smutna chodzi ostatnio - jest zazdrosna o młodszą siostrę. Chcę się na niej skupić zanim zacznie się budowa, bo wtedy będę mieć o wiele mniej czasu dla niej.

Magi, wybieram się w sobotę do Zuzy, ale muszę się pod kogoś podpiąć, aby mnie tam zawiózł :oops: :roll:

Witaj :lol:

Moja starsza też trochę zazdrosna o młodszą :roll: Najgorsze jest to że Dominikę się rozpieszcza, poświęca jej się masę uwagi, a Wikę to trzeba i do lekcji zagonić i do sprzątania :roll: więc się buntuje :roll: Staramy się jak możemy żeby jej poświęcać też sporo czasu, ale nie zawsze się da :roll:

Myślę, że powoli przywyka do innej sytuacji, a poza tym jej myśli teraz zaprząta głównie komunia :roll:

Super że będziesz u Zuzy :lol:

Jak jedziesz sama, to mogę Cię zabrać :lol:

Możemy się jakoś umówić :lol:

Pozdrowionka

dzień dobry :)

z tymi starszymi dziećmi to chyba tak już jest ... moje starsze dziecię tez mi raz powiedziało, że to niesprawiedliwe, że Maćkowi "można więcej" :o

nigdy tak nie było... ale jak przeanalizowaliśmy swoje zachowanie to faktycznie wyszło nam, że Bartuś ma już pewne obowiązki domowo-przedszkolne, a Maciej nie... i stąd zaczęło powstawać poczucie krzywdy. Staramy się teraz Maćkowi tez dawać już pola za które ponosi odpowiedzialność by zachować równowagę ....

Dziękuję wszystkim :D

Nituś, u mnie jest mniej więcej jak u ciebie. Zauważyłam, że Oldze pozwalamy na więcej, bo ona się bardziej buntuje i nie zawsze robi to co chcemy. Inga za to jest posłuszna, co sprawia, że więcej wymagamy od niej i ona to robi. Inga jest bardzo zazdrosna o to, że Olga nie pozwala jej się do mnie zbliżyć, przytulić, bo od razu jest ryk, odpychanie itp. Staram się z tym walczyć. Trochę za bardzo założyliśmy, że skoro Inga jest już przedszkolakiem, to obowiązków więcej i nie trzeba jej już tak rozpieszczać. A to błąd, bo ona tej pieszczoty potrzebuje.

Miałam z Ingą iść w niedzielę do kina i zrobić sobie taki nasz babski wypad, ale niestety byłam z nią dzisiaj u lekarza i okazało się, że ma znowu zap. oskrzeli - lekarka podejrzewała nawet zap. płuc, ale RTG tego nie potwierdziło. Tak więc ten weekend spędzi w domu, bo kaszle masakrycznie, a dodatkowo ma gorączkę.

W związku z tym problem z dojazdem jutro do Zuzy się rozwiązał i jak tylko mnie mąż puści, to przyjadę swoim samochodem :D

Dziękuję wszystkim :D

Nituś, u mnie jest mniej więcej jak u ciebie. Zauważyłam, że Oldze pozwalamy na więcej, bo ona się bardziej buntuje i nie zawsze robi to co chcemy. Inga za to jest posłuszna, co sprawia, że więcej wymagamy od niej i ona to robi. Inga jest bardzo zazdrosna o to, że Olga nie pozwala jej się do mnie zbliżyć, przytulić, bo od razu jest ryk, odpychanie itp. Staram się z tym walczyć. Trochę za bardzo założyliśmy, że skoro Inga jest już przedszkolakiem, to obowiązków więcej i nie trzeba jej już tak rozpieszczać. A to błąd, bo ona tej pieszczoty potrzebuje.

Miałam z Ingą iść w niedzielę do kina i zrobić sobie taki nasz babski wypad, ale niestety byłam z nią dzisiaj u lekarza i okazało się, że ma znowu zap. oskrzeli - lekarka podejrzewała nawet zap. płuc, ale RTG tego nie potwierdziło. Tak więc ten weekend spędzi w domu, bo kaszle masakrycznie, a dodatkowo ma gorączkę.

W związku z tym problem z dojazdem jutro do Zuzy się rozwiązał i jak tylko mnie mąż puści, to przyjadę swoim samochodem :D

no to u nas jest dokładnie to samo...

starsze karne i posłuszne... a młodsze to charakterna zawadiaka i choc wielce urocza... to jednak często przeciągająca strunę :)