Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lidzia, Ty masz drewniane parapety, Paśku, Ty też.

Powiedzcie mi ile powinny kosztować 3 parapety 1,50 x 25 gr 3,5-4 cm jesionowe, wykończone (pobielone) gotowe do montażu. Tak pi razy oko

Bo mam wycenę, ale czy to dużo czy mało - nie mam pojęcia

Monia, ja za 8 parapetów dębowych, bejcowanych i różnej długości (a sama widziałaś jakie niektóre okna są szerokie) zapłaciłam razem z montażem 2000 tyś

Ufff, wróciłam właśnie do domu, a wyszłam z niego o 8 rano.

Pan Zbyszek (dzięki Monia za wypożyczenie :cmok:) zaizolował moje balkony i mam nadzieję, że będą teraz całkowicie szczelne i nic mi nie będzie przeciekało do środka.

Przyjechali również panowie wylać stopę fundamentową pod bramę przesuwną. Wnioskuję z tego więc, że moje przęsła powinny w przeciągu tygodnia pojawić się na ogrodzeniu - trzymajcie kciuki.

Przyjechał również pan Łukasz żeby zamalować zaprawki, które zostały jeszcze po ostatniej jego wizycie.

Później biegiem po dziewczynki do szkoły i przedszkola, a następnie na zajęcia gimnastyki artystycznej

Podczytałam gdzieś, że lada chwila przeprowadzka Wam się szykuje - cudnie:)

I spóźnione , ale całkiem szczere STO LAT i SAMYCH PIĘKNYCH DNI

buziaki :)

Edytowane przez malka

Pan Zbyszek (dzięki Monia za wypożyczenie :cmok:) zaizolował moje balkony i mam nadzieję, że będą teraz całkowicie szczelne i nic mi nie będzie przeciekało do środka.

Też mam nadzieję, że nie będą Ci przeciekały balkony (żeby Zbyszka nie musiała już wypożyczać :p)

Starczyło Ci "sopra" ? :lol: Podobały mi się te nasze wczorajsze rozkminki. Co najmniej jak byśmy wszyscy się uwalili tym szampanem którego nie było :lol2:

Ile masz w końcu metrów balkonów?

Mnie wyliczono 800pln za te 3 półtorametrowe parapety. Wolałabym taniej

Też mam nadzieję, że nie będą Ci przeciekały balkony (żeby Zbyszka nie musiała już wypożyczać :p)

Starczyło Ci "sopra" ? :lol: Podobały mi się te nasze wczorajsze rozkminki. Co najmniej jak byśmy wszyscy się uwalili tym szampanem którego nie było :lol2:

Ile masz w końcu metrów balkonów?

Mnie wyliczono 800pln za te 3 półtorametrowe parapety. Wolałabym taniej

Sopra starczyło, a nawet zostało pół kilo - ale okazało się, że te większe kubełki w Platformie były po 15 kg, a nie 10. Wzięłam dwa i dobrze, że były tak duże, bo w tych mniejszych by mi nie starczyło. Balkonów wyszło 22m2 - a z wcześniejszych wyliczeń wynikały 32 m2 - "mała" różnica, co ? :sick: Dobrze, że uparłam się na powtórne mierzenie tych balkonów

wczoraj rzeczywiście gadaliśmy jak nawaleni :lol2: wyobraź sobie, że dzisiaj pan Zbyszek uświadomił mnie, że ma wpaść do mnie pan Łukasz, bo on sam nie był "uprzejmy" zadzwonić :spam:

Co do parapetów, to rzeczywiście dość drogo, ale wiesz, jest ich mało i stolarzom nie opłacają się takie roboty, więc liczą za nie dużo więcej.

Ja mam jesionowe bielone 3 szt ok 2m każdy i policzył nam facet z montażem 1,2 tys. Ale piękne wyszły, najładniejsze w całym domu, nawet już zła nie jestem że mam te przeklęte progi przy balkonach na gorze :p.

no, że tak powiem - jędzo!!! Czy Ty kiedyś coś pokażesz!!!

Właśnie te moje wyglądały, że byłyby fajne, bez mikrowczepów

Co to za facet. Daj kontakt

A zachodzą*Ci w ścianę? Czy są równe z nią

Przyszłam :) w dzienniku nie znalazłam, więc nie pozostaje mi nic innego jak przejrzeć komenty, myślę że ostatnie 100 stron wystarczy :lol2:

O rany, myślałam, że wstawiałam :oops:

myślę, że jak zaczniesz od 300, to satrczy :p

edit: są na 299 stronie :lol2:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?51823-Dziennik-lidszu-komentarze/page299

Ono jest boskie!!!!!!!!!!!!

o co chodzi?

Chyba się*zaplątałam

Wiecie co, każdy post ma w prawym górnym rogu taki numerek kilku liczbowy z "haszem"przed. Jak się na niego najedzie, to można skopiować*linka bezpośrednio do konkretnego posta, nie do całej strony

o co chodzi?

Chyba się*zaplątałam

Wiecie co, każdy post ma w prawym górnym rogu taki numerek kilku liczbowy z "haszem"przed. Jak się na niego najedzie, to można skopiować*linka bezpośrednio do konkretnego posta, nie do całej strony

Wybacz, nie pomyślałam, że to będzie zdanie wyrwane z kontekstu :lol2: