Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Ja mam swoją*wycenę łazienek w takiej formie. Mogę podesłać*na priv

ale od razu napiszę, że to jakieś żarty chyba.

Miałam dużo droższą wycenę niż pierwotnego glazurnika (zresztą Lidzi) który zrezygnował, ale grzejnik np nie 300, a 50 :o

no ale Monia proszę cię, na pewno pan Zbyszek nie wycenił ci robocizny na 20 tyś :jawdrop:

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie dlatego napisałam, mimo że była droższa od mojej pierwotnej to i tak np grzejnik 6 razy mniej!!! od tej wziętej z kosmosu chyba

Aaaa, to OK, bo nie zrozumiałam wcześniej ;) :)

Efi, pan glazurnik znajomych, to chyba myślał, że na głupich trafił, skoro takie ceny strzelił. Mnie zszokowała strasznie cena za obudowę wanny w płytkach, oraz cena montażu stelaży pod wc i bidet. Cena za malowanie też jest wysoka - ja u siebie płaciłam między 10-15 zł

wiem dziewczyny. ja po prostu zaczęłam się śmiać jak norka. 25 tysięcy - dokładnie tyle wyszło. łazienka najzwyklejsza na świecie. średniej wielkości, niemal jak w bloku. mieści się ledwo wanna bidet i prysznic.

dodam że ja 35 tysięcy zapłaciłam robocizny za wykończeniówkę (malowanie całej chałupy, kaflowanie, ocieplenie dachu, sufity podwieszane w całym domu etc)

za łazienkę to myślę że z 2-3 tys płaciłam, ale niestety już nic nie pamiętam

pamiętam stawkę za malowanie 6 zł za m2 za warstwę. gruntowanie 2 zł

mnie najbardziej rozśmieszyła folia w płynie 1300 zł - przecież to jest pomazianie gęstą breją po ścianach - trwa może z 2 godziny jak ktoś się nie spieszy. ja chyba za to stówkę płaciłam a i tak uważałam że to kupa kasy

to oczywiscie sama robocizna :o

monsanbia - będę wdzięczna.

Pamiętam, że nasz wykonawca twierdził, że papa jest pewniejsza, nie przerywa się na małych grudkach (wilgoć!), które zawsze mogą zostać po wylaniu chudziaka i u nas też jest papa. Jednak pamiętać trzeba, że styropian wchodzi w reakcję chemiczną z papą ! dlatego przed rozłożeniem styropianu konieczna jest cienka warstwa szlichty betonowej na papę

Albo dać na papę grubą folię.