nitubaga 27.10.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Hejka... Zuzka, Lidzia pytanko mam : czy ten podawany tu numerek to moze napęd do bramy wjazdowej w ogrodzeniu? musze mieć z montażem i fajnie gdyby przed zimą... a jeszcze tematu nie rozkminiałam jakoś specjalnie... więc jakiś kontakt by mi sprawe mocno ułatwił. Zuzka jakiej firmy masz sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.10.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Hejka... Zuzka, Lidzia pytanko mam : czy ten podawany tu numerek to moze napęd do bramy wjazdowej w ogrodzeniu? musze mieć z montażem i fajnie gdyby przed zimą... a jeszcze tematu nie rozkminiałam jakoś specjalnie... więc jakiś kontakt by mi sprawe mocno ułatwił. Zuzka jakiej firmy masz sprzęt? Tak kochana, to namiar na napęd do bramy i montaż. Zuza ma taki sam jaki ja będę mieć Came xb, ale zadzwoń do pana pod podany przez Zu numer, a on ci doradzi odpowiedni napęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.10.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Lidzia pisałas kiedyś że gres na parterze to jakaś włoszczyzna ale nazyw nie pamietasz.Może od tego czasu cośCi błysneło i wiesz już nazwe tego gresiku?-bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 28.10.2011 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) Lidziu, kochana, a czy byłabyś się w stanie dowiedzieć jak wyglądała procedura zgłaszania przebudowy ogrodzenia u Twojego stryja? Kiedy to było, jakie napisał pismo, jaką dostał odpowiedź. Najlepiej jakby gdzieś to pismo się uchowało Poczytaam trochę i już wiem, że trzeba to zgłosić (30 dni przed rozpoczęciem przebudowy) i czekać na reakcję Tylko jak tu obejść temat musowego przesunięcia się ... Ale skoro wujek w tym rejonie tak robił, to widać ... dasię Ja po prostu nie chcę ponosić kosztów rozwalania tego co jest, a dodatkowo obawiam się, że kiedy przesunę ten płot teraz, miasto nie poczuje się do oddania mi kasy za zawłaszczoną*pod drogę działkę, bo stan faktyczny zastaną prosty - jest ziemia pod drogę i niczego nie trzeba nikomu zabierać, a zatem oddawań zań Hejka. Budowę/przebudowę ogrodzenia trzeba zgłosić (wraz z "projektem", moze być odręczny)... i mieć nadzieję, że się NIE odezwą! (Raczej nie powinni, jeśli zachowane są wszystkie wymagane odległości, prześwity itd.) Ja bym zrobiła tak: -Zgłosiła bym budowę nowego ogrodzenia w miejscu zgodnym z wytycznymi. -Zbudowała tą część z bramą. Zgłoszenie to nie pozwolenie. Nie będzie odbioru i nie masz wyznaczonego terminu na realizację. Możesz przecież zacząć budować od części z bramą a na resztę... powiedzmy: kasy nie starczyło;) -Rozebrać tylko tą część starego ogrodzenia, niezbędną do wjeżdżania przez nową bramę. -Połączyć siatką stare z nowym. Wyjdzie taki wygodny podjazd do bramy. Reszty nie musisz przecież rozbierać. Tyle, że będzie szpecić do czasu wykupienia Waszego pasa ziemi pod drogę, zbudowania tejże i skończenia przez Was nowego ogrodzenia. Wydaje mi się to jednak najsensowniejsze, bo szkoda kasy na nowe ogrodzenie "tymczasowe". Za to jak zgłosicie budowę w "starym" miejscu, to mogą się tym zainteresować od razu. Albo, co gorsza, nie od razu się zainteresują, tylko "od razu" po zakończeniu każą rozbierać Co Wy na to? Lidzia. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe odwiedziny:D Edytowane 28 Października 2011 przez KasioMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Lidzia pisałas kiedyś że gres na parterze to jakaś włoszczyzna ale nazyw nie pamietasz.Może od tego czasu cośCi błysneło i wiesz już nazwe tego gresiku?-bardzo mi sie podoba poszukam dzisiaj w fakturach nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.10.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Hejka. Budowę/przebudowę ogrodzenia trzeba zgłosić (wraz z "projektem", moze być odręczny)... i mieć nadzieję, że się NIE odezwą! (Raczej nie powinni, jeśli zachowane są wszystkie wymagane odległości, prześwity itd.) Ja bym zrobiła tak: -Zgłosiła bym budowę nowego ogrodzenia w miejscu zgodnym z wytycznymi. -Zbudowała tą część z bramą. Zgłoszenie to nie pozwolenie. Nie będzie odbioru i nie masz wyznaczonego terminu na realizację. Możesz przecież zacząć budować od części z bramą a na resztę... powiedzmy: kasy nie starczyło;) -Rozebrać tylko tą część starego ogrodzenia, niezbędną do wjeżdżania przez nową bramę. -Połączyć siatką stare z nowym. Wyjdzie taki wygodny podjazd do bramy. Reszty nie musisz przecież rozbierać. Tyle, że będzie szpecić do czasu wykupienia Waszego pasa ziemi pod drogę, zbudowania tejże i skończenia przez Was nowego ogrodzenia. Wydaje mi się to jednak najsensowniejsze, bo szkoda kasy na nowe ogrodzenie "tymczasowe". Za to jak zgłosicie budowę w "starym" miejscu, to mogą się tym zainteresować od razu. Albo, co gorsza, nie od razu się zainteresują, tylko "od razu" po zakończeniu każą rozbierać Co Wy na to? Lidzia. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe odwiedziny:D dobrze mówisz. ogrodzenie się zgłasza,jeżeli nie ma brakow po 1 miesiącu można go już robić. u nas jest jeszcze ZiKiT przed.czyli Zarząd drog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.10.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Dzięki za info zadzwonię i zapytam.. się obaczy. Mam tylko kłopot jak oszacowac wage bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Dzięki za info zadzwonię i zapytam.. się obaczy. Mam tylko kłopot jak oszacowac wage bramy a do czego ci waga bramy potrzebna ? mnie się pan pytał tylko jaką ma szerokość w świetle wjazdu i czy jest uchylna, czy przesuwna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Lidzia. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe odwiedziny:D nie ma za co wiesz, że ja zawsze chętnie się wpraszam na macanko, szczególe, jak się dawno u kogoś nie było i widać wielkie zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.10.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 KasioMar, dobrze mówisz. Jeśli chodzi o bramę to muszą*mi się*zgodzić, bo nie będę miała jak wjeżdżać do domu. Wiem że jeśli w ciągu 30 dni nic nie odpiszą, mogę sobie robić co chcę. Właśnie Moni, jest jeszcze Zarząd Dróg. A przecież ogrodzenie mam być budowane w nowej linii bo jest plan nowej drogi. Kuuurcze, nie miała baba kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.10.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 a do czego ci waga bramy potrzebna ? mnie się pan pytał tylko jaką ma szerokość w świetle wjazdu i czy jest uchylna, czy przesuwna. nooo czyli to pan szacuje wage bramy super - jedno z czapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.10.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 KasioMar, dobrze mówisz. Jeśli chodzi o bramę to muszą*mi się*zgodzić, bo nie będę miała jak wjeżdżać do domu. Wiem że jeśli w ciągu 30 dni nic nie odpiszą, mogę sobie robić co chcę. Właśnie Moni, jest jeszcze Zarząd Dróg. A przecież ogrodzenie mam być budowane w nowej linii bo jest plan nowej drogi. Kuuurcze, nie miała baba kłopotu zgłoś tylko modernizację . do tego chyba Zikit nie potrzebny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 nooo czyli to pan szacuje wage bramy super - jedno z czapy panowie będą u mnie montować jutro, to powiem ci później, czy są godni polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.10.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Byłabym bardzo wdzięczna Lidzia z tego co pamietam dałaś chyba do tych płytek fuge jaśminowa.Ja bardzo obawiam się jasnego koloru płytek i wolalabym dać jakąś jasno szarą-myślisz że do Twoich płtek taka fuga by pasowała czy one są bardziej ecru niz beżowo-szare ? Pochwal się czy łózko w sypialni wygodne Mam zamiar kupić z tej firmy ale model Sahra.Zastanawiam się czy brać opcje ze składaniem czy nie jest to takie trudne i samemu uda nam się je skrecić-jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.10.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 A kostka skończona? Zdjęcia będą?????? Czekam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Byłabym bardzo wdzięczna Lidzia z tego co pamietam dałaś chyba do tych płytek fuge jaśminowa.Ja bardzo obawiam się jasnego koloru płytek i wolalabym dać jakąś jasno szarą-myślisz że do Twoich płtek taka fuga by pasowała czy one są bardziej ecru niz beżowo-szare ? Pochwal się czy łózko w sypialni wygodne Mam zamiar kupić z tej firmy ale model Sahra.Zastanawiam się czy brać opcje ze składaniem czy nie jest to takie trudne i samemu uda nam się je skrecić-jak było u Was? właśnie się wzięłam za przeglądanie faktur, więc jest nadzieja, że niedługo znajdę płytki są bardziej beżowe i jak dla mnie jasna fuga do nich najlepiej pasuje. Ja mam fugę epoksydową z Mapei, w którą nie wsiąka brud i fuga nadal jest jasna, chociaż płytki nie były niczym przykryte po położeniu i wielu fachowców się po nich przewinęło. Naprawdę bardzo polecam tą fugę - chociaż glazurnicy nie chcą jej kłaść, bo trzeba bardzo szybko ją zmywać z płytek i wszystkie narzędzia są później do wyrzucenia. Łóżko jest rewelacyjne, chociaż to czy jest wygodne, czy nie, zależy głównie od materaca Ja zamawiałam z montażem, ale panowie do mnie mieli 7 km i bardzo mi zależało na czasie (panowie montowali mi to łóżko o 21, bo następnego dnia przyjeżdżały dziewczyny z forum na macanko ). Złożenie łóżka nie jest szczególnie trudne, więc pewnie byście sobie poradzili z nim sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 A kostka skończona? Zdjęcia będą?????? Czekam..... słońce kostka skończona, ale panowie przykryli ją dużą ilością piachu, który teraz przez najbliższe kilka dni muszę zamiatać na niej, aby się dobrze piasek między nią ubił. Zaraz poszukam zdjęcia podjazdu, które udało mi się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.10.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Monsanbia wystąp do gminy o wykupienie terenu przewidzianego pod poszerzenie drogi i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) Kakusek, znalazłam (ufff, a nie było łatwo). Płytki, to Ceramiche Cisa, seria Loden, kolor Natural White - wymiar 60,8x60,8 i są też grubsze od innych gresów podłogowych (trzeba to wziąć pod uwagę) i cholernie twarde. Ja je kupowałam w firmie Clasik z TTW Opex Edit: zapisałam sobie nazwę w dzienniku, żeby w razie czego nie musieć znowu szukać Edytowane 28 Października 2011 przez lidszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Monsanbia wystąp do gminy o wykupienie terenu przewidzianego pod poszerzenie drogi i już ale ona już jest jego właścicielem, więc jak ma wystąpić o wykupienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts