Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Hejka...

Zuzka, Lidzia pytanko mam : czy ten podawany tu numerek to moze napęd do bramy wjazdowej w ogrodzeniu? musze mieć z montażem i fajnie gdyby przed zimą... a jeszcze tematu nie rozkminiałam jakoś specjalnie... więc jakiś kontakt by mi sprawe mocno ułatwił. ;)

Zuzka jakiej firmy masz sprzęt?

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka...

Zuzka, Lidzia pytanko mam : czy ten podawany tu numerek to moze napęd do bramy wjazdowej w ogrodzeniu? musze mieć z montażem i fajnie gdyby przed zimą... a jeszcze tematu nie rozkminiałam jakoś specjalnie... więc jakiś kontakt by mi sprawe mocno ułatwił. ;)

Zuzka jakiej firmy masz sprzęt?

Tak kochana, to namiar na napęd do bramy i montaż. Zuza ma taki sam jaki ja będę mieć Came xb, ale zadzwoń do pana pod podany przez Zu numer, a on ci doradzi odpowiedni napęd

Lidziu, kochana, a czy byłabyś się w stanie dowiedzieć jak wyglądała procedura zgłaszania przebudowy ogrodzenia u Twojego stryja?

Kiedy to było, jakie napisał pismo, jaką dostał odpowiedź. Najlepiej jakby gdzieś to pismo się uchowało :rolleyes:

Poczytaam trochę i już wiem, że trzeba to zgłosić (30 dni przed rozpoczęciem przebudowy) i czekać na reakcję

Tylko jak tu obejść temat musowego przesunięcia się ... :confused:

Ale skoro wujek w tym rejonie tak robił, to widać ... dasię

Ja po prostu nie chcę ponosić kosztów rozwalania tego co jest, a dodatkowo obawiam się, że kiedy przesunę ten płot teraz, miasto nie poczuje się do oddania mi kasy za zawłaszczoną*pod drogę działkę, bo stan faktyczny zastaną prosty - jest ziemia pod drogę i niczego nie trzeba nikomu zabierać, a zatem oddawań zań

Hejka.

Budowę/przebudowę ogrodzenia trzeba zgłosić (wraz z "projektem", moze być odręczny)... i mieć nadzieję, że się NIE odezwą!;)

(Raczej nie powinni, jeśli zachowane są wszystkie wymagane odległości, prześwity itd.)

Ja bym zrobiła tak:

-Zgłosiła bym budowę nowego ogrodzenia w miejscu zgodnym z wytycznymi.

-Zbudowała tą część z bramą.

Zgłoszenie to nie pozwolenie. Nie będzie odbioru i nie masz wyznaczonego terminu na realizację.

Możesz przecież zacząć budować od części z bramą a na resztę... powiedzmy: kasy nie starczyło;)

-Rozebrać tylko tą część starego ogrodzenia, niezbędną do wjeżdżania przez nową bramę.

-Połączyć siatką stare z nowym.

Wyjdzie taki wygodny podjazd do bramy.

Reszty nie musisz przecież rozbierać.

Tyle, że będzie szpecić do czasu wykupienia Waszego pasa ziemi pod drogę, zbudowania tejże i skończenia przez Was nowego ogrodzenia. Wydaje mi się to jednak najsensowniejsze, bo szkoda kasy na nowe ogrodzenie "tymczasowe".

Za to jak zgłosicie budowę w "starym" miejscu, to mogą się tym zainteresować od razu.

Albo, co gorsza, nie od razu się zainteresują, tylko "od razu" po zakończeniu każą rozbierać:(

Co Wy na to?

Lidzia. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe odwiedziny:D

Edytowane przez KasioMar

Hejka.

Budowę/przebudowę ogrodzenia trzeba zgłosić (wraz z "projektem", moze być odręczny)... i mieć nadzieję, że się NIE odezwą!;)

(Raczej nie powinni, jeśli zachowane są wszystkie wymagane odległości, prześwity itd.)

Ja bym zrobiła tak:

-Zgłosiła bym budowę nowego ogrodzenia w miejscu zgodnym z wytycznymi.

-Zbudowała tą część z bramą.

Zgłoszenie to nie pozwolenie. Nie będzie odbioru i nie masz wyznaczonego terminu na realizację.

Możesz przecież zacząć budować od części z bramą a na resztę... powiedzmy: kasy nie starczyło;)

-Rozebrać tylko tą część starego ogrodzenia, niezbędną do wjeżdżania przez nową bramę.

-Połączyć siatką stare z nowym.

Wyjdzie taki wygodny podjazd do bramy.

Reszty nie musisz przecież rozbierać.

Tyle, że będzie szpecić do czasu wykupienia Waszego pasa ziemi pod drogę, zbudowania tejże i skończenia przez Was nowego ogrodzenia. Wydaje mi się to jednak najsensowniejsze, bo szkoda kasy na nowe ogrodzenie "tymczasowe".

Za to jak zgłosicie budowę w "starym" miejscu, to mogą się tym zainteresować od razu.

Albo, co gorsza, nie od razu się zainteresują, tylko "od razu" po zakończeniu każą rozbierać:(

Co Wy na to?

Lidzia. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe odwiedziny:D

dobrze mówisz. ogrodzenie się zgłasza,jeżeli nie ma brakow po 1 miesiącu można go już robić. u nas jest jeszcze ZiKiT przed.czyli Zarząd drog.

KasioMar, dobrze mówisz. Jeśli chodzi o bramę to muszą*mi się*zgodzić, bo nie będę miała jak wjeżdżać do domu.

Wiem że jeśli w ciągu 30 dni nic nie odpiszą, mogę sobie robić co chcę.

Właśnie Moni, jest jeszcze Zarząd Dróg. A przecież ogrodzenie mam być budowane w nowej linii bo jest plan nowej drogi.

Kuuurcze, nie miała baba kłopotu :bash:

KasioMar, dobrze mówisz. Jeśli chodzi o bramę to muszą*mi się*zgodzić, bo nie będę miała jak wjeżdżać do domu.

Wiem że jeśli w ciągu 30 dni nic nie odpiszą, mogę sobie robić co chcę.

Właśnie Moni, jest jeszcze Zarząd Dróg. A przecież ogrodzenie mam być budowane w nowej linii bo jest plan nowej drogi.

Kuuurcze, nie miała baba kłopotu :bash:

zgłoś tylko modernizację . do tego chyba Zikit nie potrzebny,

Byłabym bardzo wdzięczna :yes: Lidzia z tego co pamietam dałaś chyba do tych płytek fuge jaśminowa.Ja bardzo obawiam się jasnego koloru płytek i wolalabym dać jakąś jasno szarą-myślisz że do Twoich płtek taka fuga by pasowała czy one są bardziej ecru niz beżowo-szare ?

Pochwal się czy łózko w sypialni wygodne ;) Mam zamiar kupić z tej firmy ale model Sahra.Zastanawiam się czy brać opcje ze składaniem czy nie jest to takie trudne i samemu uda nam się je skrecić-jak było u Was?

Byłabym bardzo wdzięczna :yes: Lidzia z tego co pamietam dałaś chyba do tych płytek fuge jaśminowa.Ja bardzo obawiam się jasnego koloru płytek i wolalabym dać jakąś jasno szarą-myślisz że do Twoich płtek taka fuga by pasowała czy one są bardziej ecru niz beżowo-szare ?

Pochwal się czy łózko w sypialni wygodne ;) Mam zamiar kupić z tej firmy ale model Sahra.Zastanawiam się czy brać opcje ze składaniem czy nie jest to takie trudne i samemu uda nam się je skrecić-jak było u Was?

właśnie się wzięłam za przeglądanie faktur, więc jest nadzieja, że niedługo znajdę

płytki są bardziej beżowe i jak dla mnie jasna fuga do nich najlepiej pasuje. Ja mam fugę epoksydową z Mapei, w którą nie wsiąka brud i fuga nadal jest jasna, chociaż płytki nie były niczym przykryte po położeniu i wielu fachowców się po nich przewinęło. Naprawdę bardzo polecam tą fugę - chociaż glazurnicy nie chcą jej kłaść, bo trzeba bardzo szybko ją zmywać z płytek i wszystkie narzędzia są później do wyrzucenia.

Łóżko jest rewelacyjne, chociaż to czy jest wygodne, czy nie, zależy głównie od materaca ;) :p Ja zamawiałam z montażem, ale panowie do mnie mieli 7 km i bardzo mi zależało na czasie (panowie montowali mi to łóżko o 21, bo następnego dnia przyjeżdżały dziewczyny z forum na macanko :lol2:). Złożenie łóżka nie jest szczególnie trudne, więc pewnie byście sobie poradzili z nim sami.

A kostka skończona?

Zdjęcia będą??????

Czekam.....:popcorn:

słońce kostka skończona, ale panowie przykryli ją dużą ilością piachu, który teraz przez najbliższe kilka dni muszę zamiatać na niej, aby się dobrze piasek między nią ubił. Zaraz poszukam zdjęcia podjazdu, które udało mi się zrobić

Kakusek, znalazłam (ufff, a nie było łatwo). Płytki, to Ceramiche Cisa, seria Loden, kolor Natural White - wymiar 60,8x60,8 i są też grubsze od innych gresów podłogowych (trzeba to wziąć pod uwagę) i cholernie twarde. Ja je kupowałam w firmie Clasik z TTW Opex

Edit: zapisałam sobie nazwę w dzienniku, żeby w razie czego nie musieć znowu szukać :lol2:

Edytowane przez lidszu