Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lidka a były już ozdoby świąteczne? Bo na stronie już są, zastanawiałam się czy można już buszować ...

za ozdobami się nie rozglądałam. Widziałam natomiast puszki na ciastka, szklanki i kieliszki ze świątecznymi rysunkami.

Mąż mnie przegonił po Ikei, a dodatkowo musieliśmy odebrać dziewczynki z ikeowskiego placu zabaw (wkurza mnie bardzo to, że można tam oddać dziecko tylko na godzinę :evil:, bo tak naprawdę człowiek nie ma za dużo czasu na porozglądanie się w asortymencie, mając w perspektywie 30 min. kolejkę do kasy)

A ja od 6 grudnia piekę już domki z piernika i zaczynam dekorować dom:rolleyes:

A jak spadnie pierwszy śnieg to obowiązkowo pieczemy pierwsze pierniczki:-)

A ozdób świątecznych w Ikei szczątkowo (ja kupiłam dzisiaj serduszkowe światełka (łańcuch 24 sztuki) i w sklepiku spożywczym trochę specjałów świąteczncyh się pojawiło.

A ja od 6 grudnia piekę już domki z piernika i zaczynam dekorować dom:rolleyes:

A jak spadnie pierwszy śnieg to obowiązkowo pieczemy pierwsze pierniczki:-)

A ozdób świątecznych w Ikei szczątkowo (ja kupiłam dzisiaj serduszkowe światełka (łańcuch 24 sztuki) i w sklepiku spożywczym trochę specjałów świąteczncyh się pojawiło.

a możesz podać przepis na pierniczki ? Chcę z dziewczynkami w tym roku upiec ciasteczka i szukam dobrego przepisu

Ten sam co na domek z piernika:-)

Właśnie wypróbowałam go najpierw na pierniczkach i wyszły lepiej niż inne wcześniejsze, więc potem poszedł na stół domek z tego przepisu, tylko dodałam więcej mąki.

W jeśli zrobi się duuużo pierniczków i włoży do pudełka i po jakimś czasie pierniczki zrobią się twarde to wystarczy włożyć do pudełka obraną skórkę z jabłka (nie za dużo, żeby nie rozmiękły za bardzo). Na drugi dzień są mięciutkie i ładnie pachną jabłuszkami:yes:

Smacznego!

Lidzia włoską stronke z płytkami znalazłam ale nie mogę namierzyć Twoich płytek w żadnym sklepie z ofertą internetową aby sprawdzić gdzie mogę je zobaczyć w realu i jaka jest cena-może wycofali je ze sprzedaży:rolleyes:

Mam jeszcze jedną prośbe -mogłabyś zrobić fotke (zbliżenie) jak wyglada u Ciebie połaczenie granitu wokół wkładu kominkowego?Chodzi mi dokładnie jak panowie połaczyli płaszczyzny poziome z pionowymi.Czy oni szlifowali kamień pod kątem 45 cm (tak jak łaczy sie płytki w łazienkach) czy któraś płaszczyzna (np pionowa ) zachodzi na drugą (poziomą) i zrobiony jest frez?Mam nadzieje że zrozumiałaś o co mi chodzi :p

W Lidl to już koło połowy października były bombki czekoladowe i mikołaje... przecierałam ze zdumienia oczy...

Za wcześnie ta komercja wchodzi ze świętami ..... Aż szkoda....

W zeszłym roku widziałam Mikołaje już we wrześniu, pojechałam przed porodem po jakiś pierd dla malucha i nie mogłam uwierzyć. Do tej pory mam mmsa którego wysłałam M bo by mi chyba nie uwierzył na słowo i stwierdził że ciąża mi na mózg padła ;)

Dzińdybry :yes:

a czemu tu nadal zdjęć bramy nie ma, i kostki i jeszcze czegoś na pewno?

kakusek, ja mam granit wokół kominka na takiej zasadzie, że poziome fragmenty są na całej długości (dolny i górny) a między nimi pionowe (łączenia w poziomie wszystkie)

(o jakie płytki chodzi? Bo nie chce mi się cofać)