monika996 13.11.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Lidka przyznaj się co znów dzwigałas???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.11.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Pamiętaj o nogach w górze, najlepiej połóż się na kocu na podłodze a pod uda wsuń krzesło. Zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.11.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Wpadłam zobaczyć jak się czujesz i mnie trzepnęło więc po kolei , gorąca kąpiel. Powodem bólu jest wpadnięty dysk międzykręgowy, czyli przepuklina kręgosłupa. Lekarz pewnie przepisze leki, ale poproś go o skierowanie na fizjoterapię-laser, interdyna, solux, magnetronik. Zdrówka! 1.Rwa .kulszowa i dyskopatia to dwie różne jednostki chorobowe, o ile pierwsza może (choć wcale nie musi) być spowodowana przez drugą, to zapewne nią nie jest. 2. zabiegi, które podał żona m, to zabiegi fizykoterapii. 3,Magnetronik to nazwa urządzenia, nie zabiegu 4 Interdyna się nie będę czepiać , bo może to literówka 5, Ciepłe kąpiele i solux - o tym już pisałam wcześniej, nie wolno w stanie ostrym ogrzewać miejsc bolesnych. Tam zapewne powstał stan zapalny, a ciepło jedynie może go nasilić. Po trzech, czterech dniach, jeśli ból ustępuje, a promieniowania zaczynają się centralizować, można zacząć stosować ciepłe kompresy i naświetlania, ale wyłącznie gdy te dwa warunki są spełnione:). A tak w o ogóle to mam nadzieję,że leżysz? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 hej dziewczyny, bardzo mi miło, że się o mnie troszczycie nie dane mi było dzisiaj poleżeć, ponieważ prawie trzy godziny spędziłam na krześle czekając w kolejce do ortopedy, wrrrrr najważniejsze to, że się dostałam, zostałam prześwietlona, dostałam leki, zalecenie leżenia w pozycji krzesełkowej, robienia ciepłych okładów na krzyż. Jeśli mi nie przejdzie za 10 dni, to mam się zgłosić na kontrolę. Prześwietlenie nie wykazało żadnego uszkodzenia kręgosłupa (ufff). Mąż dostał prikaz zakupu termoforu w Home&You , bo pojechał z dziewczynkami do kina, a ja mam przynajmniej spokój i mogę sobie spokojnie poleżeć, po tym siedzeniu w poczekalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.11.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Lidzia:hug: mam nadzieję, że Ci się szybciutko polepszy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.11.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Lidzia ja też mam nadzieję. bo siedzieć bez ruchu to jak słyszę i czytam dla ciebie męka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.11.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 no to super Rozumiem,że stanu zapalnego nie ma, krążki na swoim miejscu Za parę dni, będziesz nówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.11.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 malka od siedmiu lat leczyłam się u różnych neurologów i każdy z nich, nawet ten z tytułem prof. twierdził, ze rwa kulszowa jest wynikiem przepukliny co też potwierdziła moja tomografia. Zabiegi które wymieniłam , miałam przepisane w sanatorium i tak je potocznie nazywały panie fizjoterapeutki:P a tak przy okazji ''Fizjoterapia jest pojęciem nierozerwalnie związanym z "rehabilitacją medyczną". Przez fizjoterapię rozumie się zespół metod leczniczych wykorzystujących zjawisko reaktywności organizmu na bodźce. Specjalistami z zakresu stosowania fizjoterapii są fizjoterapeuci'' lidszu prześwietlenie ukazuje tylko zmiany i choroby w częściach kostnych kręgosłupa. Mnie prześwietlenie wykazało tylko skrzywienie a tomografia ujawniła przepuklinę i dwie wypukliny, mam nadzieję, ze ciebie to nie dotyczy. Tak więc zdrówka życzę i nagrzewaj sie u mnie działa cuda solux czerwony. Lampę można kupić w aptece za około 140 zł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 mąż zakupił termofor nawet udało mu się dobrać idealny kolor i fakturę do naszej narzuty w sypialni grzeję sobie mój zbolały kręgosłup i jest cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.11.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 malka od siedmiu lat leczyłam się u różnych neurologów i każdy z nich, nawet ten z tytułem prof. twierdził, ze rwa kulszowa jest wynikiem przepukliny co też potwierdziła moja tomografia. Zabiegi które wymieniłam , miałam przepisane w sanatorium i tak je potocznie nazywały panie fizjoterapeutki:P To,że u Ciebie rwę spowodowała przepuklina, nie znaczy,że tak się dzieje zawsze. Uwierz, nie jesteś jedynym przypadkiem rwy w historii medycyny Potocznie buty sportowe nazywa się adidasami, a skok ze spadochronem, skokiem na spadochronie co nie znaczy,że to prawdziwe okrślenia, czyż nie? Oczywiście że fizjoterapia jest nierozerwalnie związana z rehabilitacją medyczną (co by naród zrobił bez wikipedii ? ), bo jest jej elementem, tak jak fizykoterapia jest składową fizjoterapii I wiesz co,żona m, coś marniutkich masz tych profesorów, skoro przez siedem lat nie potrafią poradzić sobie z rwą, której podłożem jest przepuklina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 mąż zakupił termofor nawet udało mu się dobrać idealny kolor i fakturę do naszej narzuty w sypialni grzeję sobie mój zbolały kręgosłup i jest cudnie ja myślę, że to zdecydowania wspomaga kojące działanie na kręgosłup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 skokiem na spadochronie pierwsze słyszę! Lidzia, no to już pochwal się tym ciepłym organem w łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.11.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 pierwsze słyszę! no tak, jak na spadochronie to nic dziwnego, że potem fizjoterapia Lidzia, no to już pochwal się tym ciepłym organem w łóżku :rotfl::rotfl: oplułam monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Lidzia, no to już pochwal się tym ciepłym organem w łóżku ale którym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 taki piękny termofor dostałam z tego samego materiału mam narzutę na łóżko http://img4.imageshack.us/img4/8338/lavigne4900pln.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 ale którym ? tym pod kolor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 glonojad! Ładny jest Milusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 glonojad! Ładny jest Milusi i długo ciepło trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.11.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 malka widzę, ze ty z tych wszechwiedzących, co to wszystko książkowo mają w główce poukładane, aczkolwiek doświadczenia chyba z bólem tego rodzaju nie masz....i życzę abyś nie miała. Co do mego leczenia- każdy neurolog odsyłał mnie do neurochirurga i na stół, bo w/g mojego opisu z tomografii już nie powinnam chodzić, tylko leżeć w pampersie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.11.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 lidszu termofor pierwsza liga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts