Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadłam zobaczyć jak się czujesz i mnie trzepnęło ;)

więc po kolei

, gorąca kąpiel. Powodem bólu jest wpadnięty dysk międzykręgowy, czyli przepuklina kręgosłupa. Lekarz pewnie przepisze leki, ale poproś go o skierowanie na fizjoterapię-laser, interdyna, solux, magnetronik. Zdrówka!

1.Rwa .kulszowa i dyskopatia to dwie różne jednostki chorobowe, o ile pierwsza może (choć wcale nie musi) być spowodowana przez drugą, to zapewne nią nie jest.

2. zabiegi, które podał żona m, to zabiegi fizykoterapii.

3,Magnetronik to nazwa urządzenia, nie zabiegu

4 Interdyna się nie będę czepiać , bo może to literówka

5, Ciepłe kąpiele i solux - o tym już pisałam wcześniej, nie wolno w stanie ostrym ogrzewać miejsc bolesnych. Tam zapewne powstał stan zapalny, a ciepło jedynie może go nasilić. Po trzech, czterech dniach, jeśli ból ustępuje, a promieniowania zaczynają się centralizować, można zacząć stosować ciepłe kompresy i naświetlania, ale wyłącznie gdy te dwa warunki są spełnione:).

A tak w o ogóle to mam nadzieję,że leżysz? :lol:

.

hej dziewczyny,

bardzo mi miło, że się o mnie troszczycie :oops: :hug:

nie dane mi było dzisiaj poleżeć, ponieważ prawie trzy godziny spędziłam na krześle czekając w kolejce do ortopedy, wrrrrr :evil:

najważniejsze to, że się dostałam, zostałam prześwietlona, dostałam leki, zalecenie leżenia w pozycji krzesełkowej, robienia ciepłych okładów na krzyż. Jeśli mi nie przejdzie za 10 dni, to mam się zgłosić na kontrolę. Prześwietlenie nie wykazało żadnego uszkodzenia kręgosłupa (ufff). Mąż dostał prikaz zakupu termoforu w Home&You :lol2:, bo pojechał z dziewczynkami do kina, a ja mam przynajmniej spokój i mogę sobie spokojnie poleżeć, po tym siedzeniu w poczekalni

malka od siedmiu lat leczyłam się u różnych neurologów i każdy z nich, nawet ten z tytułem prof. twierdził, ze rwa kulszowa jest wynikiem przepukliny co też potwierdziła moja tomografia. Zabiegi które wymieniłam , miałam przepisane w sanatorium i tak je potocznie nazywały panie fizjoterapeutki:P

a tak przy okazji ''Fizjoterapia jest pojęciem nierozerwalnie związanym z "rehabilitacją medyczną". Przez fizjoterapię rozumie się zespół metod leczniczych wykorzystujących zjawisko reaktywności organizmu na bodźce. Specjalistami z zakresu stosowania fizjoterapii są fizjoterapeuci''

lidszu prześwietlenie ukazuje tylko zmiany i choroby w częściach kostnych kręgosłupa. Mnie prześwietlenie wykazało tylko skrzywienie a tomografia ujawniła przepuklinę i dwie wypukliny, mam nadzieję, ze ciebie to nie dotyczy. Tak więc zdrówka życzę i nagrzewaj sie u mnie działa cuda solux czerwony. Lampę można kupić w aptece za około 140 zł. Pozdrawiam.

malka od siedmiu lat leczyłam się u różnych neurologów i każdy z nich, nawet ten z tytułem prof. twierdził, ze rwa kulszowa jest wynikiem przepukliny co też potwierdziła moja tomografia. Zabiegi które wymieniłam , miałam przepisane w sanatorium i tak je potocznie nazywały panie fizjoterapeutki:P

To,że u Ciebie rwę spowodowała przepuklina, nie znaczy,że tak się dzieje zawsze. Uwierz, nie jesteś jedynym przypadkiem rwy w historii medycyny :lol:

Potocznie buty sportowe nazywa się adidasami, a skok ze spadochronem, skokiem na spadochronie co nie znaczy,że to prawdziwe okrślenia, czyż nie?

Oczywiście że fizjoterapia jest nierozerwalnie związana z rehabilitacją medyczną (co by naród zrobił bez wikipedii ? :lol:), bo jest jej elementem, tak jak fizykoterapia jest składową fizjoterapii :p

I wiesz co,żona m, coś marniutkich masz tych profesorów, skoro przez siedem lat nie potrafią poradzić sobie z rwą, której podłożem jest przepuklina...

malka widzę, ze ty z tych wszechwiedzących, co to wszystko książkowo mają w główce poukładane, aczkolwiek doświadczenia chyba z bólem tego rodzaju nie masz....i życzę abyś nie miała. Co do mego leczenia- każdy neurolog odsyłał mnie do neurochirurga i na stół, bo w/g mojego opisu z tomografii już nie powinnam chodzić, tylko leżeć w pampersie.