Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja kupowałam z netu karnisze były dużo tańsze niż w sklepie. Firma chyba produkująca karnisze . Jestem zadowolona. masz linka http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3861357 . Mam co prawda złote, ale te u mnie pasują i końcówkę mam taką jak Mario pokazała na ostatnim zdjęciu.

A co do długości karnisza to mam nim 20cm dłuższe karnisze niż światło okna po obydwu stronach... Czyli jeśli dziura w murze ( nie samo okno z ramą) ma 100 cm to karnisze mam 150-160cm nawet. Ładnie to wygląda.

Maryś, super się te karnisze prezentują :D

A powiedzcie mi ile powinien być dłuższy karnisz od okna ? Po ile zapasu powinnam zrobić z każdej strony ?

Dzięki -);)

Lidziu tak jak już wcześniej napisały dziewczyny, powinnaś zostawić ok. 20-30cm, żeby firana/zasłona ładnie zachodziła z boku na okno:yes:

ja mam pytanko w sprawie karniszy, ma ktoś łamane, na przegubach? jak one sie sprawują? Planuję w wykuszu takie , ale nie wiem czy zdają egzamin, wykusz prostokątny.

ja jeszcze nie mam, ale też potrzebuję takie łamane, do moich narożnych okien

dzisiaj widziałam karnisze Bojanka i ma on takie specjalne łączniki do narożnych okien. Pani też mi polecała firmę Cegielska, ale jeszcze nie oglądałam ich

Lidzia nie odrobiłaś lekcji... ten link ma różne karnisze i łączniki do karniszy do zastosowania w wykuszu, oknach z dwóch stron domu itd... też ma.... http://allegro.pl/karnisze-do-wykuszu-lacznik-katowy-na-karnisz-fi19-i1915912551.html

O to chodziło... na to rurka z karnisza i bomba...;)

jesli chodzi o karnisze to w Wawie najtaniej ma BRW ;) różnych ale w tym Mardomu który uważam ma ładne i za przyzwoite pieniądze :)

Loczuś - co do materiałów to ja jeźdxiłam do Nadarzyna ale to nie hurtownia lecz ceny mają bardzo dobre a jeśli chodzi o hurtownie to w okolicy IKEA w Jankach jest ich masowe zagłębie ale czy sprzedadzą Ci mniej niż belę tego nie wiem :(

A jak już siedzicie w tych karniszasz, to wiecie może ile może kosztować taki różowy dziecięcy 180 i do niego końcówki (motylek i kaczuszka np)

Fajne to to, ale ceny znaleźć nie mogę

Lidzia, przejęłam po Tobię ból kręgielni.

Nic nie robiłam, nagle się*zorientowałam że mnie boli lędźwiowy i tak już drugi dzień stękam ;)

A jak już siedzicie w tych karniszasz, to wiecie może ile może kosztować taki różowy dziecięcy 180 i do niego końcówki (motylek i kaczuszka np)

Fajne to to, ale ceny znaleźć nie mogę

a na allegro szukałaś ?

i jaki to konkretnie karnisz, podaj nazwę, to poszukamy ceny

Lidzia, przejęłam po Tobię ból kręgielni.

Nic nie robiłam, nagle się*zorientowałam że mnie boli lędźwiowy i tak już drugi dzień stękam ;)

współczuję :(

mnie też boli, ale jak ma nie boleć, skoro ja na miejscu usiedzieć nie mogę - dzisiaj poodkurzałam cały strych, bo nigdy nie był sprzątany, a musimy powynosić tam rzeczy, które nam zalegają w garażu. A będzie ich jeszcze więcej, bo weekend musimy przewieźć nasze rzeczy od rodziców z garażu, bo go potrzebują.

dzisiaj za to mam wolny dzień, bo dziewczynki po szkole i przedszkolu jadą do koleżanki i będę je dopiero wieczorem odbierać :D

lidszu ja tak całkowicie leżeć też nie mogą. Swego czasu najlepiej robił mi Nrodick, ale teraz czasu brak i pogoda pod psem.

Ja ciągle zastanawiam sie nad karniszami i oknami w ogóle. Mam spore przeszklenia i maż twierdzi,ze szkoda je chować za ''fierankami''. Ciągle kołacza nam pogłowie rolety wewnętrzne.

a na allegro szukałaś ?

i jaki to konkretnie karnisz, podaj nazwę, to poszukamy ceny

A, nie dopisałam oczywiście, że chodzi mi o Bojanka, jest taki w kolekcji dziecięcej (ale tam nie ma cen)

A'propos dziecięcych zakupów

Kupiłam dziś znaną wam lampę filcową z motylkami.

Niezła akcja, wszędzie po ok 400pln, ja znalazłam za 290. Kliknęłam i za chwilę zadzwoniła pani z informacją że kolega się*pomylił i ona kosztuje 400.

Pocałujcie mnie w .... ja już ją*kupiłam przecież i nie będę płacić za czyjeś niechlujstwo.

Podobno nic na niej nie zarobią. Trudno :lol:

A, nie dopisałam oczywiście, że chodzi mi o Bojanka, jest taki w kolekcji dziecięcej (ale tam nie ma cen)

Niezła akcja, wszędzie po ok 400pln, ja znalazłam za 290. Kliknęłam i za chwilę zadzwoniła pani z informacją że kolega się*pomylił i ona kosztuje 400.

Pocałujcie mnie w .... ja już ją*kupiłam przecież i nie będę płacić za czyjeś niechlujstwo.

Efi, ma chyba ten różowy karnisz u Kruszki w pokoju, więc może jej się zapytaj, chociaż ostatnio rzadko zagląda na forum

Ale ci fartnęło z tą lampą :D Gratulacje :D

A w Leroy Merlin nie ma tych różowych karniszy ?

http://www.leroymerlin.pl/produkty/karnisze-dzieciece,1227093509.html

na allegro pojedynczy karnisz kosztował 120 zł

Edytowane przez lidszu

Pokaż !!!

A w Leroy Merlin nie ma tych różowych karniszy ?

http://www.leroymerlin.pl/produkty/karnisze-dzieciece,1227093509.html

A noś, muszę sie w leroju rozejrzeć

Na tej stronie karniszy nie widzę, tylko same końcówki

Na żywo popatrzę

Efilo faktycznie ostatnio nie ma, też*to zauważyłam

Tofee, pokażę u siebie

Zamontowano mi dzisiaj żaluzje drewniane w kuchni i w oknie balkonowym na schodach oraz plisy w łazienkach na górze. Miały być też montowane rolety w pokojach na górze, ale niestety okazało się, że materiał, który sobie wybrałam nie jest już produkowany :mad: Pan mi zaproponował inny materiał (droższy), ale powiedział, że mi go sprzeda w cenie na jaką się umówiliśmy przy poprzedniej wycenie :wiggle:Montaż rolet najprawdopodobniej w przyszły czwartek