Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Lidszu,

ciekaw jestem jak rozwiazaliscie kwestie barierek na tarasach? zastosowaliscie takie same rozwiazanie jak w oryginalnej wizualizacji topaza czy jakies indywidualne rozwiazanie? bede wdzieczny za fotke.

pzdr i Wesolych Swiat

Layne

Layne, nasze barierki nie są zrobione jak w projekcie. Wyglądają tak

http://img269.imageshack.us/img269/9034/20110414123350779.jpg

:lol2: no to niezła historia;) A u nas też super:lol:Mój mały brzdąc pociągnął do godz. 00.30:o pierwszy raz w życiu:o

Mega pijani, ale też mega szczęśliwi idziemy spać;)

to też niezła twoja córcia :D moja starsza od zawsze była nocnym markiem i jako 9-10 miesięczne dziecko wytrzymywała do tej godziny :lol2:

cieszę się, że kolacja wam się udała :D

a ja dzisiaj odsypiałam cały tydzień i wstałam o 12 :D starsza córcia wstała 15 minut przede mną :lol2:, za to młodsza już od 9 była na nogach :jawdrop:

Lidzia współczuje :hug:.

Sorry, że wpadam z prozaiczną prośbą ale polecałaś kiedyś gościa od TV SAT. Chodzi mi o montaż ustawienie anteny dostrojenie tego wszystkiego czyli full opcję. Możesz coś podpowiedzieć w temacie, miałaś już kabel na zew czy on ci się przewiercał ... gdzie to zamontowaliście, planuję na barierce od balkonu, ale sam nie wiem czy to najlepsze wyjście. Będę wdzięczna za radę ... i zdradź jaką TV wybraliście ... my myślimy nad n. ale jak czytam to wszystko prawie to samo a w umowach każdy lepsze kwiatki wymyśla :cool:.

Lidzia współczuje :hug:.

Sorry, że wpadam z prozaiczną prośbą ale polecałaś kiedyś gościa od TV SAT. Chodzi mi o montaż ustawienie anteny dostrojenie tego wszystkiego czyli full opcję. Możesz coś podpowiedzieć w temacie, miałaś już kabel na zew czy on ci się przewiercał ... gdzie to zamontowaliście, planuję na barierce od balkonu, ale sam nie wiem czy to najlepsze wyjście. Będę wdzięczna za radę ... i zdradź jaką TV wybraliście ... my myślimy nad n. ale jak czytam to wszystko prawie to samo a w umowach każdy lepsze kwiatki wymyśla :cool:.

Tofee, dzięki

Jeśli chodzi o anteniarza, to miałam full opcję - zamontował nam Cyfrę (przenosiliśmy od moich rodziców z domu - mamy ją od ponad 10 lat, wcześniej mieliśmy w naszym mieszkaniu), dodatkowo antenę telewizyjną naziemną i radiową. Wszystko mam zamontowane na kominie od kominka, ponieważ jest od południowej strony (wszystkie anteny satelitarne muszą być skierowane na południe). Kable miałam wyprowadzone na strychu właśnie koło tego komina i pan już tam sobie na górze jakoś sam radził i przewiercał w kominie, aby kable poprowadzić na zewnątrz. Nie wiem jak to jest zrobione, bo robił nam to w czasie przeprowadzki, więc nie patrzyłam mu na ręce. Jeśli masz dużo drzew wkoło to montaż na barierce balkonowej może być niemożliwy, bo mogą zakłócać sygnał satelity. Najlepiej, aby antena sat. była jak najwyżej. Od pana dokupiłam czarny talerz do satelity, aby był mało widoczny z dachu (Cyfra ma ohydne białe), ale to koszt ok. 100 zł.