Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o tym samym ostatnio sobie myślałam:yes: drugi raz bym już tak nie robiła na wariata tylko poczekałbym do końca...

No to jak powiem teraz coś śmiesznego - chciałabym się przeprowadzić na Wielkanoc. Tegoroczną:rolleyes:

A najpóźniej powinnam do 26 kwietnia, bo 27 wyjeżdżamy na wakacje (pierwsze rodzinne od 4 lat) i mamy opuścić dom, w którym mieszkamy.

A jeszcze nic nie mam...

To dopiero będzie hard core. Jeśli skończy się tylko na starych meblach to będzie luz (do lamp nawet nie podchodzę), gorzej jeśli nie będzie nawet szaf...

A wydatki staram się liczyć wszystkie.

Już wydaliśmy prawie 900 tys (a pilnuję każdego wydatku i negocjuję każdą pozycję ile się da...). SSO u nas wyszedł 268 tys. plus 25 tys. wyburzenie starego domu i kopara pod fundamenty nowego.

Edytowane przez Balbina200

dostaje Zyrtec i smaruję jej twarz Elidelem oraz wazeliną

na początku było super, ale teraz jakby Elidel przestał działać. Najgorzej jest, że pękają jej usta w kącikach od alergii i ją bolą, a dodatkowo nie może porządnie otworzyć ust, aby zjeść :(

Ojej! Tak mi przykro, ból dzieci zawsze boli trzy razy bardziej:-(

dostaje Zyrtec i smaruję jej twarz Elidelem oraz wazeliną

na początku było super, ale teraz jakby Elidel przestał działać. Najgorzej jest, że pękają jej usta w kącikach od alergii i ją bolą, a dodatkowo nie może porządnie otworzyć ust, aby zjeść :(

Pękanie kącików ust to noże byc brak witaminy B2, jak smarujesz mąscia twarz to może to powodowac zmiane flory bakteryjnej i wysuszac twarz. :(

No, zobaczymy co lekarz powie?

Hej Lidzik:). I. uściskaj ode mnie, a testy zrób koniecznie! Na Młodego twarz zawsze dobrze robił krem Avene TriXera, możesz poprosić w aptece o próbkę.

W ostatni weekend Młoda z Księciuniem przeżyła ewakuację z Tesco... nieźle było, bo jak tylko weszli, to zaczęła się skarżyć na ból głowy, potem zwróciła uwagę, że niektórym klientom łzawią oczy... a dopiero po jakimś czasie ogłosili alarm i otworzyli ściany ewakuacyjne...

Edytowane przez rasia

No to jak powiem teraz coś śmiesznego - chciałabym się przeprowadzić na Wielkanoc. Tegoroczną:rolleyes:

A najpóźniej powinnam do 26 kwietnia, bo 27 wyjeżdżamy na wakacje (pierwsze rodzinne od 4 lat) i mamy opuścić dom, w którym mieszkamy.

A jeszcze nic nie mam...

To dopiero będzie hard core. Jeśli skończy się tylko na starych meblach to będzie luz (do lamp nawet nie podchodzę), gorzej jeśli nie będzie nawet szaf...

A wydatki staram się liczyć wszystkie.

Już wydaliśmy prawie 900 tys (a pilnuję każdego wydatku i negocjuję każdą pozycję ile się da...). SSO u nas wyszedł 268 tys. plus 25 tys. wyburzenie starego domu i kopara pod fundamenty nowego.

Balbina, myślę, że dacie radę na Wielkanoc. Najważniejsze, aby podłogówka ruszyła, zostały zawieszone kaloryfery i temperatura w domu rosła, aby można było ruszyć dalej z pracami.

Ojej! Tak mi przykro, ból dzieci zawsze boli trzy razy bardziej:-(

niestety, a jest mi jej bardzo szkoda, bo jest już w takim wieku, że zaczyna zwracać na to uwagę :(

Pękanie kącików ust to noże byc brak witaminy B2, jak smarujesz mąscia twarz to może to powodowac zmiane flory bakteryjnej i wysuszac twarz. :(

No, zobaczymy co lekarz powie?

Emiranda, to nie jest brak witamin, a objaw alergiczny. Nic to, jutro się dowiem co dalej z tym robić. Na pewno zrobimy jej testy, bo tak naprawdę nie wiem, czy uczulają ją rzeczy, które podejrzewam oraz ewentualnie co jeszcze ją może uczulać o czym nie mam pojęcia

Hej Lidzik:). I. uściskaj ode mnie, a testy zrób koniecznie! Na Młodego twarz zawsze dobrze robił krem Avene TriXera, możesz poprosić w aptece o próbkę.

Dzięki Rasieńko. Spróbuję ten krem, chociaż na razie boję się wprowadzać coś nowego na jej twarz, bo nie wiem, czy to nie pogorszy sprawy.

Zawsze wszystkim mówię, że moje dziewczyny różnią się od siebie o 180 stopni. Wczoraj M pokazał mi opis jing i jang i czułam się jakbym czytała o moich dziewczynach. To jest niesamowite jak wszystkie podpunkty odzwierciedlały ich wygląd zewnętrzny, zachowanie, charakter. Niewiarygodne

Dzięki Rasieńko. Spróbuję ten krem, chociaż na razie boję się wprowadzać coś nowego na jej twarz, bo nie wiem, czy to nie pogorszy sprawy.

On właśnie poprawia również po stosowaniu leków i maści, przeczytaj np tu: http://www.domzdrowia.pl/41944,avene-trixera-krem-zmiekczajacy-do-skory-suchej-lub-atopowej-200-ml.html

lub tu: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2538

Edytowane przez rasia

Emiranda, to nie jest brak witamin, a objaw alergiczny. Nic to, jutro się dowiem co dalej z tym robić. Na pewno zrobimy jej testy, bo tak naprawdę nie wiem, czy uczulają ją rzeczy, które podejrzewam oraz ewentualnie co jeszcze ją może uczulać o czym nie mam pojęcia

Mając do czynienia z taką alergią wiesz najlepiej, niestety to paskudna rzecz jest i wiem coś na ten temat, bo sama jestem alergiczką, z tym ze mnie głownie uczula mleko, mam skaze białkową natychmiast jak przesadzę ze spozyciem produktów mlecznych. Swojego Młodego trzy lata karmilam i nie jadlam nic krowiego, bo Mlody bardzo reagowal na wszystko co z mlekiem zwiazane. Teraz możemy jeść tylko jeden jogurt dzienie(jogurt, a nie serek).

Szkoda twojej Mlodej, bo dziewczynka zawsze to inaczej odbiera, musisz koniecznie zrobic testy, zebys wiedziała na czym stoisz, chociaz testy nie sa robione na wszystko. ja np jestem uczulona na drzewo , czy krzew, który pyli w styczniu i lutym, bo do lasu w tym czasie nie moge wchodzić, dostaje takiego swedzenia, że biegiem uciekam. Ale na testach mi to nie wyszlo. :(

Pozdrawiam Małą serdecznie, no i kotka jej rzeczywiście nie pokazuj, bo niestety alergicy na sierść kota przewaznie są uczuleni (chociaz my wyjatkowo na sierśc nie).

Uściski:hug:

Mając do czynienia z taką alergią wiesz najlepiej, niestety to paskudna rzecz jest i wiem coś na ten temat, bo sama jestem alergiczką, z tym ze mnie głownie uczula mleko, mam skaze białkową natychmiast jak przesadzę ze spozyciem produktów mlecznych. Swojego Młodego trzy lata karmilam i nie jadlam nic krowiego, bo Mlody bardzo reagowal na wszystko co z mlekiem zwiazane. Teraz możemy jeść tylko jeden jogurt dzienie(jogurt, a nie serek).

Szkoda twojej Mlodej, bo dziewczynka zawsze to inaczej odbiera, musisz koniecznie zrobic testy, zebys wiedziała na czym stoisz, chociaz testy nie sa robione na wszystko. ja np jestem uczulona na drzewo , czy krzew, który pyli w styczniu i lutym, bo do lasu w tym czasie nie moge wchodzić, dostaje takiego swedzenia, że biegiem uciekam. Ale na testach mi to nie wyszlo. :(

Pozdrawiam Małą serdecznie, no i kotka jej rzeczywiście nie pokazuj, bo niestety alergicy na sierść kota przewaznie są uczuleni (chociaz my wyjatkowo na sierśc nie).

Uściski:hug:

wiem, że na pewno uczula ją czekolada i orzechy. Mleko w jakimś stopniu też, ale nie tak bardzo jak czekolada. Kiedyś wyszło jej, że jest uczulona na ryby (zresztą od ryb się wszystko zaczęło) i od tamtej pory jej ich nie podaję, a chcę teraz sprawdzić, czy to uczulenie na nie nadal jest. Na koty nie jest uczulona, bo jak mieszkaliśmy u rodziców, to były w domu dwa koty i nic się nie działo.

Do tej pory była alergiczną pokarmową, ale podejrzewam, że te ostatnie przeboje są od alergii kontaktowej, chociaż zabrałam jej wszystkie nowe rzeczy, które jej ostatnio kupiłam, a poprawy nie widzę :(

Hejka :)

póki mam neta przyszłam się przywitac :)

Doczytałam, że przymierzasz się do tarasu... super - bede kibicować, bo ja znów chce przerabiać swój. Oczywiście nei tak jak bym docelowo chciała, ale młody chce miec swój kawałek ziemi, więc musze ograniczyć swe aspiracje do tego co już mam ;)

A co planujesz?

Czytałam o Młodej. współczuje, choć nie umiem pomóc, U nas zawsze oilatum załatwiało wszystko.

Hejka :)

póki mam neta przyszłam się przywitac :)

Doczytałam, że przymierzasz się do tarasu... super - bede kibicować, bo ja znów chce przerabiać swój. Oczywiście nei tak jak bym docelowo chciała, ale młody chce miec swój kawałek ziemi, więc musze ograniczyć swe aspiracje do tego co już mam ;)

A co planujesz?

Czytałam o Młodej. współczuje, choć nie umiem pomóc, U nas zawsze oilatum załatwiało wszystko.

tarasy oczywiście drewniane planuję. Muszę się wziąć za ich zaprojektowanie i danie do wyceny

Nie zazdroszczę :( Najgorzej, że u nas po względnym opanowaniu wykwitów na skórze, córa ma tak olbrzymi wysyp na całym ciele, że ręce opadają. Jesteś jeszcze w szczęśliwym okresie gdy masz władzę nad dziecięciem. Potem zaczyna się szkoła, koleżanki, koledzy wspólne pożeranie wszelkich świństw i tu dopiero zaczyna się jazda :(

A niestety testy nie do końca są wiarygodne, na dodatek trzeba przerwać używanie wszelkich sterydów by wyniki jakie takie dało się ustalić. Wiesz chyba, że po ostatnim kontakcie z alergenem mija około tygodnia zanim organizm się oczyści :bash:

Chyba zbyt dołująco to brzmi...

Moja I. całe szczęście odpowiedzialna jest i nawet jeśli ktoś chce ją poczęstować czekoladą, to mówi, że nie może bo ma alergię. Czasami jej oczywiście na kawałek czeko pozwalam, bo mi jej szkoda, ale ona doskonale wie, że musi się najpierw zapytać, czy może.

Trzymajcie dziewczyny jutro o 9 rano kciuki, aby nam ta wizyta coś dała i obyśmy jak najszybciej zapisały się na testy. Z tego co pamiętam, to będziemy musiały zrobić oddzielnie dwie serie - pokarmową i wziewną.

Moja I. całe szczęście odpowiedzialna jest i nawet jeśli ktoś chce ją poczęstować czekoladą, to mówi, że nie może bo ma alergię. Czasami jej oczywiście na kawałek czeko pozwalam, bo mi jej szkoda, ale ona doskonale wie, że musi się najpierw zapytać, czy może.

Trzymajcie dziewczyny jutro o 9 rano kciuki, aby nam ta wizyta coś dała i obyśmy jak najszybciej zapisały się na testy. Z tego co pamiętam, to będziemy musiały zrobić oddzielnie dwie serie - pokarmową i wziewną.

Trzymam:hug:

Masz mądrą córeczkę:)