Gosiek33 24.02.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Trzymam mocno kciuki Są zamienniki czekolady... z dodatkiem chleba świętojańskiego (smak pamiętam z dzieciństwa.. i ten zapach ) http://vimed.pl/2011/07/zdrowy-zamiennik-czekolady/ a o tym nie wiedziałam: ....Badania wykazały, że w ziarnie kakaowca mogą znajdować się duże ilości aflatoksyn, które są rakotwórczym metabolitem wytwarzanym przez pleśnie. Ponadto FDA dopuszcza wystąpienie w czekoladzie i masie czekoladowej “naturalnych i nieuniknionych niedoskonałości produktów żywnościowych”, takich jak: “szczątki owadów czy włosy z sierści gryzoni.”... a tyle czekolady w życiu zeżarłam Edytowane 24 Lutego 2012 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.02.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 dzień dobry witam się i tutaj powoli odnajduję wątki, na których kiedyś bywałam Lidszu nawet nie wiem, na jakim etapie jesteście ? mam nadzieje, ze już mieszkacie i jest super nie dam rady przeczytać tyle stron, ale w miarę możliwości postaram się nadrobić chociaż ostatnie jak tam dziewczynki ?? mam nadzieję, że mnie pamiętasz http://picsrv.fora.pl/images/smiles/beautiful.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 kciuki puściłam bo już po 9.00.. I wpadłam się przywitać do chudej laski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 24.02.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Pasiulka, Balbina, Gosia, Arnika, dzięki wam dziewczyny za kciuki I. dostała nowe leki i maść apteczną na suchą skórę, która będzie gotowa dopiero w poniedziałek. Mam ją smarować, podawać leki i czekać na poprawę skóry. Zapisałam I. też na testy, ale wolny termin jest dopiero na początku kwietnia Zakupiłam też kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji ciała dla atopowej skóry i zaczynam walkę na całego, aby skóra mojej córeczki zaczęła wyglądać normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 24.02.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 dzień dobry witam się i tutaj powoli odnajduję wątki, na których kiedyś bywałam Lidszu nawet nie wiem, na jakim etapie jesteście ? mam nadzieje, ze już mieszkacie i jest super nie dam rady przeczytać tyle stron, ale w miarę możliwości postaram się nadrobić chociaż ostatnie jak tam dziewczynki ?? mam nadzieję, że mnie pamiętasz http://picsrv.fora.pl/images/smiles/beautiful.gif Słonko, oczywiście, że cię pamiętam i cieszę się, że do mnie wpadłaś po długiej nieobecności Wprowadziliśmy się do naszego domu w październiku i mieszka nam się wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.02.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lidka no to walcz kobieto!!!! a lekarz mówi,że ta alergia minie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 24.02.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lidka no to walcz kobieto!!!! a lekarz mówi,że ta alergia minie? najpierw trzeba znaleźć alergen, który ją tak uczula, a jak już będziemy wiedzieć co to jest, to będziemy go eliminować. Lekarka raczej podejrzewa pokarmówkę, niż alergię wziewną, bądź kontaktową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.02.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Cześć Lidziu. Czytam że macie dlej problemy ze skóra I. Współczuję, bo takie alergiczne zagadki strasznie upierdliwe sa. Pamiętam jak ja się denerwowałam jak Lili niemowlak coś na buźce dostawała a ja nie miałam pojęcia co to Trzymam mocno kciuki żeby się bardzo szybko wyjaśniło i żeby się to niczym wielkim okazało Siły i cierpliwości dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lidzia, trzymam kciuki za skuteczną walkę. Grunt to zidentyfikować przeciwnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lidzia a I. nie jadła ostatnio papryki? mnie niedawno uczuliła właśnie surowa papryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 24.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Lidzia a I. nie jadła ostatnio papryki? mnie niedawno uczuliła właśnie surowa papryka... Kochanie to raczej papryka Cie nie uczuliła tylko świństwa którymi została posypana, ja jestem uczulona na wszelkie konserwanty i od razu reaguje, żadnych nowalijek spod folii wlasciwie nie jadam, bo natychniast pojawiaja mi sie plamy na buzi. Lidka, no wlasnie a może na konserwanty jest uczulona, spróbuj na to zwracac uwagę i żadnej surowizny, wiesz ja kilka lat temu mialam taką łuskę na skórze buzi, najpierw robiła sie czerwona skora, a pozniej z tego taki cienki strup powstawał, szczególnie na czole i na policzkach. I jak przestalam jeść surowizne i zwracałam uwage na konserwanty w pokarmach (do dzisiaj to robię) to jakos nie mam wiekszych klopotów ze skóra. Np jak sie coli napije to tez to mam. Jak zrobisz testy to może będziesz madrzejsza. Zdrówka zyczę Młodej , a Tobie cierpliwości Edytowane 24 Lutego 2012 przez emiranda sur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.02.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Lidszu dziękuję cieszę się, że mieszkacie odnośnie alergii - współczuję mam w domu alergików, robiliśmy różne testy ... i różnie one wychodziły, wielu lekarzy różnie je interpretowało ehhhh istny cyrk w każdym razie nie wiem, czy wiesz, że istnieje coś takiego jak reakcje krzyżowe musiałabym poszukać w necie szczegółów ale chodzi o to, że jeśli coś pyli załóżmy brzoza i dziecko wtedy zje jabłko (na które nie jest uczulone) to niestety alergia sie nasili i jeszcze jedna ciekawostka - nadmiar wit C może objawiać się wysypką alergiczną i coś w tym jest, bo ja np mojej małej podaję syropki na wzmocnienie (a tam jest witC) i kiedyś miała kaszelek, kupiłam syropek z prawoślazem, nie doczytałam i tam też była ta witamina po odstawieniu i smarowaniu wysypka złagoniała alergia to trudny przeciwnik ..... pocieszę Cię, że na niektóre czynniki dzieci z wiekiem się uodparniają czekoladę przerabiałam, tzn zakaz jej jedzenia ........ synek wiedział, ze mu nie wolno ..... a ja byłam zła matką, bo dziecku żałuje ..... i o dziwno teraz czekolada go nie uczula no i niestety - to co znajduje się w naszych pokarmach nie ułatwia życia alergikom naszym zadaniem jest pilnowanie by jak najmniej tych konserwantów pochłaniać najgorsze są barwniki w wodach smakowych czy napojach, a także tych wszystkich chrupkach nauczyłam się czytać niemal każda etykietę ze składem życzę Wam dużo sił i jak najszybszego określenia czego należy unikać !!!!! będzie dobrze !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 25.02.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Lidszu, bardzo współczuję malutkiej problemów z alergią, ja niestety też mam z tym problem i też od razu wysypka i czerwone, suche i swędzące placki na buzi, ja piję od razu wapno musujące z vit.c po 2 tabletki na szkl. wody tak ze 3 razy dziennie jak mnie wysypie na buzi. Od razu pomaga i buzia przestaje swędziec, po 3 dniach takiego picia wapna objawy powoli ustępują, mam uczulenie na konserwanty niestety, a one są wszędzie...Życzę cierpliwości malutkiej i Tobie, zacznijcie b. szczegółowo obserwowac co małą może uczulac, mnie np. ketchup, cola, krewetki, sos słoko kwasny i mnóstwo innych rzeczy niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 27.02.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A i jeszcze jedno, zielona herbata (taka w listkach, nie ekspresówka w torebkach) jest doskonała w pomocy przy alergii, po wypiciu 2 szkl. herbaty objawy swędzenia, pieczenia twarzy ustępują. Zielona herbata niweluje stany zapalne w organiźmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.02.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 oj bidulki:hug: kolejnym przyszło zmierzyć się z tym dziadostwem jakim są wszem obecne alergie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.02.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Hejka Lidzia współczuję I uczulenia. Ehh u nas był spokój a ostatnio znowu buźka Kondzia kiepsko wygląda a ja nie mogę wyłapać co go uczula. Najprawdopodobniej ma alergie kontaktową bo testy niczego konkretnego nie wykazały.Polecam emolium krem specjalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.02.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Lidzia masz już kabinę na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.02.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dzięki dziewczyny, kochane jesteście Po przepisanej maści, buźka I. wróciła już prawie całkowicie do normalnego wyglądu, z czego jestem bardzo zadowolona. Ciekawa jestem co się będzie działo, jak odstawię maść. Monia, nie jeszcze nie mam kabiny na dole, ale przymierzam się do jej kupna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.03.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Byłam dzisiaj po raz pierwszy (i nie wiem, czy nie ostatni ) na usuwaniu kamienia z zębów. Nie powiem, żeby to był najprzyjemniejszy zabieg, a teraz moje zęby są strasznie wrażliwe i mnie bolą Całe szczęście miałam bardzo mało kamienia, więc następny zabieg za 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 01.03.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 No to dobrze, że masz to za sobą, mnie na szczęście to nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts