Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Lidzia widzę że odżyłaś :lol: . Natchnęłaś mnie tym fitnessem i jak tylko wyjdziemy na prostą też koniecznie zapisuję się na cokolwiek. Nawet już wypatrzyłam jakieś miejsce w tym moim City :jawdrop:. Byłam pewna że nawet nie mam na co liczyć a tu proszę ... muszę tylko zrobić wizję lokalną jak to się prezentuje w realu ;)

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej Lidzia!!!!! wiosna na działce, super!!! u nas zamieszkały 3 wiewiórki :wiggle: wymyślają cuda i jak śmigają po drzewach:p

Kurcze nie wiem czemu ta zumba mi nie podpasowała. chyba trafiłam na instruktorkę do kitu:no: u nas tez zumba oblegana. w ogóle na wiosnę zrobiło się szaleństwo. na każdych prawie zajęciach full:p

Moi rodzice kiedyś budowali garaz.. Ojcu zależało.. dwie ściany z sąsiadem wspólne za garażem i z boku.. Poszedł do nich a oni, że nie teraz , że za rok/daw będą budować.. to i ojciec wystawił garaż.. sąsiad za wystawił zaraz swoje dwie ściany i dach.. sąsiad obok nie budował nic.. nie chciał też dołożyć się do sąsiada z drugiej i trzeciej strony.. tamci postawili garaże a ten sąsiad położył dach i wstawił bramę... ot.. miał przecież garaż.. wówczas był mu już potrzebny;)

Żebyś nie musiała mieć takich sąsiadów... ;)

najwyżej sama sfinansuję to ogrodzenie. Dla mnie najważniejsze jest, aby w tym roku w końcu móc zakończyć grodzenie działki. Ja i tak miałam super, bo z dwóch stron byłam ogrodzona, więc został mi tylko przód (który jest już zrobiony) i tył, który ma jeszcze ogrodzenie budowlane. Chcę w tym roku zrobić ogród, a bez ogrodzenie nie dam rady. Najważniejsze, aby woda wyschła, żeby można było wejść z szalunkami i betonem.

Lidzia widzę że odżyłaś :lol: . Natchnęłaś mnie tym fitnessem i jak tylko wyjdziemy na prostą też koniecznie zapisuję się na cokolwiek. Nawet już wypatrzyłam jakieś miejsce w tym moim City :jawdrop:. Byłam pewna że nawet nie mam na co liczyć a tu proszę ... muszę tylko zrobić wizję lokalną jak to się prezentuje w realu ;)

koniecznie :D takie poruszanie jest super - chociaż ja na brak ruchu nie narzekam, bo ciągle jest coś do zrobienia w domu :lol2:. Jednak zumba, to inny rodzaj ćwiczeń i dla przyjemności, a nie z przymusu

hej Lidzia!!!!! wiosna na działce, super!!! u nas zamieszkały 3 wiewiórki :wiggle: wymyślają cuda i jak śmigają po drzewach:p

Kurcze nie wiem czemu ta zumba mi nie podpasowała. chyba trafiłam na instruktorkę do kitu:no: u nas tez zumba oblegana. w ogóle na wiosnę zrobiło się szaleństwo. na każdych prawie zajęciach full:p

rzeczywiście wiosna się zbliża, więc szturm na fitness wzmożony :lol2:

u mnie prowadzi zumbę chłopak. Jest naprawdę super.

raczej ci nie po drodze, bo po drugiej stronie Wisły, niedaleko mnie.

Ale teraz większość fitnesów ma w swojej ofercie zumbę, więc warto porozglądać się koło siebie

u mnie też jest zumba:yes: ale jakoś tak nie w tych godzinach co mi pasuje;)jeszcze tam nie trafiłam;)

Byłam tylko ciekawa, gdzie taka dobra jest:)

dostałam dzisiaj świadectwo energetyczne i wyszło na to, że sobie domek energooszczędny wybudowałam :jawdrop: niezły numer :lol2:

muszę jakiegoś kominiarza teraz zorganizować i w końcu pchnąć do przodu sprawę z odbiorem domu.

dodatkowo szukam wykonawcy tarasów drewnianych - wszelkie namiary mile widziane. Muszę w końcu rozrysować sobie jak te tarasy mają wyglądać i dać je do wyceny. Mam nadzieję, że wyceny mnie nie powalą na kolana.

Lidzia a ile takie świadectwo kosztuje mniej więcej? Cena zależna od rozmiarów domu, czy za sztukę się płaci?

u tego pana, u którego robiłam koszt zależny od wielkości domu. Mój dom ma ponad 200 m2 i zapłaciłam 300 zł

jest to jedna z tańszych ofert. Jak będziesz chciała, to dam ci namiar, bo pan robi na terenie całego woj. mazowieckiego.

W poniedziałek przyjechał, spisał wszystkie potrzebne dane, a dzisiaj przywiózł świadectwo :D

Edytowane przez lidszu

A jestem zainteresowana jak najbardziej, co prawda jeszcze to przede mną. Ale mogę już mieć Pana namierzonego prawda? A jeszcze mi powiedz on spisywał faktyczne dane (z czego zbudowane, jakie okna, jakie faktyczne ocieplenie czy z projektu?

I jeszcze jedno - czy jesteś zadowolona z ekipy elewacyjnej? Jeśli tak to dasz namiar?

A jestem zainteresowana jak najbardziej, co prawda jeszcze to przede mną. Ale mogę już mieć Pana namierzonego prawda? A jeszcze mi powiedz on spisywał faktyczne dane (z czego zbudowane, jakie okna, jakie faktyczne ocieplenie czy z projektu?

I jeszcze jedno - czy jesteś zadowolona z ekipy elewacyjnej? Jeśli tak to dasz namiar?

spisywał faktyczne dane, wszystko musiałam mu powiedzieć, ile cm ocieplenia, jaki styropian, jakie okna, z czego budowane ściany, ile cm styropianu pod wylewką itp., itd. Dobrze, że to ze mną pan rozmawiał, bo gdyby padło na mojego męża, to pewnie musiałby skorzystać z koła ratunkowego "telefon do przyjaciela" :lol2:

Z panów od elewacji byłam stosunkowo zadowolona, chociaż bardzo długo im zeszło i pod koniec na sam ich widok warczałam, bo mnie zajeżyli masakrycznie. Dodatkowo wydaje mi się, że byli dość drodzy i można znaleźć tańsze ekipy, z których też będziesz zadowolona.