Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

komplet wypoczynkowy mam nowy - wczoraj zakupiłam - i muszę przyznać, że świetnie się na nim Pasiowe poduszki prezentują :D

:wiggle:

ale ta trawa powala - a musisz ją pielęgnować jak zwykłą sianą? czy jakoś specjalnie albo wcale:D

z ogrodem dacie radę - tylko magnolie chyba najtrudniejsze w uprawie.... moja nie ma nawet listka:( a pozostałe mam i wszystko już drugi sezon pikinie rośnie :)

:wiggle:

ale ta trawa powala - a musisz ją pielęgnować jak zwykłą sianą? czy jakoś specjalnie albo wcale:D

z ogrodem dacie radę - tylko magnolie chyba najtrudniejsze w uprawie.... moja nie ma nawet listka:( a pozostałe mam i wszystko już drugi sezon pikinie rośnie :)

z tego co mi panowie powiedzieli, to powinnam ją co miesiąc nawozić, żeby ładnie rosła. Przez najbliższe 1,5 tygodnia będzie się ukorzeniać, więc trzeba delikatnie po niech chodzić, a poza tym nie potrzebuje żadnych specjalnych zabiegów. Jestem zadowolona, że zdecydowałam się na trawę z rolki, bo efekt jest natychmiastowy, a na tym mi najbardziej zależało.

Lidzia trawka skończona?

skończona :D jest piękna i ciągle się nią zachwycam :D tylko teraz strasznie mi pusto na rabatach, bo nie ma na nich nic, ale tym się zajmę w przyszłym tygodniu - czeka mnie ciężka praca, chyba że mąż się nade mną ulituje i weźmiemy firmę ogrodową, która nam te rabaty założy.

ja to marze by sie pozbyc choc polowe mojej trawy i przeznaczyc na rabaty. w tym roku poszlismy na latwizne kupilismy nawoz, ktory wzmacnia trawe, zazielenia ja, daje skladnikow ale nie powoduje silnego wzrostu. dzieki temu nie kosimy raz na tydzien, szcuje ze bedzie to raz na dwa trzy tygodnie. mezusio bardzo uchachany z tego, ile taka trawa czasu zabiera a mozna by bylo pobyczyc sie na lezaku :D

dziala, wczoraj wlasnie pytalam meza dlaczego ta nasza trawa tak wolno rosnie, inni to juz kosili dwa razy a u nas tak nic???? on mi przypomnial o zastosowanym nawozie. 2 tygodnie minelo trawa niska choc zielona. podlewana zraszaczem, bo przeciez deszczu u nas nie uswiadczysz ;) :mad:najwczesciej bedzie koszona w najblizszy weekend, acha nawoz dlugodzialajacy wiec tez nie trzeba sypac w sezonie. ale nazwy ni huhu nie pamietam, moge sprawdzic w domu na fakturze.

Zapisałam sobie już te nawozy. Mam 520 m trawy, więc przyda się posypać ją czymś, dzięki czemu będzie wolniej rosnąć

to dobre - nawozić by wolniej rosła :cool: Moich chwastów niczym nie nawożę same rosną i trzeba to ciągle kosić :lol2:

Ale widziałam trawnik z rolki po kilku latach i jakoś specjalnie szybko do góry się nie piął, tylko podlewania wymagał.

Lidszu czemu ten komplet z super poduchami nie stoi na tarasie :eek:

A zwykła ryżowa nie załatwi sprawy? Tylko tyle, że siły do niej potrzeba. U nas starszak się wyżywał...

U nas Emil miał w rękach karchera i z radosną twórczością ztobił na tarasie esy floresy.. za nic nie można ich się pozbyć, więc nasz taras ma niepowtarzalny wzór jak w angelkowych łazienkach...;)