Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Aj, humorek miałam rankiem taki niezbyt, to i takie gorzkie wywody zapodałam :). Bo z mężem kolejna dyskusja była na temat tego, że ja nie mam przyjemności ni zamiaru co miesiąc do teściowej w odwiedziny jeździć. A ona ma mi za złe. Dżizas.

Z działką na razie nic, ale bez zbytniego zaangażowania szukamy. Dużo przemyśleń i rozmów było na temat budowy wogóle. Stanęło na tym, że jednak budujem, a ja byc może miast na wychowawczy to choć na pół etatu zmienię sobie tryb pracy. Obaczym.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kolejna z tesciówką. Jakos dziwnie sie sklada ze tesciowe czesto nie tylko swoją obecnoscia ale i jej brakiem sieją nam zamęt w związkach. Jak juz facet słyszy z ust własnej rodzonej zony "teściowa" to staje na bacznosc - po drugiej stronie barykady, bo cokolwiek nie powiesz zostanie uznane jako atak na jego mame. Najlepiej nie wypowiadac tego słowa, choc to tez dla niego nie jest dobrze

78mysz, ja do tej pory nie mogłam narzekać na teściową, bo nie wtrącała się do naszego życia, częściej trzymała moją stronę niż męża.Naprawdę była spoko, bo nawet mojej mamie mówiła, aby się do nas nie wtrącała, bo to może tylko zaszkodzić.

No ale jak gruchnęła, to z grubej rury :evil:

78mysz, ja do tej pory nie mogłam narzekać na teściową, bo nie wtrącała się do naszego życia, częściej trzymała moją stronę niż męża.Naprawdę była spoko, bo nawet mojej mamie mówiła, aby się do nas nie wtrącała, bo to może tylko zaszkodzić.

Ooo jaki podobny mam scenariusz :)

Ooo jaki podobny mam scenariusz :)

oby się nie skończył jak u mnie :wink: :lol:

Hej Lidszu,

wpadlam do ciebie zeby zobaczyc jak tam twoja budowa a raczej etap zbierania papierków i co widze ??????? teściowa na tapecie. No kurcze, to całkowicie jak u mnie.... ech....

chwal sie jak tam prace. w listopadzie bylysmy na podobnym etapie a teraz?

mam wypisy z planu i rejestru gruntów na swoje nazwiska

techniczne warunki stoen

techniczne warunki MPWiK

na techniczne GAZ czekam (dzisiaj byl pan z gazowni na dzialce)

mam mape od geodety (na razie robocza wersje dla architekta a za tydzien ostateczna)

jestem po spotkanu z architektem na które poszłam z kasa na projekt "dom w orchideach" archonu a wyszłam z katalogiem GM z zaznaczonym Tomazem. Dzisiaj zamawiam Topaza. tylko chyba doprojetuje sobie piwnice

co jeszcze mam...

to chyba tyle, jak mi architekt naniesie dom na dzialke to zgłosze sie do mediów o podpisanie umów no i zgłosze dziakle do wyłaczenia z produkcji rolnej.....

no to teraz czekam co u ciebie

Witaj

Z jakich materiałów macie zamiar budować? Tak jak w projekcie porotherm 25?

dach podoba mi się ciemno szary, okna chciałabym mieć białe, ale wtedy chyba nie będzie pasowało zewnętrzne wykończenie z cegły. Co o tym sądzisz i jakie są Twoje plany?

ewa dom, witaj. Cieszę się, że jest coraz więcej miłośników Topaza :D . My najprawdopodobniej będziemy budować z porothermu. Pod koniec stycznia spotykamy się z naszym kierbudem i wtedy zapadnie ostateczna decyzja.

Dach będzie grafitowy, a okna brązowe drewniane. Ja osobiście nie lubię białych okien i jakoś nie widzę ich w tym projekcie.

Hej Lidszu,

wpadlam do ciebie zeby zobaczyc jak tam twoja budowa a raczej etap zbierania papierków i co widze ??????? teściowa na tapecie. No kurcze, to całkowicie jak u mnie.... ech....

teraz zamierzam skupić się już tylko na budowie :D

chwal sie jak tam prace. w listopadzie bylysmy na podobnym etapie a teraz?

mam wypisy z planu i rejestru gruntów na swoje nazwiska

techniczne warunki stoen

techniczne warunki MPWiK

na techniczne GAZ czekam (dzisiaj byl pan z gazowni na dzialce)

mam mape od geodety (na razie robocza wersje dla architekta a za tydzien ostateczna)

jestem po spotkanu z architektem na które poszłam z kasa na projekt "dom w orchideach" archonu a wyszłam z katalogiem GM z zaznaczonym Tomazem. Dzisiaj zamawiam Topaza. tylko chyba doprojetuje sobie piwnice

co jeszcze mam...

to chyba tyle, jak mi architekt naniesie dom na dzialke to zgłosze sie do mediów o podpisanie umów no i zgłosze dziakle do wyłaczenia z produkcji rolnej.....

no to teraz czekam co u ciebie

jakoś dużo się nie zmieniło:

- mam warunki przyłącza prądu

- mam warunki przyłącza wody

- czekam na warunki przyłącza gazu. W zeszłym tygodniu spotkałam się z panem z gazowni na działce i teraz mam czekać jakieś 30 dni,

- mam mapki z melioracji (wymagane przez moją gminę)

- muszę skontaktować się z geodetą w sprawie mapek do celów projektowych

- czekam na powrót architekta z ferii, aby nanieść na projekt nasze zmiany

- muszę wziąć z gminy wypisy z planu zagospodarowania

Ldszu,

jak będziesz budowała z porothermu 25 to mam dobry namiar w Zielonce. Ja kupiłam cegłę w grudniu za 5,95 brutto z transportem. Może teraz jest jeszcze taniej...W sumie to ta cegła jest najmniejszym wydatkiem przy SSO. Stal i beton to materiały przewodnie w Topazie więc huragan nam nie narobi żadnych szkód

pozdr