alamisiowa 15.01.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Aj, humorek miałam rankiem taki niezbyt, to i takie gorzkie wywody zapodałam . Bo z mężem kolejna dyskusja była na temat tego, że ja nie mam przyjemności ni zamiaru co miesiąc do teściowej w odwiedziny jeździć. A ona ma mi za złe. Dżizas. Z działką na razie nic, ale bez zbytniego zaangażowania szukamy. Dużo przemyśleń i rozmów było na temat budowy wogóle. Stanęło na tym, że jednak budujem, a ja byc może miast na wychowawczy to choć na pół etatu zmienię sobie tryb pracy. Obaczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Kolejna z tesciówką. Jakos dziwnie sie sklada ze tesciowe czesto nie tylko swoją obecnoscia ale i jej brakiem sieją nam zamęt w związkach. Jak juz facet słyszy z ust własnej rodzonej zony "teściowa" to staje na bacznosc - po drugiej stronie barykady, bo cokolwiek nie powiesz zostanie uznane jako atak na jego mame. Najlepiej nie wypowiadac tego słowa, choc to tez dla niego nie jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.01.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 78mysz, ja do tej pory nie mogłam narzekać na teściową, bo nie wtrącała się do naszego życia, częściej trzymała moją stronę niż męża.Naprawdę była spoko, bo nawet mojej mamie mówiła, aby się do nas nie wtrącała, bo to może tylko zaszkodzić. No ale jak gruchnęła, to z grubej rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 15.01.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 78mysz, ja do tej pory nie mogłam narzekać na teściową, bo nie wtrącała się do naszego życia, częściej trzymała moją stronę niż męża.Naprawdę była spoko, bo nawet mojej mamie mówiła, aby się do nas nie wtrącała, bo to może tylko zaszkodzić. No ale jak gruchnęła, to z grubej rury Ooo jaki podobny mam scenariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 78mysz, ja do tej pory nie mogłam narzekać na teściową, bo nie wtrącała się do naszego życia, częściej trzymała moją stronę niż męża.Naprawdę była spoko, bo nawet mojej mamie mówiła, aby się do nas nie wtrącała, bo to może tylko zaszkodzić. No ale jak gruchnęła, to z grubej rury Ooo jaki podobny mam scenariusz oby się nie skończył jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 15.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Nie no kredytów nie teściówka nie ma - przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo ale normalnie miałam z nią kontakt lepszy niż z matką i też "po gębie"dostałam i wróciłąm na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.01.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Jeny ciekawe jakimi my bedziemy tesciowymi. Czy sie bedziemy odgrywac za nasze kwasy i niepowodzenia zyciowe? brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 trzymaj się dziewczyno i teściowej się nie dawaj boszsze jak patrzę na te zdjęcia które wrzucasz to chyba jesteśmy jakimiś estetycznymi bliźniaczkami pożyczę parę fotek do swoich pomysłów - jeśli pozwolisz oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.01.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Jeny ciekawe jakimi my bedziemy tesciowymi. Czy sie bedziemy odgrywac za nasze kwasy i niepowodzenia zyciowe? brrrr Nie, bo my mamy same zasady i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 16.01.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Jeny ciekawe jakimi my bedziemy tesciowymi. Czy sie bedziemy odgrywac za nasze kwasy i niepowodzenia zyciowe? brrrr Nie, bo my mamy same zasady i powodzenia http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/k035.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.01.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 ale moze za bardzo zasadowe jestesmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 19.01.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Hej Lidszu,wpadlam do ciebie zeby zobaczyc jak tam twoja budowa a raczej etap zbierania papierków i co widze ??????? teściowa na tapecie. No kurcze, to całkowicie jak u mnie.... ech.... chwal sie jak tam prace. w listopadzie bylysmy na podobnym etapie a teraz?mam wypisy z planu i rejestru gruntów na swoje nazwiskatechniczne warunki stoentechniczne warunki MPWiKna techniczne GAZ czekam (dzisiaj byl pan z gazowni na dzialce)mam mape od geodety (na razie robocza wersje dla architekta a za tydzien ostateczna)jestem po spotkanu z architektem na które poszłam z kasa na projekt "dom w orchideach" archonu a wyszłam z katalogiem GM z zaznaczonym Tomazem. Dzisiaj zamawiam Topaza. tylko chyba doprojetuje sobie piwnice co jeszcze mam...to chyba tyle, jak mi architekt naniesie dom na dzialke to zgłosze sie do mediów o podpisanie umów no i zgłosze dziakle do wyłaczenia z produkcji rolnej..... no to teraz czekam co u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.01.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witaj Z jakich materiałów macie zamiar budować? Tak jak w projekcie porotherm 25? dach podoba mi się ciemno szary, okna chciałabym mieć białe, ale wtedy chyba nie będzie pasowało zewnętrzne wykończenie z cegły. Co o tym sądzisz i jakie są Twoje plany? ewa dom, witaj. Cieszę się, że jest coraz więcej miłośników Topaza . My najprawdopodobniej będziemy budować z porothermu. Pod koniec stycznia spotykamy się z naszym kierbudem i wtedy zapadnie ostateczna decyzja. Dach będzie grafitowy, a okna brązowe drewniane. Ja osobiście nie lubię białych okien i jakoś nie widzę ich w tym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.01.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Hej Lidszu, wpadlam do ciebie zeby zobaczyc jak tam twoja budowa a raczej etap zbierania papierków i co widze ??????? teściowa na tapecie. No kurcze, to całkowicie jak u mnie.... ech.... teraz zamierzam skupić się już tylko na budowie chwal sie jak tam prace. w listopadzie bylysmy na podobnym etapie a teraz? mam wypisy z planu i rejestru gruntów na swoje nazwiska techniczne warunki stoen techniczne warunki MPWiK na techniczne GAZ czekam (dzisiaj byl pan z gazowni na dzialce) mam mape od geodety (na razie robocza wersje dla architekta a za tydzien ostateczna) jestem po spotkanu z architektem na które poszłam z kasa na projekt "dom w orchideach" archonu a wyszłam z katalogiem GM z zaznaczonym Tomazem. Dzisiaj zamawiam Topaza. tylko chyba doprojetuje sobie piwnice co jeszcze mam... to chyba tyle, jak mi architekt naniesie dom na dzialke to zgłosze sie do mediów o podpisanie umów no i zgłosze dziakle do wyłaczenia z produkcji rolnej..... no to teraz czekam co u ciebie jakoś dużo się nie zmieniło: - mam warunki przyłącza prądu - mam warunki przyłącza wody - czekam na warunki przyłącza gazu. W zeszłym tygodniu spotkałam się z panem z gazowni na działce i teraz mam czekać jakieś 30 dni, - mam mapki z melioracji (wymagane przez moją gminę) - muszę skontaktować się z geodetą w sprawie mapek do celów projektowych - czekam na powrót architekta z ferii, aby nanieść na projekt nasze zmiany - muszę wziąć z gminy wypisy z planu zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 21.01.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ldszu, jak będziesz budowała z porothermu 25 to mam dobry namiar w Zielonce. Ja kupiłam cegłę w grudniu za 5,95 brutto z transportem. Może teraz jest jeszcze taniej...W sumie to ta cegła jest najmniejszym wydatkiem przy SSO. Stal i beton to materiały przewodnie w Topazie więc huragan nam nie narobi żadnych szkódpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.01.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Nie załamujcie mnie tymi cenami PH - my kupowaliśmy 25 po 11zł Sprzedaliśmy pozostałe 10 palet po 6zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 23.01.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 witam ,i jak tam dalsze postepy, ciesze sie że jest dużo osób na tym forum co bedzie budowało ten domek ,my z mężem tez bedziemy budować topozaIII ,robicie dużo z mian w tym projekcie ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.01.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ja to bym chyba teraz budowała z Ytonga... albo silikatów - jakieś takie krzywe te moje ściany z porothermu Kupowaliśmy plecewicki bo miał być najlepszy i co - krzywe bloczki były Nie zazdroszczę moim tynkarzom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 25.01.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 witam i śmiem donieść że ja też bede budować ten domek Topaz III i bardzo sie cieszę że są osoby które też będą budować domek pozdrawiam i czekam na relacje co tam u was i jak postępy idą i na jakim etapie obecnie jesteście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 25.01.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 No patrzcie- fajnie ze wiecej osób ma topaza. Bedzie Wam łatwiej, chociazby jak zaczniecie robic różne wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts