Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam i śmiem donieść że ja też bede budować ten domek Topaz III :lol: :lol: i bardzo sie cieszę że są osoby które też będą budować domek :p :p :p pozdrawiam i czekam na relacje co tam u was i jak postępy idą i na jakim etapie obecnie jesteście

witaj :D cieszę się, że do mnie wpadłaś i że będziemy budować ten sam domek :D

zapraszam do częstego zaglądania i komentowania :D

Ja to bym chyba teraz budowała z Ytonga... albo silikatów - jakieś takie krzywe te moje ściany z porothermu :roll: Kupowaliśmy plecewicki bo miał być najlepszy i co - krzywe bloczki były :evil: Nie zazdroszczę moim tynkarzom... :-?

ja się właśnie zastanawiam na Ytongiem. Bardzo bym chciała. Muszę męża zmolestować, aby się umówił z naszym kierbudem, to wtedy zapadnie decyzja z czego będziemy budować.

zapomniałam się spytać jakie zmiany robisz w projekcie ??

właściwie dużych zmian nie robimy, bo projekt nam się bardzo podoba taki jaki jest.

Na pewno z okna w jadalni zrobimy balkonowe i do tego taras, aby było gdzie jeść rano śniadanko i wypić poranną herbatkę :wink:

W salonie też przedłużymy okna narożne do samej ziemi, ale nie wiem czy będą otwierane.

Na górze kombinuję z łazienkami, aby trochę powiększyć łazienkę dla dziewczynek. Muszę myśleć perspektywistycznie, bo jak dorosną to się będą w niej zabijać.

A i jeszcze chcę dodać okno w pokoju na górze nad gabinetem. Wydaje mi się, że okna balkonowe, będą dawać za mało światła :roll:

Ja to bym chyba teraz budowała z Ytonga... albo silikatów - jakieś takie krzywe te moje ściany z porothermu :roll: Kupowaliśmy plecewicki bo miał być najlepszy i co - krzywe bloczki były :evil: Nie zazdroszczę moim tynkarzom... :-?

ja się właśnie zastanawiam na Ytongiem. Bardzo bym chciała. Muszę męża zmolestować, aby się umówił z naszym kierbudem, to wtedy zapadnie decyzja z czego będziemy budować.

jezooo... to ktoś jeszcze z tego buduje? :o myślałam że to była gwiazda jednego sezonu :o

jezooo... to ktoś jeszcze z tego buduje? :o myślałam że to była gwiazda jednego sezonu :o

a co z nim nie tak ?

mi itonga odradził architekt. podobno zdarzaja sie kradzierze na wycieta dziurę w ścianie piłą reczną - taki miekki materiał. takze nie rozwazam nawet.

a a propos okien w salonie to wydaje mi sie ze w projekcie sa wlasnie do samej ziemi. nawet na tych wizualizacjach w MG projekt tak chyba jest.

zreszta juz sama nie wiem. musze sprawdzić

aha, mi sie podoba kominek zewnetrzny - jako gril. raczej sobie zrobimy :-)

nie wierze żeby niemcy z tego budowali. to tak jakby sobie postawić dom z pumeksu. najgorsze jest to że akustycznie to jest tragedia. niektórzy sie śmieją że nie da się w środku plotkować bo sąsiedzi słyszą. a poza tym zero akumulacji cieplnej. dom się szybko wyziębia. choć oczywiście jednocześnie szybciej się nagrzewa.

nam architekt powiedzial, ze to jest rozwiazanie niemieckie. tam powstał ten ytong. a z racji solidnosci niemców (jakkolwiek to teraz brzmi) potrafia tak dokładnie wybudować dom z tego materiału, ze wszystkie parametry techniczne i cieplne sa zachowane. poza tym buduja szybko - bo to taki material.

u nas podobno niewiele jest ekip, ktore potrafia budowac z ytonga - wiec i parametry są gorsze takiego wybudowanego domu.

co do akustyki to nie wiem. kolega ma dom z ytonga i nie zauwazylam zeby te sciany byly jakos specjalnie przepuszczajace hałasy (?)

a a propos okien w salonie to wydaje mi sie ze w projekcie sa wlasnie do samej ziemi. nawet na tych wizualizacjach w MG projekt tak chyba jest.

zreszta juz sama nie wiem. musze sprawdzić

aha, mi sie podoba kominek zewnetrzny - jako gril. raczej sobie zrobimy :-)

niestety w projekcie te okna boczne w salonie nie są do samej ziemi,owszem są duże ale pomiedzy jest nieduży murek :wink: