dobroszka 25.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Hmm , a mojego projektu nikt nie buduje...nie wiem , czy się cieszyć , czy martwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.01.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Hmm , a mojego projektu nikt nie buduje...nie wiem , czy się cieszyć , czy martwić... cieszyć się, że masz tak oryginalny domek zupełnie jak projekt indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.01.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 witam i śmiem donieść że ja też bede budować ten domek Topaz III i bardzo sie cieszę że są osoby które też będą budować domek pozdrawiam i czekam na relacje co tam u was i jak postępy idą i na jakim etapie obecnie jesteście witaj cieszę się, że do mnie wpadłaś i że będziemy budować ten sam domek zapraszam do częstego zaglądania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 26.01.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 hej jasne że będe wpadać tu często tym bardziej że będziemy budować takie same domki ,ja również zapraszam do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 26.01.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 zapomniałam się spytać jakie zmiany robisz w projekcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Nie załamujcie mnie tymi cenami PH - my kupowaliśmy 25 po 11zł Sprzedaliśmy pozostałe 10 palet po 6zł to tyle kosztował w zeszłym roku porotherm ? ja pierdziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Ja to bym chyba teraz budowała z Ytonga... albo silikatów - jakieś takie krzywe te moje ściany z porothermu Kupowaliśmy plecewicki bo miał być najlepszy i co - krzywe bloczki były Nie zazdroszczę moim tynkarzom... ja się właśnie zastanawiam na Ytongiem. Bardzo bym chciała. Muszę męża zmolestować, aby się umówił z naszym kierbudem, to wtedy zapadnie decyzja z czego będziemy budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 zapomniałam się spytać jakie zmiany robisz w projekcie ?? właściwie dużych zmian nie robimy, bo projekt nam się bardzo podoba taki jaki jest. Na pewno z okna w jadalni zrobimy balkonowe i do tego taras, aby było gdzie jeść rano śniadanko i wypić poranną herbatkę W salonie też przedłużymy okna narożne do samej ziemi, ale nie wiem czy będą otwierane. Na górze kombinuję z łazienkami, aby trochę powiększyć łazienkę dla dziewczynek. Muszę myśleć perspektywistycznie, bo jak dorosną to się będą w niej zabijać. A i jeszcze chcę dodać okno w pokoju na górze nad gabinetem. Wydaje mi się, że okna balkonowe, będą dawać za mało światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 27.01.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 ponoć materiały budowlane mają tanieć, a czy napewno stanieją to się okaże ja jednak mam taką więlką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 właśnie muszę się zorientować jaka jest różnica pomiędzy silikatami a porothermem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.01.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Ja to bym chyba teraz budowała z Ytonga... albo silikatów - jakieś takie krzywe te moje ściany z porothermu Kupowaliśmy plecewicki bo miał być najlepszy i co - krzywe bloczki były Nie zazdroszczę moim tynkarzom... ja się właśnie zastanawiam na Ytongiem. Bardzo bym chciała. Muszę męża zmolestować, aby się umówił z naszym kierbudem, to wtedy zapadnie decyzja z czego będziemy budować. jezooo... to ktoś jeszcze z tego buduje? myślałam że to była gwiazda jednego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Ja to bym chyba teraz budowała z Ytonga... albo silikatów - jakieś takie krzywe te moje ściany z porothermu Kupowaliśmy plecewicki bo miał być najlepszy i co - krzywe bloczki były Nie zazdroszczę moim tynkarzom... ja się właśnie zastanawiam na Ytongiem. Bardzo bym chciała. Muszę męża zmolestować, aby się umówił z naszym kierbudem, to wtedy zapadnie decyzja z czego będziemy budować. jezooo... to ktoś jeszcze z tego buduje? myślałam że to była gwiazda jednego sezonu a co z nim nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 efilo, a z czego ty budowałaś ? Z silikatów jeśli dobrze pamiętam, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 27.01.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 mi itonga odradził architekt. podobno zdarzaja sie kradzierze na wycieta dziurę w ścianie piłą reczną - taki miekki materiał. takze nie rozwazam nawet. a a propos okien w salonie to wydaje mi sie ze w projekcie sa wlasnie do samej ziemi. nawet na tych wizualizacjach w MG projekt tak chyba jest. zreszta juz sama nie wiem. musze sprawdzić aha, mi sie podoba kominek zewnetrzny - jako gril. raczej sobie zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 27.01.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 My zrobiliśmy risercz i zrezegnowalismy z Ytonga na rzecz Porothermu.Wszędzie słyszeliśmy,że trzeba mieć ekipę ,która się na tym materiale zna ( a podobno mało która się naprawdę zna) , bo łatwo napsuć.A o tym wycinaniu piłą też gdzieś słyszeliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 27.01.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 o ekipie tez mowił architekt. podobno w niemczech swietnie wybuduja..... ale u nas juz niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.01.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 nie wierze żeby niemcy z tego budowali. to tak jakby sobie postawić dom z pumeksu. najgorsze jest to że akustycznie to jest tragedia. niektórzy sie śmieją że nie da się w środku plotkować bo sąsiedzi słyszą. a poza tym zero akumulacji cieplnej. dom się szybko wyziębia. choć oczywiście jednocześnie szybciej się nagrzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 28.01.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 dokładnie,teraz trzeba się zastanowić nad wyborem materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 28.01.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 nam architekt powiedzial, ze to jest rozwiazanie niemieckie. tam powstał ten ytong. a z racji solidnosci niemców (jakkolwiek to teraz brzmi) potrafia tak dokładnie wybudować dom z tego materiału, ze wszystkie parametry techniczne i cieplne sa zachowane. poza tym buduja szybko - bo to taki material. u nas podobno niewiele jest ekip, ktore potrafia budowac z ytonga - wiec i parametry są gorsze takiego wybudowanego domu. co do akustyki to nie wiem. kolega ma dom z ytonga i nie zauwazylam zeby te sciany byly jakos specjalnie przepuszczajace hałasy (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 28.01.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 a a propos okien w salonie to wydaje mi sie ze w projekcie sa wlasnie do samej ziemi. nawet na tych wizualizacjach w MG projekt tak chyba jest. zreszta juz sama nie wiem. musze sprawdzić aha, mi sie podoba kominek zewnetrzny - jako gril. raczej sobie zrobimy niestety w projekcie te okna boczne w salonie nie są do samej ziemi,owszem są duże ale pomiedzy jest nieduży murek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts