lidszu 25.06.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Liduś a w przyszłym roku planujecie przeprowadzkę? TAK !!!!! nie wchodzi w grę opcja, aby mieszkać z moimi rodzicami dłużej - bo oszaleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 25.06.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Liduś a w przyszłym roku planujecie przeprowadzkę? TAK !!!!! nie wchodzi w grę opcja, aby mieszkać z moimi rodzicami dłużej - bo oszaleję To może jak nam się uda urządzimy wspólna parapetówkę - taką weekendową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.06.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Liduś a w przyszłym roku planujecie przeprowadzkę? TAK !!!!! nie wchodzi w grę opcja, aby mieszkać z moimi rodzicami dłużej - bo oszaleję To może jak nam się uda urządzimy wspólna parapetówkę - taką weekendową spoko nie ma sprawy a wy też chcecie się wprowadzić w przyszłym roku ? bo my to oscylujemy w okolicach grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 25.06.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 a wy też chcecie się wprowadzić w przyszłym roku ? bo my to oscylujemy w okolicach grudnia Oj bardzo i też wypadnie raczej na grudzień Chyba że w totka 6 trafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.06.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 a wy też chcecie się wprowadzić w przyszłym roku ? bo my to oscylujemy w okolicach grudnia Oj bardzo i też wypadnie raczej na grudzień Chyba że w totka 6 trafię to jak trafisz, to podziel się odrobinką, abyśmy się mogli też w grudniu wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 25.06.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Spoko Jedziesz do Maluszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 25.06.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dzwoniłam do urzędu i doszła ostatnia zwrotka. Niestety została odebrana dopiero 19 czerwca, tak więc PnB uprawomocni się dopiero 6 lipca . Potem musimy zgłosić do starostwa rozpoczęcie prac i dopiero koło 13-14 lipca będziemy mogli rozpocząć budowę Trochę mnie to zdenerwowało, bo myślałam, że uda nam się jednak zacząć na początku lipca . Pewnych rzeczy nie da się przyspieszyć, więc w przyszłym tygodniu ekipa zrobi porządek na działce - wytnie wszelkie chaszcze, drzewka, zrobi tymczasowe ogrodzenie działki, ściągniemy humus. A potem to już tylko tyczenie domu przez geodetę i rozpoczęcie budowy l Lidszu zobaczysz jak ci szybko czas zleci, choć z drugiej strony nie dziwie się że chciała byś zacząć budowę jak najszybciej. Ale na szczęście zostało już tylko niecałe trzy tygodnie. hej pozwolenie już leży od początku maja czekamy na kredyt! jak wszystko pójdzie sprawnie to myślę, że pod koniec wakacji! będę zaglądać na Twój dziennik na pewno sama myślę, żeby założyć, ale sama nie wiem, nie chcę zapeszyć, bo jak coś wyjdzie nie tak a po drugie jak na razie wolę czytać! niestety nikt tu na forum nie buduje mojego projektu a szkoda, mogłabym podejrzeć no chyba, że nie doczytałam, pozdr Koniecznie musisz założyć dziennik, jeśli nie teraz to chociaż jak już zaczniesz budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.06.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 A co planujesz zrobić w tym roku? w tym roku pewnie tylko SSO, a od lutego jeśli się uda chciałabym ruszyć dalej - elektryka. Chcemy mieć okna drewniane i nie wiem, czy będę je mogła wstawić przed wylewkami i tynkami Z tego co czytałam, to raczej nie, ale wiem, że niektórzy tak robią To tak samo jak ja, a zaczynałam miesiąc później niż Ty I u Ciebie chyba nie ma piwnicy? A to trochę wydłuża czas Więc luzik, spokojnie się wyrobisz! I ja też chciałam następnego roku w grudniu się wprowadzić No ale ja nie zaczęłam w lutym, tylko się mi poopóźniało wszystko, a tak to bym pewnie dała radę. My też drewniane i woleliśmy nie ryzykować wstawiania ich przed wylewkami no i czekamy sobie... spokojnie... a woda się okienkami do piwnicy leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 25.06.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 a woda się okienkami do piwnicy leje Ty mi nic nie mów bo mi się lała cały czas strumieniem na podwórko z ulicy i mam ku#$%a oczko na podwórku Wczoraj zrobiliśmy wał przeciwpowodziowy na wjeździe a raczej wałeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.06.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dorcia, pewnie zrobię bez okien. Nie chciałabym, aby mi się wypaczyły od nadmiernej wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.06.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 mam dylemat, który może pomożecie mi rozwiązać chciałabym mieć w domu kominek dwustronny i teraz chciałabym, abyście się wypowiedzieli, czy to dobry pomysł. Mój M nie jest do tego pomysłu do końca przekonany, ale nie mówi "NIE". Tak chciałabym mniej więcej umiejscowić kominek, co o tym sądzicie ? Wszelkie sugestie mile widziane. Tym kominkiem chciałabym trochę oddzielić salon od jadalni i kuchni, ale nie wiem, czy to będzie fajnie wyglądać http://img141.imageshack.us/img141/4861/salonkominekdwustronny.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 25.06.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dorcia, pewnie zrobię bez okien. Nie chciałabym, aby mi się wypaczyły od nadmiernej wilgoci Ja miałam zakładane przed tynkami i wylewkami - póki co są oki i niech tak zostanie! Co do kominka to pomysł super! Zastanów się tylko gdzie na górze wypadnie Ci komin od tego kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witaj Lidszu według mnie pomysł ma pewne praktyczne mankamenty - z rysunku wynika, że przy stole może być ciasno i zmienić trzeba by ustawienie mebli w salonie, a wtedy salon z jadalnią stają się jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Hej Lidszu dzięki za wczorajszą wizytę Było mi bardzo miło Was gościć Ucałuj dziewczynki od ciotki Co do kominka to mam takie same przemyślenia jak Gosiek. Będziesz musiała zmienić ustawienie mebli w salonie i kuchni. I nie zapomnij o kominie tzn. w jakim miejscu na górze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.06.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 hejeczka ale wczoraj było fajnie to Twoje żywe srebro jest super.... a starsza zupełnie jak mój Bartuś oj może by och pożenił, co? co do kominka - to pomyśl czy na pewno chcesz by pn stał tak na środku.... nie lepiej go przylepić do którejś ze ścian... w tym przypadku to chyba zewnętrznej - tej powyżej czerwonego prostokąta..... kominek dwustronny jest super sprawą.... ale chyba nie tak zupełnie na środku.... no i gdzie Ci wyjdzie komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 26.06.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam, Dziewczyny ja myślę, że Lidszu chodziło o sam pomysł, koncepcję i wrysowała ten kominek w tym miejscu "mniej więcej"... Zakładam, że wielkość i dokładne umiejscowienie jest do dopracowania. Salon Lidszu ma prawie 40m2 czyli jest naprawdę duży i kominek oddzielałby jadalnię (15m2) i hol (19m2), więc ciasno tam być nie powinno! Mi osobiście bardzo podoba się widok ognia z salonu i jednocześnie z jadalni i kuchni - co ja mówię tutaj widać go będzie z każdej strony...! Poza tym kominek delikatnie oddzieli salon od holu i wejścia, a na górze komin powinien wkomponować się w ścianę pokoju, ale to już trzeba omówić i sprawdzić z konstruktorem! W każdym razie ja uważam, że powinnaś drążyć temat! Pamiętaj tylko, że ładny, nowoczesny kominek na przestrzał to koszt min. 10 tys.zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.06.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Hej Lidziu! Pomysł z dwustronnym kominkiem bardzo mi się podoba. Uwielbiam takie efektowne rozwiązania. Wydeje mi sie, ze na pewno trzebaby zmienic ustawienie kanap w salonie. Bo w tym układzie co jest teraz, kominej wychodzi za plecami. A nie o to przeciez chodzi. Chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 26.06.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Edyś chyba nie o to chodzi... Zresztą wystarczy przestawić jedną kanapę na ścianę, na której jest teraz kominek i mamy piękny widok na salon, kominek, tv i ogród za oknami...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.06.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Edyś chyba nie o to chodzi... Zresztą wystarczy przestawić jedną kanapę na ścianę, na której jest teraz kominek i mamy piękny widok na salon, kominek, tv i ogród za oknami...! No...no...no...dokładnie o tym myslałam. Lidzie zrób tak jak mówimy i będzie ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 26.06.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Mi się pomysł z kominkiem na środku bardzo podoba.Ja bym przesunęła go bardziej na środek tak żeby był na przeciw obecnego kominka i ustawiła przeszklenia z trzech stron jak się da albo naokoło. I faktycznie trzeba pomyśleć o kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts