Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Liduś a w przyszłym roku planujecie przeprowadzkę?

TAK !!!!! nie wchodzi w grę opcja, aby mieszkać z moimi rodzicami dłużej - bo oszaleję 8)

To może jak nam się uda urządzimy wspólna parapetówkę - taką weekendową 8)

spoko nie ma sprawy :D

a wy też chcecie się wprowadzić w przyszłym roku ? bo my to oscylujemy w okolicach grudnia :(

Dzwoniłam do urzędu i doszła ostatnia zwrotka. Niestety została odebrana dopiero 19 czerwca, tak więc PnB uprawomocni się dopiero 6 lipca :evil: :( . Potem musimy zgłosić do starostwa rozpoczęcie prac i dopiero koło 13-14 lipca będziemy mogli rozpocząć budowę :(

Trochę mnie to zdenerwowało, bo myślałam, że uda nam się jednak zacząć na początku lipca :( . Pewnych rzeczy nie da się przyspieszyć, więc w przyszłym tygodniu ekipa zrobi porządek na działce - wytnie wszelkie chaszcze, drzewka, zrobi tymczasowe ogrodzenie działki, ściągniemy humus. A potem to już tylko tyczenie domu przez geodetę i rozpoczęcie budowy :D

l

Lidszu zobaczysz jak ci szybko czas zleci, choć z drugiej strony nie dziwie się że chciała byś zacząć budowę jak najszybciej.

Ale na szczęście zostało już tylko niecałe trzy tygodnie. :)

hej :)

pozwolenie już leży od początku maja :-?

czekamy na kredyt! jak wszystko pójdzie sprawnie to myślę, że pod koniec wakacji!

będę zaglądać na Twój dziennik na pewno :)

sama myślę, żeby założyć, ale sama nie wiem, nie chcę zapeszyć, bo jak coś wyjdzie nie tak :-?

a po drugie jak na razie wolę czytać!

niestety nikt tu na forum nie buduje mojego projektu a szkoda, mogłabym podejrzeć :( no chyba, że nie doczytałam,

pozdr

Koniecznie musisz założyć dziennik, jeśli nie teraz to chociaż jak już zaczniesz budowę. :)

A co planujesz zrobić w tym roku?

w tym roku pewnie tylko SSO, a od lutego jeśli się uda chciałabym ruszyć dalej - elektryka.

Chcemy mieć okna drewniane i nie wiem, czy będę je mogła wstawić przed wylewkami i tynkami :roll: Z tego co czytałam, to raczej nie, ale wiem, że niektórzy tak robią

To tak samo jak ja, a zaczynałam miesiąc później niż Ty ;) I u Ciebie chyba nie ma piwnicy? A to trochę wydłuża czas :roll:

Więc luzik, spokojnie się wyrobisz! :p

I ja też chciałam następnego roku w grudniu się wprowadzić :roll: No ale ja nie zaczęłam w lutym, tylko się mi poopóźniało wszystko, a tak to bym pewnie dała radę.

My też drewniane i woleliśmy nie ryzykować wstawiania ich przed wylewkami no i czekamy sobie... spokojnie... a woda się okienkami do piwnicy leje :evil:

mam dylemat, który może pomożecie mi rozwiązać

chciałabym mieć w domu kominek dwustronny i teraz chciałabym, abyście się wypowiedzieli, czy to dobry pomysł. Mój M nie jest do tego pomysłu do końca przekonany, ale nie mówi "NIE".

Tak chciałabym mniej więcej umiejscowić kominek, co o tym sądzicie ? Wszelkie sugestie mile widziane.

Tym kominkiem chciałabym trochę oddzielić salon od jadalni i kuchni, ale nie wiem, czy to będzie fajnie wyglądać :roll:

http://img141.imageshack.us/img141/4861/salonkominekdwustronny.png

Hej Lidszu :D

dzięki za wczorajszą wizytę :D Było mi bardzo miło Was gościć :D

Ucałuj dziewczynki od ciotki :D

Co do kominka to mam takie same przemyślenia jak Gosiek. Będziesz musiała zmienić ustawienie mebli w salonie i kuchni. I nie zapomnij o kominie tzn. w jakim miejscu na górze będzie.

hejeczka :)

ale wczoraj było fajnie :) to Twoje żywe srebro jest super.... a starsza zupełnie jak mój Bartuś :p oj może by och pożenił, co?

co do kominka - to pomyśl czy na pewno chcesz by pn stał tak na środku.... nie lepiej go przylepić do którejś ze ścian... w tym przypadku to chyba zewnętrznej - tej powyżej czerwonego prostokąta.....

kominek dwustronny jest super sprawą.... ale chyba nie tak zupełnie na środku.... :oops: :oops: :oops: :oops: no i gdzie Ci wyjdzie komin?

Witam,

Dziewczyny ja myślę, że Lidszu chodziło o sam pomysł, koncepcję i wrysowała ten kominek w tym miejscu "mniej więcej"...

Zakładam, że wielkość i dokładne umiejscowienie jest do dopracowania.

Salon Lidszu ma prawie 40m2 czyli jest naprawdę duży i kominek oddzielałby jadalnię (15m2) i hol (19m2), więc ciasno tam być nie powinno! :roll: :wink:

Mi osobiście bardzo podoba się widok ognia z salonu i jednocześnie z jadalni i kuchni - co ja mówię tutaj widać go będzie z każdej strony...!

Poza tym kominek delikatnie oddzieli salon od holu i wejścia, a na górze komin powinien wkomponować się w ścianę pokoju, ale to już trzeba omówić i sprawdzić z konstruktorem!

W każdym razie ja uważam, że powinnaś drążyć temat! 8) :wink:

Pamiętaj tylko, że ładny, nowoczesny kominek na przestrzał to koszt min. 10 tys.zł... :roll: