Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam dylemat, który może pomożecie mi rozwiązać

chciałabym mieć w domu kominek dwustronny i teraz chciałabym, abyście się wypowiedzieli, czy to dobry pomysł. Mój M nie jest do tego pomysłu do końca przekonany, ale nie mówi "NIE".

Tak chciałabym mniej więcej umiejscowić kominek, co o tym sądzicie ? Wszelkie sugestie mile widziane.

Tym kominkiem chciałabym trochę oddzielić salon od jadalni i kuchni, ale nie wiem, czy to będzie fajnie wyglądać :roll:

wg mnie też bardzo fajny pomysł i jeśli lubisz widok ognia, to im bardziej go widać tym lepiej :)

Podsyłam Ci linka do zdjęć jakuba_jankowskiego, u którego widziałam taki dwustronny kominek, który, akurat u niego, oddziela kuchnię od salonu i wg mnie wygląda to baaaardzo ciepło i klimatycznie (dwustronny kominek)

http://foto.onet.pl/goxm8,w5k8c5tk8sgg,d8jsr,u.html#d8jsr

Nituś masz w zupełności rację..! 8) :wink:

Spartherm jest chyba najdroższy i przypuszczam, że kosztuje teraz ok. 12-15 tys.zł jak nie więcej...

Ja za mojego MCZ-ta dałam właśnie ok. 10 tys.zł ale to było przed podwyżką euro... :roll: I tak uważam, że to za dużo, ale cóż, niektóre marzenia trzeba realizować..! 8) :wink:

Mi osobiście bardzo podoba się jeszcze taki trójstronny, ale jego cena to dopiero jest KOSMOS: ponad 21 000zł....! :o :o :o

http://www.elmes.bialystok.pl/photo/product_info/0/4/b/1_04b52ea2b278.jpg

http://www.elmes.bialystok.pl/photo/product_big/0/4/b/2_04b52ea2b278.jpg

Maluszku, Nituś, Kruelciu, mi też było baaaardzo miło znowu się z wami spotkać :D

Och jak mi miło, że tyle osób się wypowiedziało w sprawie mojego kominka.

A więc tak:

- to ustawienie jest na razie "pi razy oko" :wink: Jednak chciałam na pewno jakoś zabudować słup, który znajduje się w salonie :D

- na górze komin powinien się wkomponować w ścianę jednego z pokoi dziewczynek, więc nie powinno być problemu :D

- ustawienie mebli w salonie na pewno będzie inne

- wydaje mi się, że w jadalni nie będzie wcale ciasno, bo tutaj na wizualce narysowany jest stół na 10 osób, a na pewno u mnie tekiego wielkiego nie będzie

- wiem, że wkład takiego komina będzie droższy, ale cóż, jakoś urobię męża :wink: :lol:

- uwielbiam patrzeć na ogień, a możliwość oglądania go zarówno z jadalni i salonu jest na pewno niesamowite

- co do tego, że przejście między kominkiem, a ścianą nośną jest wąskie - to, to jest dopiero szkic i nawet nie wiem, jak szeroki będzie kominek

Generalnie bardzo się cieszę, że wam się takie rozwiązanie podoba, bo mam przynajmniej teraz argumenty dla mojego męża :D :D

Mario, mam do ciebie prośbę :oops: . Wiem, że ty masz kominek dwustronny pomiędzy salonem, a jadalnią (widziałam u ciebie w albumie), czy mogłabym cię prosić o fotkę rzutu parteru z kominkiem ? Chciałabym sobie zobaczyć i porównać, czy u mnie taki kominek się zmieści :roll: będę bardzo wdzięczna - może być na PW

mam dylemat, który może pomożecie mi rozwiązać

chciałabym mieć w domu kominek dwustronny i teraz chciałabym, abyście się wypowiedzieli, czy to dobry pomysł. Mój M nie jest do tego pomysłu do końca przekonany, ale nie mówi "NIE".

Tak chciałabym mniej więcej umiejscowić kominek, co o tym sądzicie ? Wszelkie sugestie mile widziane.

Tym kominkiem chciałabym trochę oddzielić salon od jadalni i kuchni, ale nie wiem, czy to będzie fajnie wyglądać :roll:

wg mnie też bardzo fajny pomysł i jeśli lubisz widok ognia, to im bardziej go widać tym lepiej :)

Podsyłam Ci linka do zdjęć jakuba_jankowskiego, u którego widziałam taki dwustronny kominek, który, akurat u niego, oddziela kuchnię od salonu i wg mnie wygląda to baaaardzo ciepło i klimatycznie (dwustronny kominek)

http://foto.onet.pl/goxm8,w5k8c5tk8sgg,d8jsr,u.html#d8jsr

Magda i Michał, dzięki za linka, lecę obejrzeć :D