mb37 11.02.2006 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 WitamInteresują mnie doświadczenia osób, które montowały takie obudowy - jakich firm, problemy przy montażu, estetyka wykonania, użytkowanie.Każda uwaga będzie cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.02.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 najłatwiej zamontowac koze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb37 13.02.2006 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ha,Ha! To, żart czy pomyłka - nie pytałam sie o kozy, tylko o obudowy kominków, które mozna samodzielnie zamontować. Wiem, że jest taka obudowa GEILO do wkładu NI22 i NI25. Nie znam innych, może są? I przede wszystkim jak się takie obudowy sprawują? Czy trudno się je montuje, czy pękają...itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 15.02.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 widziałam takie w marketach, w sklepach z kominkami i z wyposażeniem wnętrz, jest tego mnóstwo tylko trzeba poszukaćżeby taką obudowe kupić to musisz mieć dokładny wymiar kominka i wtedy ją dopasujeszzastanawiam się tylko po co Ci tokoszt zakupu wyniesie od 2500zł i musi mieć odpowiednie wymiaryja za swój kominek zapłace robocizna 1000 materiały: stelaż 150zł i płyty gk 4 które zostały z poddasza, do tego marmur może z 600zł i już.Acha no i gips 60zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasko 16.02.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Betka, jeśli chcesz aby dobrze Ci funkcjonował ten kominek to dolicz jeszcze wełnę z aluminium, taśmę aluminiową samoprzylepną, a i jeszcze jakieś kratki wentylacyjne, nie mówiąc o połączeniu wkładu kominkowego z kominem. Powodzenia przy montażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb37 17.02.2006 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Dzięki za rady - choć Betko Ciebie ta "obudowa" i tak kosztowała cirka 1800 zł bez dodatków o których napisał Adasko. A wiem, że ma rację. Dobry kominek z obudową musi być dobrze wykonany więc koszty wzrosną. I zależy mi na jak najprostszym samodzielnym montażu. O GEILO wiem ( ok.2000zł), może są jeszcze jakieś firmy ,które takie gotowe obudowy sprzedają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb37 17.02.2006 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ach! - zresztą GEILO i tak bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 02.04.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Wszystkie dodatki oprócz połączenia wkładu z kominem miałam razem z kominkiem. Do nich nie dopłacałam. Taki łamany czopuch kosztuje okoo 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts