dekom 12.02.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Szwagier wybudował się na wsi bez sieci wod-kan. Gmina pobrała od niego opłatę na rzecz budowy takiej sieci, co było warunkiem późniejszego przyłączenia do niej.Podobno od kilku lat obowiązuje prawo, które zabrania pobierania takich opłat. Czy to prawda? Jeśli tak, to proszę o wskazanie odpowiedniego przepisu.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 13.02.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie w gminie kasę wpłacasz nie na pozwolenie właczenia sie do sieci wodociągowej tylko wpałcasz darawiznę na rzecz gminy a to nie jest nielegalne, jak nie zrobisz darowizny nici z wody. Przepisy są po to by je łamać. Jak go zwał tak go zwał a płacić trzeba, jedyny plus tego to taki że darowiznę mozesz odliczyć od podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 21.02.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Różnie się to nazywa w zależności od gminy. W mojej (tam, gdzie obecnie mieszkam) mogę (a właściwie muszę) zostać INICJATOREM, wpłacić "dobrowolnie" 3500 zł na kanalizację i 1500 na wodociąg i dopiero wtedy mogę ponosić resztę kosztów - na projekt i wykonanie przyłącza.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts