Richard_S 31.01.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Hej! Pytanko... Czy konieczna jest zgoda sąsiada nan nadbudowę piętra??? Mam wyjątkowo złośliwego s...syna.... Słyszałem ze jest teraz nowe prawo budowlane, i nie trzeba wcale miec zghody sąsiada.... Sprawa dotyczy segmentów-bliźniaków... Pozdroooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witeq 31.01.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Sprawa jest prosta. Bez pozwolenia wolno wymurowac wszystko , najprosciej mowiac w lustrzanym odbiciu. Jesli ma to byc wieksze to niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 31.01.2003 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Oki, rozumiem, ale nie chodzi mi o całkowite pozwolenie na budowe, tylko o cholerną zgodę sąsiada.... Pozdroooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 31.01.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 niestety...tak.. wyjdzie to już na etapie wystąpienia o Warunki Zabudowy i Zagospodarowania Terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 31.01.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 możesz jedynie złożyć wniosek 10 dni przed planowanym urlopem sąsiada, tak by pismo przeleżało na poczcie i po jego powrocie było już za późno. Może mu ten wyjazd zasponsoruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 31.01.2003 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Niewiele to da, zawiadomienie wysyłane jest za zwrotnym potwierdzeniem odbioru i termin liczy się od daty na zwrotce, prawdopodobnie jednak w tym przypadku brak sprzeciwu nie wystarczy a będzie wymagana pisemna zgoda. Dla bezpieczeństwa wskazane jest spisanie takiej zgody u notariusza, jako że oświadczenie woli można w każdej chwili wycofać, urząd musi wstrzymać budowę a inwestor dochodzić swoich praw w sądzie. Sprawę w końcu wygra, ale po jakim czasie?!! Miałem takie przypadki, chodziło o odpalenie kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 31.01.2003 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 dz dobryzajrzyj pod http://www.trybunal.gov.pl/orzeczpod wyroki nr SK 2/01 dot. samowoli budowlanej i nr p/11 z 2001 r. może cos ci pomoze. jeszcze nie wiem jak sie te wyroki maja do praktyki, czy tez trzeba przejsc gehenne wlacznie z sko i nsa, gdzie kpa i inne wisza na gwozdziach w toaletachja mam gorszego pieniaczapowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts