katerhasser 25.08.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 było wyżej: 3,6 kpln.podłączenie: rurka do komina za 200 i 100 za fatygę (ustawienie wkładu i wetknięcie rury do wkładu i komina oraz wcześniejsze przyklejenie do podłogi części obudowy).Prawdziwa robocizna będzie przy obudowie - konstrukcja tzw. "baby" zewn. i wewnętrznej, karton-gipsy, klejenie płyt marmurowych itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.08.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ciesze sie, ze przecieracie szlaki Smrody przy piewrszych paleniaj to prawidlowe zjawisko musi sie wszystko przepalic Widze, ze zadne z was nie robilo dgp Bo mnie interesuje cena za zamontowanie kominka i rozprowadzenie dgp, ale bez obudowy A kominek bede montowac prawwdopodobnie w grudniu. I mysle caly czas nad Arysto, choc Hajduk tez kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 28.08.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Za kominek z arysto 51 wysoki (plaska szyba ) z rozprowadzeniem + robocizna chcieli ok 6000,00 oczywiscie bez obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.08.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 No to odemnie za kominek prostokąt z gilotynką 4.500 [ale wiem, że można np. we Wrocławiu ten sam kupić za 4.000] i za wykonanie dgp do 4 pomieszczeń i prosta obudowę z g-k 2000. Widzę, że cena dość korzystna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 28.08.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 A czy posiadacie jakieś fotki kominków z gilotyną ??? na ich stronie nie moge takiego znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.08.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Musisz wejsc we wklady kominkowe powietrzne i Arysto 10 WW, 15 WW i 20WW mają opce drzwi góra. Ale zdjec faktycznie nie widac. Ja widzialam na zywo w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 28.08.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Katerhasser, gdzie w Warszawie można zobaczyć kominki tej firmy? Mapka na ich stronie nie działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 28.08.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Mam tez pytanko czy ktos ma namiar na jakies przedstawicielsto w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 28.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Iga9 mam rozprowadzone dgp (wcześniej - przed wylewkami) ale tylko grawitacyjnie, do 4 pomieszczeń na górze. Kosztowało mnie to 1 tys. żł. w zeszłym roku (mat+rob). Zadziała dopiero jak będzie gotowa obudowa... mam nadzieję Piotrusiek nie mam teraz nazwy firmy, wktórej kupiłem wkład (jest ona w Wesołej albo w Radości i ma strone www). Jak zapodałem arysto na google to wyskoczyło, kto tym handluje. Na żywo nie oglądałem, bo mi tam nie było po drodze... Zamówienie e-mailem plus telefony wyjaśniające. Płatność przy odbiorze. czekałem na towar ca. 2 tyg. Pan zaoferował się też zrobić obudowę z marmuru breccia (ca. 5,5 kpln). Ja zamówiłem kamień na obudowę sam (zapłaciłem 2050 zł.). Dojdą pewnie koszty profili, płyt G-K, wełny, kleje, kratki i in. (1-1,5 kpln) i robocizna (1,5). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.08.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Mam tez pytanko czy ktos ma namiar na jakies przedstawicielsto w Poznaniu. Handluja i instalują kominki na ul. Miętowej 17 w Poznaniu [w domu jednorodzinnym]. facet robi bdb wrażeni i byl kilka razy polecany na forum. ma kominki roznych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 28.08.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 NIe wiesz czy maja jakas stronke internetowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 28.08.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Dzięki Katerhasser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 14.10.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam, Odswiezam ten watek, bo dzis widzialam ten kominek i faktycznie wyglada fajnie. A cena baaardzo kusi . Czy ci, ktorzy juz go uzytkuja moga powiedziec cos wiecej na ich temat? Czy podczas uzytkowania pojawily sie jakies problemy (mam nadzieje, ze nie ). Bede sledzic ten watek, bo kominki te spodobaly mi sie. A do tego jeszcze te drzwi gilotynowe... Super! Tymczasem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 23.10.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Ja mam zamontowany ten wkład. Zakupiliśmy 12kW bo tak wychodziło z powierchni do grzania ( dół domu plus 3 pokoje na górze). I co? Mogliśmy zakupić o mniejszej mocy, bo ten najprawdopodobniej jest za mocny. Lub II wersja izolacja wokół niego nie jest szczelna i nagrzewa się płyta marmurowa i ściana GK. Nasz kominek jest oszczędny w formie i być może stąd kłopoty. Justyna99, czy mozesz szerzej napisac o Twojej przygodzie z kominkiem Arysto? Czego uzywaliscie do izolacji kominka? Ja mam ok. 106 m kw. do ogrzania i mialam wziac 14kW, ale teraz sie zastanawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 23.10.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 katerhasser a paliles w nim juz moze? Czy dopero zamowiles? Bedziemy wdzieczni za wszelkie uwagi odnosnie uzytkowania (szczegolnie szybra, powietrza, predkosci spalania polan, brudzenia sie szyby itp. ). Wiem, ze zarzucam pytaniami - ale sam zobacz jestes PIONIEREM! no właśnie czeka na podłączenie i obudowanie. Testy powazniejsze jesienią. taki to los pioniera... Katerhasser, no i jak tam testy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 01.11.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Nieśmiało się przypominam . Katerhasser, jak sprawdza się Twój kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.01.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Troszkę czasu upłynęło, może ktoś z użytkowików pochwali sie wkładem Arysto, jak sie sprawia i jak wygląda. Wrzucajcie proszę fotki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 11.01.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Ładne te kominki?A mają zwykłe wkłady? Nie potrzebuję ani do DGP ani z płaszczem... Ze strony intern. to nie wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.01.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Ładne te kominki? A mają zwykłe wkłady? Nie potrzebuję ani do DGP ani z płaszczem... Ze strony intern. to nie wynika. Właśnie mój kumpel kupiłi odpalił . ładny jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.01.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Chyba tez uczepie sie tego arysto, jest ładny, prosty, bez udziwnien , slaczków itd itd, a na dodatek nie słyszę zadnych negatywnych opinii jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts