Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wkład kominkowy Arysto - co sądzicie?

kolia

Recommended Posts

No cóż też sie przymierzam do zakupu tego kominka jednak bez zdjęć ciężko się zdecydować. Ja chciałbym i potrzebuję kominka o mocy 10kW do okazyjnego palenia pod DGP dlatego wybrałem teg producenta i tyl;ko model to jeszcze kwestia późniejsza. Prosty jest ładny ale narożny też mi się bardzo podoba i dlatego proszę pokażcie mi Wasze kominki. Fajnie byłoby zobaczyć fotki a różnych stanach czyli przed w trakcie jak i po paleniu.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dawno nie zaglądałem do wątku :oops:

testy OK, jestem z wkładu zadowolony. Nie mieszkam jeszcze i przepalam niesezonowanym drewnem (wręcz badziewiem) dlatego szyba czarna jak cholera. Na razie nie mam zamiaru jej czyścić bo mam inne sprawy na głowie ale jak się solidnie nahajcuje to temperatura wypala częściowo te sadze. podobno trzeba szyby czyścić jakimś specjalnym płynem, który sie nie będzie przypalał :-? .

• 1 month później...
witam serdecznie 7 maja bede miała zainstalowany własnie ten wkład ,po wielu poszukiwaniach zdecydowałam sie właśnie na ten każdy wkłąd ma jakieś wady i zalety chociaz wcześniej firma która mi bedzie montowała wkład proponowała kdf cena była zbyt wygórowana dlatego zaproponwano mi własnie ten ,byłam na oficjalnej stronie wszystko w samych superlatywach [normalne] :D mnie interesuje aby mój domeczek był ciepły a firma zapewnia że tak będzie na pewno.... :D pozdrawiam serdecznie

• 1 year później...
Ja mam Arysto 10P. Działa już drugi sezon i jestem bardzo zadowolona. Wizualnie nie mam zastrzeżeń, podoba mi się, że ma bezpośrednie doprowadzenie powietrza do paleniska. Palimy prawie codziennie, bo lubimy. Początkowo proponowano mi Spatherma no ale cena prawie 3-krotna. Nie żałuję wyboru.

• 2 years później...
Jestem ciekaw jak tam sprawują się wasze kominki aristo jakieś zastrzeżenia???awarie?.Jak wygląda z zabrudzeniem szyby czy kurtynka powietrzna działa?Czy szyba boczna bardzo się brudzi? Katerhasser,Edybre napiszcie coś proszę.Jakie macie kominki z szyba gięta/łączona zastanawiam się nad zakupem arysto 10 l

• 3 months później...
Witam. Z całą pewnością mogę potwierdzić iż zakup Arysto (model z boczną, pełną szybą) był dobrą decyzją. Użytkuję go 2 sezon. Służy praktycznie w 90-95% do ogrzewania c.o. w układzie z kotłem. Oszczędności bardzo duże i sama przyjemność podczas obsługi. Oczywiście ważną rzeczą był odpowiedni dobór wkładu i profesjonalnie przygotowana instalacja wraz z osprzętem w układzie oraz wiedza jak w pełni wykorzystać wszystko razem.