izat 12.02.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Poradźcie proszę,do tej pory byłam przekonana co do zakupu okien ze szprosami,mam na myśli szprosy konstrukcyjne w oknach drewnianychjednak ostatnio ogarnęły mnie wątpliwościczy nie fajniej byłoby zastosować okna bez szprosówchodzi mi przede wszystkim o estetykę ale również funkcjonalność i docieranie światław salonie będzie 5 m patio oraz wyjście dwuskrzydłowe na drugi taras,w jadalni podobnie domek jak w emblemacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.02.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 domak masz nawiazujacy w stylu do dawnych konstrukcji gdzie szprosiki dodawaly uroku ale..... Izat - kobiece oko najlepiej oceni jak wyglada chalupa "z" jak i "bez" szprosow - zwlaszcza jak sama w niej mieszkac bedzie. Trudno wskazac Ci jakie rozwiazanie zadowoli TWOJE poczucie estetyki i piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.02.2006 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 myślałam, że lukniecie i "wypowiecie" swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.02.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 a czy powyzsze nie jest moim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.02.2006 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 nie jest :D:D chcę usłyszeć konkretne słowo, tak czy nie Twoim zdaniem ... jareko, Ty poza estetyką masz jeszcze pojęcie o szprosach pod względem funkcjonalności w tym równiez na Ciebie liczę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.02.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ok - powiem Ci teraz jak facet prawie 48 letni len i nierob ktorego zmuszaja raz na jakis czas do mycia okien Szlag by mnie trafil myc te szybki - kazda oddzielnie I juz temat funkcjonalnosci chyba wyczerpany Estetyka? Hmmmm.... nie lubie szprosow. Pal szesc ze pieknie stylowa chalupa wyglada od zewnatrz. Ja mieszkam w srodku, Ja patrze na swiat i mam wrazenie ze siedze za kratami, Juz masz odpowiedz ws etetyki. Ale to moj gust i ocena - nie bierz pod uwage przy wyborze TY TAM BEDZIESZ MIESZKAC nie ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.02.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 izat tak jak jareko napisal, domek masz stworzony do sprosow oczywiscie jak sie komus sprosy nie podobaja to nie ma rady, ale Ty bylas zdecydowana na nie tz ze Ci sie podobaly do Twojej chalupki. Co do samych sprosow, to nie ma z nimi zadnego problemu. Znajomi mieszkaja w szeregowce z piaskowca i maja okna ze sprosami. Do tego domu wyglada to pieknie, chociaz wnetrze maja calkiem nowoczesne takie okna nie przeszkadzaja. Czy zabieraja wiecej swiatla, chyba nie... bo ile moze taka listewka zabrac swiatla. I moge Cie tez pocieszyc w jeszcze jednej sprawie jaka jest mycie okien, bo przewaznie przez to sprosy sa odrzucane, z myciem nie ma wcale duzo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.02.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ..... I moge Cie tez pocieszyc w jeszcze jednej sprawie jaka jest mycie okien, bo przewaznie przez to sprosy sa odrzucane, z myciem nie ma wcale duzo roboty Szprosy maja byc KONSTRUKCYJNE czyli na stale dzielace szybki na mniejsze pola a i grugosc listewki jest wtedy inna Chyba ze czegos w pierwszym poscie nie zrozumialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.02.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Poradźcie proszę, do tej pory byłam przekonana co do zakupu okien ze szprosami, mam na myśli szprosy konstrukcyjne w oknach drewnianych jednak ostatnio ogarnęły mnie wątpliwości czy nie fajniej byłoby zastosować okna bez szprosów chodzi mi przede wszystkim o estetykę ale również funkcjonalność i docieranie światła w salonie będzie 5 m patio oraz wyjście dwuskrzydłowe na drugi taras, w jadalni podobnie domek jak w emblemacie[/quot Wg mnie to zrezygnował bym ze szprosów konstrukcyjnych na rzecz tzw. szprosów ruchomych/otwieranych. 1. nizsza cena 2. po otwarciu ramki szprosów masz swobodny dostęp do całej szyby 3. w przypadku zmiany wyglądu elewacji swobodnie je demontujesz Szprosy konstrukcyjne nadają tzw. ciężki wygląd oknu i w.g mnie nadają uroku niewielu rodzajom elewacji. Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.02.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ..... I moge Cie tez pocieszyc w jeszcze jednej sprawie jaka jest mycie okien, bo przewaznie przez to sprosy sa odrzucane, z myciem nie ma wcale duzo roboty Szprosy maja byc KONSTRUKCYJNE czyli na stale dzielace szybki na mniejsze pola a i grugosc listewki jest wtedy inna Chyba ze czegos w pierwszym poscie nie zrozumialem dobrze zrozumiales, ale naprawde z tym nie ma tak duzo roboty no chyba ze ktos wogole nie lubi czynnosci porzadkowych Moja kumpelka naprawde nie narzeka, a miala by powod bo zle zaimpregnowali jej ten piaskowiec i po kazdym deszczu ma zapackane zolte okna, myje je na okraglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Izat okna ze szprosami wygladaja slicznie, jest z nimi tylko jedden problem - mycie takich okien to ciezka praca. Myjesz kazda szybke osobno, kazdy szprosik osobno, kazdy zakamarek - masakra!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.02.2006 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 oj, do mycia to ja nie jestem skora właśnie a może te otwierane, jak radzi Charlie?? Juliusz pozdrawiam a dla mnie argumentem był też fakt, może śmieszny, że jak mi złodziejo- bandyt wybije szybkę, to tylko taką malutką jej część zanim wkicnie do chatki no i te kraty od wenątrz też mnie zaczynają zniechęcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 12.02.2006 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ze szprosami - ładniej. Ale mycie takich okien to upierdliwość wielka...Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 12.02.2006 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 witam i wyrazam swoje zdziwienie, ze kolezanki ikoledzy nie wiedza, ze wystepują okna ze szprosami wewnętrznymi.ja buduje dworek i mam takie okna - biale plastiki ze szprosami wiedenskimi na parterze i szprosami zwyklymi na gorze. jest cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 witam i wyrazam swoje zdziwienie, ze kolezanki ikoledzy nie wiedza, ze wystepują okna ze szprosami wewnętrznymi. ja buduje dworek i mam takie okna - biale plastiki ze szprosami wiedenskimi na parterze i szprosami zwyklymi na gorze. jest cool Z tego co wiem, to wewnetrzne szprosy nie moga byc drewniane....... Poza tym nie wygladaja tak ladnie, jak te zewnetrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 jak sie mozna jednoznacznie wypowiedziec TAK czy NIE ?! to Twoj dom u licha i Tobie sie ma podobac a nie nam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.02.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 witam i wyrazam swoje zdziwienie, ze kolezanki ikoledzy nie wiedza, ze wystepują okna ze szprosami wewnętrznymi. ja buduje dworek i mam takie okna - biale plastiki ze szprosami wiedenskimi na parterze i szprosami zwyklymi na gorze. jest cool Z tego co wiem, to wewnetrzne szprosy nie moga byc drewniane....... Poza tym nie wygladaja tak ladnie, jak te zewnetrzne. Witaj Monis ))) Milo ze wrocilas na lamy forum bo doszly mnei sluchy ze ktos niezbyt mily wobec Was sie okazal - nie przejmuj sie - ludzie sa zawistni Oczywiscie ze to namiastka - nie wygladaja tak slicznie jak Wasze )) Szprosy wewnatrzszybowe moga byc w okleinie ale jesli ma sie okna drewniane hmmm.....ladniej jednak prezentuja sie drewniane a takich fakt nie robi sie wewnatrzszybowych Ale o gustach...... Dobrze Zielonooka napisala - izat to Twoja chalupa i Twoje poczucie estetyki i gustu. Ty wybierasz co Ci sie podoba a nie my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 13.02.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Mi się szprosy podobają, ale w domach u innych. U siebie, nie dziękuję mycie takich okien to tragedia, no i nie lubię patrzeć przez takie poszatkowane okna, wolę duże tafle, a żeby z zewnątrz były szprosy a z wewnątrz nie to takich jeszcze nie wymyślili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 13.02.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Wg mnie to zrezygnował bym ze szprosów konstrukcyjnych na rzecz tzw. szprosów ruchomych/otwieranych. 1. nizsza cena 2. po otwarciu ramki szprosów masz swobodny dostęp do całej szyby 3. w przypadku zmiany wyglądu elewacji swobodnie je demontujesz Szprosy konstrukcyjne nadają tzw. ciężki wygląd oknu i w.g mnie nadają uroku niewielu rodzajom elewacji. Pozdro... Charlie wiadomo ze o gustach sie nie dyskutuje ale dodam swoje trzy grosze wg mnie jesli maja byc szprosy to nigdy w zyciu ruchome - to dopiero wyglada fatalnie - z daleka to moze jeszcze ale z bliska takie okno to porazka a tak w ogole to teraz robi sie chyba w wiekszosci szprosy naklejane imitujace szprosy konstrukcyjne sa tansze przynajmniej my mamy naklejane ja jestem bardzo zadowolona z okien ze szprosami a co do mycia to nie zamierzam tego robic sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 13.02.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Nie podobają mi się szprosy oraz ogrodzenie - czerwony klinkier + stal kuta.... to już było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts