JoShi 12.02.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 To znaczy mam nadzieje, ze to to. W kazdym woda zostala w pralce i nie chce stamtad wyplynac. Co gorsza w zaden zywy sposobnie moge tego filtra otworzyc. Wedlug instrukcji powinnam go obrucic do pozycji pionowej i pociagnac. Obrocic sie daja, pociaganie nie przynosi rezultatu. Filtr nadal tkwi w pralce i jak sie przygladam mu to mysle, ze nie ma mozliwosci, zeby go stamtad wyjac. Czy jest mozliwe, aby zostal wadliwie zainstalowany ? A moze poprostu jestem glupia i nie potrafie nawet filtra z pralki wyjac... Acha pralka Candy padowana z przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.02.2006 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 I jeszcze rysunek pogladowy:http://www.toke.neostrada.pl/filtr.JPG Tak wyglada filtr w pozycji otwartej (to znaczy teoretycznie wedlug instrukcji). No i wlasnie chodzi o to, ze po lewej jest taki wycinek kolnierza (czerwone), ktory ten filtr trzyma i ja nie widze mozliwosci, zeby ten filtr stamtad wyjac. No chyba tylko wylamujac to czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 13.02.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Fotki by się zdały. Może, trzeba obrócić do pionu, ale w drugą stronę? W moim polarze filtr jest mocowany za pomocą gwintu. Właśnie wczoraj, sprawdzałem jego zawartość. PS. Czy było słychać jak się pompka do wypompowania wody męczy? Bo jak nie, to może tu jest przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.02.2006 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Może, trzeba obrócić do pionu, ale w drugą stronę? No bez przesady... 1. W drugo sie nie da. 2. Przestudiowalam instrukcje z ktorej wynika jasno w ktora strone sie powinno krecic. PS. Czy było słychać jak się pompka do wypompowania wody męczy? Bo jak nie, to może tu jest przyczyna. Nie doceniasz mnie. Oczywiscie, ze bylo slychac jak pompka cos probuje wyrzucic, ale nic jej nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 13.02.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 No bez przesady... 1. W drugo sie nie da. 2. Przestudiowalam instrukcje z ktorej wynika jasno w ktora strone sie powinno krecic. Przepraszam. W żadnym wypadku nie chciałem urazić. ... Nie doceniasz mnie. Oczywiscie, ze bylo slychac jak pompka cos probuje wyrzucic, ale nic jej nie wychodzi... O tym nie wspomniałaś. Jaki to model? Opisz dokładniej to, co na rysunku oznaczyłaś kolorem czerwonym. Czy, jest to występ stanowiący całość z resztą obudowy? Czy może jest to osobny element zamontowany w tej obudowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.02.2006 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Opisz dokładniej to, co na rysunku oznaczyłaś kolorem czerwonym. Czy, jest to występ stanowiący całość z resztą obudowy? Czy może jest to osobny element zamontowany w tej obudowie? To stanowi monolit z obudowa gniazda filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 13.02.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Qrczę, bez oględzin (fotka) nic nie wymyślę. Może, zadzwoń na infolinię Candy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 16.02.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 JoShi, i jak? Poradziłaś sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.02.2006 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Moj maz stanal na wysokosci zadania. Przechylil pralke na plecki, odkrecil filtr od obudowy poodpinal od niego weze i poddal gruntownym ogledzinom. Okazalo sie, ze instrukcja klamie. Filtr trzeba wykrecac az sie wykreci calkowicie a nie obrocic do pionu i pociagnac. Nie obracal sie dalej, bo dostala sie do niego spinka wsuwka i blokowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 16.02.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Tak sobie myślałem, że coś mogło zaklinować filtr, ale nie chciałem się wychylać. To, że instrukcje są nieaktualne to nic nowego. Ostatnio rozgryzam co autor miał na myśli pisząc instrukcję do pogodówki Vaillanta. PS. Ostatnio, usuwałem fiszbinę (fiszbin ) z przestrzeni między bębnem, a obudową. Na szczęście nie miała szans dostać się do filtra. Ach, te wasze wdzianka. Skomplikowane i niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts