majki 13.02.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 WitamMam ofertę adaptacji projektu ( koszt kupna projektu gotowego + opłata za wszelkie adaptacje + projekty ) = 6000 na fakturę.Cena ok, czy nie ?Powiedzcie jak u Was było ?Dzięki z góry i pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesioO 13.02.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Heja!U mnie było tak:1250 zł projekt (zamiast 1500 zł, bo nie mieli lustrzanego odbicia)1500 - adaptacja (spore zmiany + przeliczenie tarasu)700 zł - pzt Czyli razem jak nic grubo mniej niż 4 tys. Moim zdaniem za drogo, bym szukał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 14.02.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Zależy jak obszerne te adaptacje (tzn. czy przesunięcia i zmiana ścian nośnych, doróbki podciągów itd, bo to wymaga ponownych przeliczeń konstrukcyjnych). Czy cena obejmuje rónież projekt podłączenia mediów oraz przede wszystkim ile kosztował projekt typowy i czy był kupowany w tym samym miejscu co robione adaptacje.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.02.2006 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Niedzio - adaptacje raczej obszerne : dodanie pokoju = przesunięcie ścian, dodanie deskowania dachu, przesunięcia / likwidacje / zmiany w oknach, zmiana w częsci dachu.Mają byc projekty podączeń mediów, proj. inst. wewnętrznych.Projekt got. kosztuje 1550 zl, kupować będzie arch i sam uzgadniać zakres zmian z twórcą projektu. Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 15.02.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Generalnie wydaje mi się, że jest to cena do przyjęcia (jeśli obejmuje również projekty podłączy itp.). U mnie w projekcie też było sporo zmian, najwięcej ze wszystkiego kosztowały (będą mnie kosztować) zmiany konstrukcyjne oraz składające się na ogólny koszt przesunięcia instalacji wod-kan. i elektrycznej. Przed przystąpieniem do inwestycji sprawdziłem rynek i generalnie architekci proponowali mi nowy projekt (na bazie moich przemyśleń) za ok. 8500 PLN (w zwyż). Przy czym teraz nie wiem, czy cena obejmowałaby przyłącza itp. Jeśli chodzi o mnie, to nie mamy za bardzo co porównywać cen, gdyż zmiany architektoniczne miałem wyceniane "ulgowo" (koligacje rodzinne ), jednak porównując ewentualne upusty jakie otrzymałem, wydaje mi się, że zaproponowana w twoim przypadku cena jest do przyjęcia. Dowiedz się, czy architekt zajmie się również ZUD'ami i innymi sprawami (chociażby uzgodnienie spraw przyłącza elektrycznego itp). Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts