Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sprzedaje MEDIA MARKT POLSKA przy al. Krakowskiej

Recommended Posts

Sprawa ciekawa. Na 6 zakupionych tam pozycji (sprzęt AGD i RTV) 4 są juz po lub w trakcie naprawy. Zakupów dokonano w październiku. Sprzęt użytkowany od miesiąca.

1. telewizor daeewo- padł następnego dnia po włączeniu. Był czas aby go zwrócić i zamienić na :2. Thomson - od tygodnia w serwisie :evil: 3. piekarnik amica z wielkim hukiem pękła i rozsypała się w drobny mak szyba wewnętrzna (gwarancja nie przewiduje naprawy elementów szklanych. Po moich usilnych namowach "w drodze wyjątku" przyjęto reklamację. 4. Jutro zgłaszam do naprawy zmywarkę bocha.

Czy to pech jakiś wyjątkowy, czy dlatego, że sprzęt kupwałam na raty. Nie wiem co mam myśleć? Co sprzedają w tym sklepie????

Każda rzecz innej marki. Mam w domu pralkę kupioną osiem lat temu, mam dwa 14 calowe telewizory (jeden z nich to też thomson) i jest ok. Ale ten stary sprzęt był kupiony w innym sklepie. No i już się stresuję co do przyszłości okapu Simens i płyty gazowej ariston bo one też z MM.

Straszliwie mnie ta sytuacja irytuje :evil:

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie tak się składa, że nie można powiedzieć abym korzystała z super promocji. Zmywarka np. kosztowała ok. 2400, pozostałe sprzęty też nie były tanie. A nawet jeżeli ktoś kupuje w promocji czy to znaczy, że sprzęt ma prawo być wadliwy?

Kupowałam tam głównie ze względu na możliwość rat 0%. I własnie też ze względu na te raty cena nie była dla mnie aż tak istotna.

oczywiście, że sprzęt nie ma prawa być wadliwy, ale sklepy są różne, tzn. szefowie tych sklepów. Musiałabyś być chyba STRASZNIE pechową osobą, żeby tylko tobie trafiło sie tyle wadliwych sprzętów i to różnych firm. rzeczywiście dziwna sprawa. Nie znasz kogoś kto też kupował różne sprzęty w MM? Może jego też były wadliwe... To by znaczyło, że faktycznie sklep może coś "kręcić". Poza tym, może pogadaj z kierownictwem działu reklamacji, czy z uwagi na tak dużą ilość wadliwych towarów, która trafiła sie tobie nie dadzą ci jakiejś "rekompensaty" - może jakiś rabat, czy coś takiego. Zawsze trzeba próbować walczyć o swoje.

Pozdrawiam,

Iwona

ja bojkotuję od lat tę firmę, ze wzgl. sobistych i emocjonalnych oraz na przekór ich bezczelnemu stylowi reklamowania się.

jedyne co tam kupiłem to nawilżacz powietrza i ze 3 płyty.

alienka,

przypuszczam, że masz pecha i zostałaś ofiarą skumulowanej sprzedaży sprzętów np. naprawianych... ja na twoim miejscu już nigdy nie zaryzykowałbym większej kasy w tym sklepie.

Proponuję Ci napisać jakiś list-skargę do kierownictwa i pogrozić, że jak nie potraktują cię jako klienta w standardach niemieckich (toż to Niemcy) to im wypowiesz prywatną krucjatę w necie.

Po twoim przykładzie utwierdzam się w moim bojkocie :D

Ja też już nigdy nic u nich nie kupię!!!!!!!!!!!!!

Mądry Polak po szkodzie.

Póki co redaguję pismo do szanownego działu reklamacjii MM.

Jestem zmęczona budową. Myślałam, że nadszedł czas na odpoczynek a tymczasem....

Ach i wyślę maila do fereracji konsumentów. Kiedyś mi ich prawnik bardzo pomógł (wtedy chodziło o drzwi zewnętrzne). Może i tym razem się nie zawiodę.

A może jest na tym forum pracownik (najlepiej były) Media Markt i mógłby coś dodać w tym temacie. Nie wierzę w taaakiego pecha!

Właśnie, co się tam dzieje ze sprzetem który zwracam (bo można zwrócić do tygodnia i wymienic na droższy lub z tej samej cenie)?

kiedys był program na tvn o tym ....naprawija i sprzedaja jako pełnowartosciowy.....tlumaczyli sie dlaczego kartony maja jakies paski ( koloru nie pamietam) a to wlasnie tak zaznaczaja naprawiany sprzet....i sprzedaja na promocjach i normalnie...

ja kupilam tam tv panasonic i kino domowe i jak narazie jest ok.....

Dokladnie bylo o tym glosno tak tydzien przed swietami w grudniu

podobno czesrto sprzedaja popsute i naprawione (reklamowane przez innych klientow) lub takie co staly na polkach i graly (np przez pare miesiecy nosn stop - takie z wystawy) nawet maja na to nazwe "półkowniki" ;)

ale to nie tylko MM , RTVeuro tez itd

Pismo zostało wysłane. Póki co faxem i mailem, również do wiad. Federacji Konsumentów. Oryginał wręczę im dziś osobiście z potwierdzeniem odbioru na kopii :evil:

Jak ja mogłam tam zrobic zakupy? :oops:

Niemiła refleksja: na każdym etapie budowy, po kupno mebli i sprzętu AGD inwestor jest skubany jak tylko się da. Myślałam, że los się odmieni z chwilą wyjścia ostatniego "fachowca".

Z marketami problem. Słyszałem, że trafiają tam wyroby niepełnowartościowe, tzw odrzuty - a tam w niby promocji to opychają. Wiem, że takie wyroby z hydrauliki tam trafiają, bo normalnie nikt by tego nie kupił, a tam klient zaślepiony promocją to łyka.

Co mnie tam pchnęło?

Duży wybór pod jednym dachem

raty 0%

często robię zakupy w Jankach w ogóle - potem na katwoicką i zaraz w domciu

brak złych doświaczeń (właściwie z MM nie miałam żadnych doświaczeń)

ot i tyle!

nie korzystałam z aktualnych promocji w MM a i tak badziew mi wcisnęli

8lat temu kupowałam sprzęt AGD w nieistniejącym juz dziś sklepie SZRON. I nigdy do tej pory, żadna z tych rzeczy nie miała awarii. Żadna! Myślałam, że to jest normalne i tak będzie zawsze.