Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sprzedaje MEDIA MARKT POLSKA przy al. Krakowskiej

Recommended Posts

Tak się nieszczęśliwie złożyło, że szyba pękła na chwilę przed przybyciem gości (urodziny dziecka). Wypieki szlag trafił :cry: Ale to nic. Jeden z takich małych, wrednych kawałków utkwił w podeszwie kapcia mojego syna. Prawie zapłakałam na widok rysy na schodach głębokiej i długiej.

To już nawet nie istotne. Jestem wściekła, że tak na własne życzenie dałam sie załadować w.... :evil:

W każdym razie, kto mnie nie zna nie wie do czego jestem zdolna gdy wpadnę w furię, a właśnie to się dzieje :evil: :evil: :evil:

Potrafię być wstrętną babą!

Nie zasnę spokojnie dopóki nie "odwdzięczę się im" Sprawa została skierowana do Federacji Konsumentów. czekam na odpowiedż prawnika. Byłam już kiedyś w sądzie i cel osiągnęłam.

Życzcie mi powodzenia

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielonooka

daleka jestem od tego by zarabiać na MM.

Czuję się oszukana i mam prawo się bronić. Chcę, żeby wszyscy wiedzieli co może ich spotkać z chwilą dokonania zakupów w takim miejscu. Tu nie chodzi o przeterminowaną czekoladkę czy zgniłe jabłko kupione w osiedlowym sklepiku.

Sądu nie wykluczam bo jak już napisałam wyszło mi to już raz na dobre. Gdybyśmy z góry uważali takie sprawy za przegrane to nieźle zarabialiby na nas wszyscy oszuści.

Ja kupilem poltora roku temu telewizor w MM, mimo ze moj kolega ktory pracuje w konkurencyjnej sieci sklepow rtv-agd przestrzegal mnie zebym tego nie robil. Ale telewizor byl fajny, odbieral ladnie, philips, dobra cena... czego wiecej chciec? Skusilem sie. Panowie przywiezli i wszystko bylo super... do wieczora. Wieczorem zauwazylem ze w gornej czesci kineskopa biegnie biala kreska przez cala szerokosc na wszystkich kanalach. Zadzwonilem, przywiezli drugi na wymiane. Znow to samo. Otoz podobno w MM istotne jest jedno kryterium: relatywnie niska cena. I to niekoniecznie cena w jakiej oni to sprzedaja ale tez cena w jakiej kupuja. A ze chca kupic tanio, z prawem do zwrotow itp to zeby wejsc do takiej sieci z kamera cyfrowa za 699 zlotych w detalu czy telewizor 100Hz za pol darmo to wciska sie najwiekszy shit, na chinskich podzespolach itp.

Zreszta... kupcie sobie elektronarzedzia renomowanej firmy "makita" w dobrym sklepie branzowym, a kupcie "te same" w praktikerze. Zywotnosc tych z marketu bedzie wielokrotnie mniejsza. I to nie zadna spiskowa teoria, po prostu tak jest.

Alienko

alez ja cie doskonale rozumiem! tylko tak jak wierze w skutecznosc odzyskania pieniedzy za bublowaty towar tak nie wierze zeby ktos wygral z duza siecia odszkodowanie ze w wyniku zakupu ich produktu ma np. porysowane schody... (po prostu - nie do udowodnienia ze np nie zrobilas tego sama i to specjalnie i to kazdy prawnik potwierdzi :-? ) co wcale nie znaczy ze to dobrze

:-?

Natomiast wygrac sprawe - i odzyskac pieniadze(za towar i np naprawy) mysle ze jak najbardziej mozliwe i bardzo goraco zachecam do walki o swoje!!!****

trzymam kciuki jak najbardziej , swoja droga mialas wyjatkowego pecha zeby az tyle rzeczy sie posulo :(

pozdrawiam i zycze powodzenia :wink:

*** ps powiem ci ze ja jestem taki ulubieniec co walczy al;e nie sklepow a spoldzielni mieszkaniowej ( w ktorej jeszcze czaly czas naleze i uzytkuje mieszkanie) i np walczylam np. z sasiedem chamem i alkoholikiem ktory uzradzal burdy po nocach, tez mi mowili zebym przywykla i sobie darowala bo na "takiego" bata nie ma , ja sie uparlam i okazalo sie za mozna wyegzekwowac swoje prawa - tak wiec zachecam :)

czytam z przerażeniem i chciałam zapytać, tak przy oakzji: A markety budowlane???? Czy one też są takie "marketowe" ? Mam zamiar tam kupować, jak nie warto, rozejrzę się za hurtownią, ale w markecie łatwiej...

Mój kierbud (przy okazji mąż koleżanki) twierdzi, że absolutnie nie warto, nawet w tzw. awaryjnych sytuacjach, zwłaszcza jeśli chodzi o materiały typu ceramika, zaprawy itd. Kupują najtańszy chłam, mówił jak kiedyś na "jego" budowie zdarzyło się, że ekipie zabrakło cementu, a że była sobota to podjechali do Praktikera i kupili parę worków czegoś, co nie tylko nie chciało się rozrabiać ale także wiązać - w poniedziałem musieli rozwalać i robić na nowo.

Co innego elektrykę, jakieś wyposażenie itd - choć niekoniecznie będzie taniej niż w branżowym sklepiku :roll:

do mnie duze markety przemawiaja jedna rzecza - jedst duzo i wszystko pod reka , po pare - parenascie rodzajow

i to ze na polce stoi srubka a 4 polki dalej płytka - po prostu nie biegam od malutkiego sklepu do drugiego sklepu

a co sadzicie o Bartyckiej i tamtych sklepach? z tego co wiem markety odebraly im mase klientow....

Gość tripper
... raty 0%...

bueeehheeee :lol: 8)

I Ty w to jeszcze wierzysz ?

autentyczny tekst rozmowy ze sprzedawcą ( mniej/więcej ) :

" interesuje mnie ta plazma za 8 kzł na raty za 0%. Jeśli zapłaciłbym gotówką to dostanę jakiś rabat ? Tak jakieś 6-7%".

mysle, ze przy zakupie na kwote 8k mozna spokojnie dostac rabat, bez powolywania sie na raty 0%. a te oslawione raty 0% istnieja na wlasciwie wszystkie towary sprzedawane w owych sklepach. trzeba sie tylko zmiescic w bodajze 6miesiecznym terminie splaty czy jakos tak.

Gość tripper
a co sadzicie o Bartyckiej i tamtych sklepach? z tego co wiem markety odebraly im mase klientow....

na Bartyckiej bylem raz, doslownie raz, kiedy z kolezanka szukalismy drzwi wejsciowych, kupilismy GERDE mimo tego, ze oboje mamy pod nosem salony Gerdy, ale jak obejrzelismy jak to wyglada (masa malych sklepow i do kazdego trzeba wejsc i spisywac ceny, a niektore stoiska to doslowna strata czasu), to nam sie odechcialo

wole markety, zdecydowanie, jestem stalym klientem Leroy Merlin w Arkadii i gdyby nie facet z dzialu metalowego, ktory najwyrazniej nie rozumie, co sie do niego mowi, bylby to w ogole raj na ziemi.

a w sprawie AGD - zainteresujcie sie sklepami internetowymi - topmarket.pl i megamedia.pl. ja kupilem kuchnie i lodowke w topmarkecie, jestem bardzo zadowolony. ten sam model u nich akurat wypatrzylem najtaniej, w Saturnie byl 100 pln drozszy, w RTV EURO byla w ogole idiotyczna akcja - cena 1100 pln wyzsza niz w topmarkecie byla przekreslona, pod nia napis 'promocja' i cena ta sama, co w saturnie, smiac mi sie zachcialo i beznadzieja ogarnela. transport za jakies grosze, zamowienia realizuja szybko, no i sprzet nie jest wystawiany na ekspozycje, bo oni NIE MAJA ekspozycji :)

• 3 weeks później...

Czytam sobie ten wątek i mam mieszane uczucia. Przede wszystkim nie jestem do końca przekonany, czy można MM winić za fakt zepsucia się trzech produktów u nich kupionych. To chyba wina złego czy niedbałego wykonastwa firm, które są producentami tychże wyrobów. Jeśli chodzi o mnie to wszystkie sprzęty RTV-AGD kupuję od kilku lat w MM i nie miałem z niczym problemów. Telewizory, kolumny głośnikowe, cyfrowy aparat, kamera, płyta grzewcza+piekarnik, notebook... nie wiem czy zawdzięczam to faktowi, że sprzęt jest porządnych firm SONY, JAMO, HP, ARISTON etc. ale wszystko działa bez zarzutu. Bardziej bym ten wątek przeniósł na kwestie zaufania do poszczególnych firm (producentów) niż miejsca zakupu produktów.

Owszem, słyszałem historie z wypychaniem powystawowych lub naprawianych uprzednio sprzętów przez MM, ale rozpatrując to w woluminie sprzedaży tego typu placówek to margines. Myślę, że każde wprawne oko pozna czy sprzęt jest absolutnie nowy czy miał już za sobą przygodę - osobną kwestią jest to, czy etyczne jest sprzedawanie klientom tego typu rzeczy.

Jednym słowem nie uchronimy się chyba przed tego typu problemami jakie ma koleżanka zaczynająca ten wątek. Żyjemy w okresie rozkwitu technologicznego na wielu płaszczyznach życia, odkrywania nowych rynków produkcji np. w Chinach, konieczności produkowania po najniższych kosztach, agresywnej konkurencji zmuszającej do arcytrudnych wyborów - co łącznie przekłada się na obniżenie jakosci produktów. Pozostaje nam ufać intuicji i wybierać marki, do których mamy zaufanie - odrzucając podpowiedzi sprzedawców (którym firmy płacą za "rzetelne" doradzanie), nie słuchając opinii typu "jedna baba drugiej babie" etc. Trzeba chyba podążać jakąś drogą wśród tych zawiłości i pułapek, a co do MM - no cóż, jedni trafiają lepiej, inni gorzej ale wybór sprzętu mają doskonały i nie ma co narzekać.

pozdrowienia,

H.

Sprawa ciekawa. Na 6 zakupionych tam pozycji (sprzęt AGD i RTV) 4 są juz po lub w trakcie naprawy.

przeczytalem ten tekst i nic

dopiero wieczorkiem mnie olsnilo

:o :o :o :o

na 6 zakupionych tam sprzetow 4 padly w przeciagu 2lat (3 po gwarancji)

rzeczywiscie ciekawe - tak czy siak wiecej tam nie kupie

pzdr

Witam

Za jakość sprzętu RTV i AGD nie odpowiada sklep . Oczywiście gwarancje muszą przyjąć i zająć się naprawą sprzętu -ale nie o to chodzi . W dzisiejszych czasach kiedy rynek sprzętu jest już mocno nasycony jakość sprzetu spadła tak drastycznie że "zaufanie" do tak zwanych porządnych firm nie ma sensu . Od 15 lat naprawiam sprzet RTV i mam juz wyrobione zdanie na ten temat . Wiele znakomitych firm które przed 10 -15 laty produkowały jeszcze sprzet doskonałej jakości teraz produkuje tak zwana masówkę czyli sprzęt ładnie wyglądający jednak w srodku jest elektronika na bardzo niskim poziomie jakościowym ( ich motto "duze możliwości sprzętu na zachętę ,ale niska ich jakość") . Zapomnijmy o tym że telewizor czy DVD znakomitej firmy posłuży nam przez 10 lat - to nierealne . Obecnie sprzęt sprzedawany w sklepach powinien przetrzymać gwarancje a potem się psuć (ktos musi kupować te miliony dziennej produkcji) . Reasumując trzeba zmienic trochę podejscie do zakupów RTV i AGD . Czy kupować ??? Oczywiście że tak ,ale z myślą że za 2-4 lata sprzęt będzie sie psuł i to powarznie ku zadowoleniu mojemu i firm go produkujących . Absolutnie nie wińcie za to sklepów . Przypomnijcie sobie stare lodówki czy telewizory kupione w PEWEXie . Pracowało to to po 20 lat bez awarii a teraz ??? Ech szkoda gadać .

pozdro D.RZ

Smutna prawda :cry: Mamy pralkę co chodzi już 15 lat i nie zamienię na inną póki się nie rozpadnie, bo jak widzę te sprzęty co znajomi pokupowali, jak one wyglądają i (nie) działają po 2-3 latach, to mocno się zastanawiam jak to wszystko działa... niby postęp a szerzy się dziadostwo i nawet za duże pieniądze trudno kupić sprzęt dobrej jakości.

Ja tam do MM nic nie mam 4 lata temu kupilem aparat cyfrowy za 800zl po 1.5 roku poszedlem do nich go reklamowac. Pan z serwisu wziol aparat i kazal mi isc na sklep i wybrac sobie w tej cenie nowy aparat. Wszyscy wiemy jak sprzet elektorniczny z dnia na dzien tanieje i ten model aparatu co reklamowalem kosztrowal po 1.5roku 300zl. Ja wybralem sobie aparat jednak inej firmy w cenie 800zl. Po 1.5 roku mialem nóweczke aparacik :D . Stad wiem ze firma podchodzi do klientów powaznie. Jak do tej pory aparacik dziala i jestem z niego zadowolony. Ostatnio kupilem u nich DvD i jak narazie dziala dobrze. W kazdym sklepie mozna trafic na buble. Nigdy nie kupil bym sprzetu w malym sklepie gdzie sprzedawcy zalezy tylko na jak najwiekszym zysku i kupuje sprzet niskiej jakosci zeby konkurowac z marketami.

Ja tam do MM nic nie mam 4 lata temu kupilem aparat cyfrowy za 800zl po 1.5 roku poszedlem do nich go reklamowac. Pan z serwisu wziol aparat i kazal mi isc na sklep i wybrac sobie w tej cenie nowy aparat. Wszyscy wiemy jak sprzet elektorniczny z dnia na dzien tanieje i ten model aparatu co reklamowalem kosztrowal po 1.5roku 300zl. Ja wybralem sobie aparat jednak inej firmy w cenie 800zl. Po 1.5 roku mialem nóweczke aparacik :D . Stad wiem ze firma podchodzi do klientów powaznie. Jak do tej pory aparacik dziala i jestem z niego zadowolony. Ostatnio kupilem u nich DvD i jak narazie dziala dobrze. W kazdym sklepie mozna trafic na buble. Nigdy nie kupil bym sprzetu w malym sklepie gdzie sprzedawcy zalezy tylko na jak najwiekszym zysku i kupuje sprzet niskiej jakosci zeby konkurowac z marketami.

:o

po pierwsze w zyciu nie slyszalalam zeby jakikolwiek nowy aparat (nawet sprzed 1,5 roku kosztowal 300 zl (najtansze jakie mozna spotkac oscyluja ok 500-600) ale to moze nieistotne i pominmy

po drugie - mam ogromna prosbe - napisz o jaki konkretnie MM chodzi (z adresem itd) troche mam do Ciebie daleko ale przysiegam ze pojade i sprawdze :D bo mi sie nie chce w takie cuda wierzyc ze bez niczego wymienili ci aparat (bez prob napraw i serwisownania bez dociekania co sie zepsuło... itp) i to jeszcze na INNY LEPSZY model :o

tak sobie po prostu pracownik zdjal z polki ten nowy i ci wreczyl?!? :o a jak sie potem sklep rozliczyl?

naprawde baaardzo goraco prosze o adres tego magicznego sklepu :wink: :D

:o

po pierwsze w zyciu nie slyszalalam zeby jakikolwiek nowy aparat (nawet sprzed 1,5 roku kosztowal 300 zl (najtansze jakie mozna spotkac oscyluja ok 500-600) ale to moze nieistotne i pominmy

po drugie - mam ogromna prosbe - napisz o jaki konkretnie MM chodzi (z adresem itd) troche mam do Ciebie daleko ale przysiegam ze pojade i sprawdze :D bo mi sie nie chce w takie cuda wierzyc ze bez niczego wymienili ci aparat (bez prob napraw i serwisownania bez dociekania co sie zepsuło... itp) i to jeszcze na INNY LEPSZY model :o

tak sobie po prostu pracownik zdjal z polki ten nowy i ci wreczyl?!? :o a jak sie potem sklep rozliczyl?

naprawde baaardzo goraco prosze o adres tego magicznego sklepu :wink: :D

Ja też bym bardzo prosił o adres tego magicznego sklepu. :D

Juz wam pisze o jaki aparat chodzi to byly poczatki aparatów Cyfrowych kupilem aparat firmy"Trust 820lcd" malo znana firma. Po 1.5 roku jak pisalem juz wczesniej aparat zostal wymieniony na nowy. Wybralem wtedy Olimpusa c-310. A taki media markt jest w Bielsku-Białej. Pracownik sam mi nie dal aparatu ja sobie sam poszedlem na sklep i wybralem aparacik do 800zl. A Jesli chodzi Ci Zielonooka ze nie ma apareatów cyfrpwych za 300zl to jakis czas temu moze z rok reklamowali aparaty cyfrowe w telewizi w Mango chyba za 150zl-200zl dokladnie nie pamietam. A jak sie z tego rozliczyl media markt to juz nie wiem bo tam nie pracuje :wink: .

o cenach apartów sie nie wypowiadam, ja takich za 300 nie widzialam mowisz o telecos tam ale Ty chyba kupowales w sklepie - ale nie wazne bo nie cena mnie tu zadziwia a wymiana popsutego aparatu na nowy (w innej cenie i innego rodzaju) tak od reki bez serwisowania.

sprwadzilam sobie w BB jest media markt na ulicy Sarni Stok, normalnie ... sie przejade w najblizszym czasie i kurcze sprawdze ;)

Juz wam pisze o jaki aparat chodzi to byly poczatki aparatów Cyfrowych kupilem aparat firmy"Trust 820lcd" malo znana firma. Po 1.5 roku jak pisalem juz wczesniej aparat zostal wymieniony na nowy. Wybralem wtedy Olimpusa c-310.

Trust to nie jest aparat i nie jest na pewno wart 800zł. :-)

Ja nie chciałbym go nawet za darmo.

Sprzedawaca o tym dobrze wiedział i pozwolił Ci wymienić na coś lepszego, olympus na pewno jest lepszy, tego modelu nie znam, ale sam możesz porównać na podstawie zdjęć z obydwu.

O dużych marketach była kiedyś dyskusja na elektroda.pl.

Duże markety stać na to, żeby zamówić np. 10 tys. pralek bezpośrednio u producenta, ale często są to produkty o gorszych podzespołach (programator z chin, inne podzespoły nie wiadomo skąd) i nie ma tych modeli w ogóle na oficjalnej stronie producenta.

Aparatów cyfrowych do 300 zł jest juz bardzo duzo : http://www.allegro.pl/8942_aparaty_fotograficzne_cyfrowe.html?id=8942&view=gtext&buy=1&order=p&change_view=1

Jakosc marna ale pełno tego jest.

Co do Olka C-310 to bardzo dobry aparacik. Zwyciezca rankingu TIPA Technical Image Press Association 2004 w kategorii Best Digital Budget Compact Camera.

Dobry wybór.

Ps. Trust to cienizna straszna ;(

Panie i Panowie mmoje zdanie o m jest takie że jest to bardzo dobre miejszce żeby iść, dotknąc, popatrzeć, podusic = generalnie sprawdzić sprzęt. A zakupy .....albo w necie albo w sklepiku za rogiem.

Jak dobrze się pogada to czasami kupując na raty z kilkoma procentami (ale dostając rabat od sklepu) wyjdziemy na raty 0% w innych Hiper i Super Duper Marketach.

Dajmy zarobić małemu - polskiemu a nie gigantowi z madagaskaru ;)

PZDR