Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sprzedaje MEDIA MARKT POLSKA przy al. Krakowskiej

Recommended Posts

Ja tez rozumiem powody dla ktorych chodzi sie do takich sklepow -

przede wszystkim duzo modeli i firm - jest w czym wybierac i przebierac

ale - podobno wcale nie jest najtaniej to raz , a dwa czesto wlasnie buble sie trafiaja

mysle ze dobrym pomyslem jest tam pojsc wybrac modell - po czym zakupic juz ten wybrany gdzie indziej

ja mialam taka niemila historie z Euro RTV agd - chcialam kupic telewizor - taki normalny 21'

pojechalam do RTV gdzie rozmawialam z panem sprzedajacym - wyszlo ze najlepszy model i najlepsza relacja cena/jakosc to taki jeden Panasonic.

Wszystko fajnie ale okazalo sie tez ze nie ma go na skaldzie - jedyny egz jaki zostal to ten co stal na polce i byl non stop wlaczony- usilowano mnie namowic intesywnie na zakupe tegoż mowiac ze dopiero od tygodnia "półkuje"

Oczywiscie odmowilam - nie chce czegos co gra non stop (po w-stwie kurzu jaki za nim zalegal sadze ze stal ze 2 miesiace a nie 2 tyg) jest włączany wylaczany i opukiwany przez klientow. Obecano mi ze za 2 dni bedzie dostawa - zaplacilam i czekalam na dostarczenie .

Z tym ze w tym sklepie cos mnie tknelo i ...zrobilam pewna rzecz - mialam na czerwono pomalowane paznokcie i przejechalam wierzchem lakieru po nalepce z tylu - zostala taka lekko czerwonawa smuga...prawie nie widoczna.

Po dwoch dniach jak tv przywiezli mi do domu - zgadnijcie co zobaczylam z tylu telewizora na nalepce :wink:

telewizor wraz z panami ktorzy przywiezli zostal wyrzucony za drzwi (tu bylam stanowcza acz mila bo co oni winni) ale awantura jaka zrobilam w sklepie byla siarczysta - mysle ze do dzis wisi tam karteczka "tej pani nie obslugujemy"

i bardzo dobrze :evil: tez sie tam nie wybieram na zakupy

bezczele jedne :evil:

ps. forse oczywiscie odzyskalam ale oczywiscie "przepraszam" nie uslyszalam, no bo po co , nie? :wink:

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... raty 0%...

bueeehheeee :lol: 8)

I Ty w to jeszcze wierzysz ?

autentyczny tekst rozmowy ze sprzedawcą ( mniej/więcej ) :

" interesuje mnie ta plazma za 8 kzł na raty za 0%. Jeśli zapłaciłbym gotówką to dostanę jakiś rabat ? Tak jakieś 6-7%".

Ostatnio kupiłem sobie 3 koncerty na dvd. Ładnie zafoliowane. Szczęście i pęd do domu coby je posłuchać.

W domu jedna płyta wypalcowana i w dwóch opakowaniach na trzy brak książeczek :evil: :evil: :evil:

I co mam wrócić i powiedzieć, że nie było książeczki a te "paluchy" to nie moje !

Mój błąd. Trza było otworzyć i sprawdzić.

Ale tak tylko to w MM :evil:

swego czasu robiłem często zakupy w berlińskich Media - nie narzekałem - duży wybór, nowości na bieżąco, cokolwiek się nie szukało - od pierdoły do czegoś większego kalibru - było...

potem widziałem jak weszło to do Polski - porażka, sprzęt horrendalnie drogi, dużo takiego co w Niemczech już nie schodził. Takie było moje wrażenie.

dziś? sprzęt może i nowszy - ale za ceny i jakość - dalej "dziękuję"

mogę czasem tam kupić cd lub dvd - ewentualnie inną "pierdołę" i tyle...

alienka napisał:

... raty 0%...

bueeehheeee

I Ty w to jeszcze wierzysz ?

Gościu 01 zapewniam Cię że w moim przypadku są to raty 0 %. Sprawdziłam to i mam przed sobą terminarz opłat.

Tylko za telewizory płaciłam gotówką i jak widać je też trafiło.

Zgadzam się - popełniłam błąd robiąc tam zakupy ale liczyc potrafię. Nie ma dodatkowych opłat. Zrezygnowałam z ubezpieczenia.

czytam z przerażeniem i chciałam zapytać, tak przy oakzji: A markety budowlane???? Czy one też są takie "marketowe" ? Mam zamiar tam kupować, jak nie warto, rozejrzę się za hurtownią, ale w markecie łatwiej...

Ja z Media Markt ekstremalnie złych doświadczeń nie mam...

W zasadzie tylko stacjonarne DVD mi sie zepsuło i bylo 2 razy w serwisie - no ale to był tani szrot, wiec sie za wiele po nim nie spodziewałem.

Cały sprzet do kuchni (plyta, piekarnik, lodówka, wyciag) i pralkę kupowałem w MM i wynegocjowałem naprawde dobre ceny i rabat. Z tym, ze szedłem do sklepu z listą sprzetu, ktory chce kupic i nie dałem sie namówic na inne modele.

Sprzedawcy dostaja premie za sprzedawanie zalegajacego i starego towaru - to normalne.

Minusem MM jest to, ze nie ma tam kompetentnych sprzedawcow - no ale to bolaczka wszystkich sieci elektro-maketow. Po prostu badania na zachodzie i w USA dowiodły, ze "naturszczycy" sprzedaja wiecej niz specjaliści w danym sprzecie.

pzdr

Ja moge sie wypowiedziec na temat sprzetu komputerowego w MM.To totalna kicha.Wielkimi literkami napisane jaki procesor,dysk,pamiec ---ale nigdy to co najwazniejsze.czyli jaka płyta główna.Wszystko na integracji czyli zero szansy na zrozbudowe w przyszłości.Monitory to tylko obudowy firmowe,srodek jakiś szrot robiony specjalnie dla Media.No i główna zasada-monitory chodza non stop a te które leżą ładnie zapakowane to sa przywiezione z innego oddziału gdzie chodziły po pół roku non stop.Czyli wydaje nam sie ,że bierzemy nowiutki sprzecik a to wypalony staruszek przywieziony z innego sklepu.Wiem to napewno,bo naprawiamy potem to gówno jak klient po 10 relkamacji w Media przychodzi do mojej firmy i mówi-Prosze porozrywac te plomby,sprawdzić co to sie dzieje i zrobic tak jak należy.Niewiele osób wie,że zerwana plomba na komputerze nie powoduje utraty gwarancji na poszczególne podzespoły-pod warunkiem ,że są firmowe.;Czyli...omijajcie Media kupujcie w lokalnych firmach komputery.

alienko na moja chora banke to ty z tego mozesz jeszcze niezla kase wyciagnac :o dobry prawnik i naprzod jeden dwa ale tyle badziewia naraz to kazdy sedzia zdrowo myslacy cos wyweszy a oni tez zwykli ludzie i nie lubia jak nas zachod w h..a robi...

ja bym nie odposcil :roll:

moze mialas szczescie w nieszczesciu

w mcdonaldzie PLACA za sliska podloge moze i tu sie uda

dolaczam sie do ww ze takie rzeczy to w malych STARYCH sklepach

powodzenia :p

co do tej szyby w piekarniku to MOGLA przeciez peknac w momencie otwrcia i pokaleczyc ciebie lub dzidzke twoja...moj przyjaciel kupil pralke(nie w mm) i zaczal z niej dym leciec .jak zadzwonil do sklepu to w 15 minut byli z nowa pralka bo bali sie sprawy w sadzie choc on im tego nawet nie sugerowal...po prostu mysla i wiedza czym to moze grozic..A GDYBY GO nie bylo w domu albo by spal... zjaralby sie moj Dareczek :wink: i jego piekna psia.. :p

akurat szyba z piekarnika moze peknac w drobny mak jak jest rozgrzana i np kapnie na nia zimna woda ... albo mocniej sie udezy - pewnie dlatego nie sa poddawane reklamacji

a dwa - jest hartowana wiec rozpada sie w takie szesciany - wiec akurat raczej pokaleczyc nie moze (a juz na pewno nie "dzidzki" :o (jak sie domyslam chodzi o dziecko)bo nie sadze aby miejsce przy rozgrzanym piekarniku bylo dla "dzidziek" odpowiednie....

napisalam "akurat raczej pokaleczyc nie moze "

pokaleczyc sie mozna i kartka papieru jak ktos sie uprze i jest zdolny

i nie bronie MM (post wyzej)

po prostu smiac mi sie chce ze ktos moze sadzic iz wygra sprawe w sadzie i bedzie mial odszkodowanie bo mu szyba w oknie poszla w drobny mak, lub pekla szyba w piekarniku....

a ja uwazam ze nie mozna do wszystkiego podchodzic tak samo:)

co innego uszkodzony dom (i np stwarzajacy zagrozenie) a co innego popsute telewizory pralki i kuchenki...

i w tym drugim wypadku wydaje mi sie ze zadanie zwrotu pieniedzy za niepelnowartosciowy towar jest wlasciwe

(no ale jak ktos chce sie bawic w pozwy sadowe z tego powodu... zycze powodzenia (i naprawde nie pisze teraz tego ze zlosciwoscia)

pozdrawiam