zielonooka 13.02.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ja tez rozumiem powody dla ktorych chodzi sie do takich sklepow - przede wszystkim duzo modeli i firm - jest w czym wybierac i przebierac ale - podobno wcale nie jest najtaniej to raz , a dwa czesto wlasnie buble sie trafiaja mysle ze dobrym pomyslem jest tam pojsc wybrac modell - po czym zakupic juz ten wybrany gdzie indziej ja mialam taka niemila historie z Euro RTV agd - chcialam kupic telewizor - taki normalny 21' pojechalam do RTV gdzie rozmawialam z panem sprzedajacym - wyszlo ze najlepszy model i najlepsza relacja cena/jakosc to taki jeden Panasonic. Wszystko fajnie ale okazalo sie tez ze nie ma go na skaldzie - jedyny egz jaki zostal to ten co stal na polce i byl non stop wlaczony- usilowano mnie namowic intesywnie na zakupe tegoż mowiac ze dopiero od tygodnia "półkuje" Oczywiscie odmowilam - nie chce czegos co gra non stop (po w-stwie kurzu jaki za nim zalegal sadze ze stal ze 2 miesiace a nie 2 tyg) jest włączany wylaczany i opukiwany przez klientow. Obecano mi ze za 2 dni bedzie dostawa - zaplacilam i czekalam na dostarczenie . Z tym ze w tym sklepie cos mnie tknelo i ...zrobilam pewna rzecz - mialam na czerwono pomalowane paznokcie i przejechalam wierzchem lakieru po nalepce z tylu - zostala taka lekko czerwonawa smuga...prawie nie widoczna. Po dwoch dniach jak tv przywiezli mi do domu - zgadnijcie co zobaczylam z tylu telewizora na nalepce telewizor wraz z panami ktorzy przywiezli zostal wyrzucony za drzwi (tu bylam stanowcza acz mila bo co oni winni) ale awantura jaka zrobilam w sklepie byla siarczysta - mysle ze do dzis wisi tam karteczka "tej pani nie obslugujemy" i bardzo dobrze tez sie tam nie wybieram na zakupy bezczele jedne ps. forse oczywiscie odzyskalam ale oczywiscie "przepraszam" nie uslyszalam, no bo po co , nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 13.02.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 ... raty 0%... bueeehheeee I Ty w to jeszcze wierzysz ? autentyczny tekst rozmowy ze sprzedawcą ( mniej/więcej ) : " interesuje mnie ta plazma za 8 kzł na raty za 0%. Jeśli zapłaciłbym gotówką to dostanę jakiś rabat ? Tak jakieś 6-7%". Ostatnio kupiłem sobie 3 koncerty na dvd. Ładnie zafoliowane. Szczęście i pęd do domu coby je posłuchać. W domu jedna płyta wypalcowana i w dwóch opakowaniach na trzy brak książeczek I co mam wrócić i powiedzieć, że nie było książeczki a te "paluchy" to nie moje ! Mój błąd. Trza było otworzyć i sprawdzić. Ale tak tylko to w MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 13.02.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 swego czasu robiłem często zakupy w berlińskich Media - nie narzekałem - duży wybór, nowości na bieżąco, cokolwiek się nie szukało - od pierdoły do czegoś większego kalibru - było... potem widziałem jak weszło to do Polski - porażka, sprzęt horrendalnie drogi, dużo takiego co w Niemczech już nie schodził. Takie było moje wrażenie. dziś? sprzęt może i nowszy - ale za ceny i jakość - dalej "dziękuję"mogę czasem tam kupić cd lub dvd - ewentualnie inną "pierdołę" i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monihab 13.02.2006 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 jak historia się skonczyła? a ja własnie dzisiaj kupiłam tam pralkę juz sie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lajkonikk 14.02.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ty sie nie bój!! oddaj!!masz na to 5 dni bez podania przyczyn!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 14.02.2006 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 alienka napisał: ... raty 0%... bueeehheeee I Ty w to jeszcze wierzysz ? Gościu 01 zapewniam Cię że w moim przypadku są to raty 0 %. Sprawdziłam to i mam przed sobą terminarz opłat. Tylko za telewizory płaciłam gotówką i jak widać je też trafiło. Zgadzam się - popełniłam błąd robiąc tam zakupy ale liczyc potrafię. Nie ma dodatkowych opłat. Zrezygnowałam z ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 14.02.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Wydaje mi się, że w Jankach nie ma Media Markt. W Jankach jest Saturn oraz Electro World. Media Markt jest na Okęciu w Warszawie. Czy na pewno chodzi o Media Markt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 14.02.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ty sie nie bój!! oddaj!!masz na to 5 dni bez podania przyczyn!!! mozesz mi podac zrodło , gdzie to pisze czarno na białym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 14.02.2006 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Media Markt rzeczywiście jest przy al. Krakowskiej przy Agacie przed Jankami, jadąc z Warszawy. Trochę pokręciłam. To pewnie ze stresu. Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 14.02.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Alienko ( piszesz , że masz raty 0%) gościu1 zwrócił uwage ,ze gdybys zapłaciła gotówką to byś dostała rabat - i w rzeczywistosci to te twoje zero% juz zerem nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 14.02.2006 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 ok. macie rację z rabatami. Źle zrobiłam, ale tego juz nie odwrócę. Jak już napisałam, niech mój problem będzie ostrzeżeniem dla tych, którzy przekroczą próg tego sklepu. Ja karę za swoją naiwność i brak rozeznania na rynku już poniosłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.02.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 czytam z przerażeniem i chciałam zapytać, tak przy oakzji: A markety budowlane???? Czy one też są takie "marketowe" ? Mam zamiar tam kupować, jak nie warto, rozejrzę się za hurtownią, ale w markecie łatwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 14.02.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja z Media Markt ekstremalnie złych doświadczeń nie mam...W zasadzie tylko stacjonarne DVD mi sie zepsuło i bylo 2 razy w serwisie - no ale to był tani szrot, wiec sie za wiele po nim nie spodziewałem. Cały sprzet do kuchni (plyta, piekarnik, lodówka, wyciag) i pralkę kupowałem w MM i wynegocjowałem naprawde dobre ceny i rabat. Z tym, ze szedłem do sklepu z listą sprzetu, ktory chce kupic i nie dałem sie namówic na inne modele.Sprzedawcy dostaja premie za sprzedawanie zalegajacego i starego towaru - to normalne.Minusem MM jest to, ze nie ma tam kompetentnych sprzedawcow - no ale to bolaczka wszystkich sieci elektro-maketow. Po prostu badania na zachodzie i w USA dowiodły, ze "naturszczycy" sprzedaja wiecej niz specjaliści w danym sprzecie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 14.02.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja moge sie wypowiedziec na temat sprzetu komputerowego w MM.To totalna kicha.Wielkimi literkami napisane jaki procesor,dysk,pamiec ---ale nigdy to co najwazniejsze.czyli jaka płyta główna.Wszystko na integracji czyli zero szansy na zrozbudowe w przyszłości.Monitory to tylko obudowy firmowe,srodek jakiś szrot robiony specjalnie dla Media.No i główna zasada-monitory chodza non stop a te które leżą ładnie zapakowane to sa przywiezione z innego oddziału gdzie chodziły po pół roku non stop.Czyli wydaje nam sie ,że bierzemy nowiutki sprzecik a to wypalony staruszek przywieziony z innego sklepu.Wiem to napewno,bo naprawiamy potem to gówno jak klient po 10 relkamacji w Media przychodzi do mojej firmy i mówi-Prosze porozrywac te plomby,sprawdzić co to sie dzieje i zrobic tak jak należy.Niewiele osób wie,że zerwana plomba na komputerze nie powoduje utraty gwarancji na poszczególne podzespoły-pod warunkiem ,że są firmowe.;Czyli...omijajcie Media kupujcie w lokalnych firmach komputery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 14.02.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 alienko na moja chora banke to ty z tego mozesz jeszcze niezla kase wyciagnac dobry prawnik i naprzod jeden dwa ale tyle badziewia naraz to kazdy sedzia zdrowo myslacy cos wyweszy a oni tez zwykli ludzie i nie lubia jak nas zachod w h..a robi... ja bym nie odposcil moze mialas szczescie w nieszczesciu w mcdonaldzie PLACA za sliska podloge moze i tu sie uda dolaczam sie do ww ze takie rzeczy to w malych STARYCH sklepach powodzenia co do tej szyby w piekarniku to MOGLA przeciez peknac w momencie otwrcia i pokaleczyc ciebie lub dzidzke twoja...moj przyjaciel kupil pralke(nie w mm) i zaczal z niej dym leciec .jak zadzwonil do sklepu to w 15 minut byli z nowa pralka bo bali sie sprawy w sadzie choc on im tego nawet nie sugerowal...po prostu mysla i wiedza czym to moze grozic..A GDYBY GO nie bylo w domu albo by spal... zjaralby sie moj Dareczek i jego piekna psia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.02.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 akurat szyba z piekarnika moze peknac w drobny mak jak jest rozgrzana i np kapnie na nia zimna woda ... albo mocniej sie udezy - pewnie dlatego nie sa poddawane reklamacji a dwa - jest hartowana wiec rozpada sie w takie szesciany - wiec akurat raczej pokaleczyc nie moze (a juz na pewno nie "dzidzki" (jak sie domyslam chodzi o dziecko)bo nie sadze aby miejsce przy rozgrzanym piekarniku bylo dla "dzidziek" odpowiednie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 14.02.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 a czy pani moze potwierdzic na sto procent ze nie mozna sie wowczas skaleczyc? dziekuje nie mam wiecej pytan czy obrona ma jakies pytania....?,,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.02.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 napisalam "akurat raczej pokaleczyc nie moze " pokaleczyc sie mozna i kartka papieru jak ktos sie uprze i jest zdolny i nie bronie MM (post wyzej) po prostu smiac mi sie chce ze ktos moze sadzic iz wygra sprawe w sadzie i bedzie mial odszkodowanie bo mu szyba w oknie poszla w drobny mak, lub pekla szyba w piekarniku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 14.02.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 to sotatni post nie czytaj wybiorczo ani nazbyt dokladnie i nie ma sie z czego smiac bo to nie o detale chodzi a cala sprawe gdybys miala dom z 98 czesci i 4/5 bylyby uszkodzone to jest przypadek ? zastanow sie prosze i nie smiej sie bo to nie zdrowe w nadmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.02.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 a ja uwazam ze nie mozna do wszystkiego podchodzic tak samo:)co innego uszkodzony dom (i np stwarzajacy zagrozenie) a co innego popsute telewizory pralki i kuchenki...i w tym drugim wypadku wydaje mi sie ze zadanie zwrotu pieniedzy za niepelnowartosciowy towar jest wlasciwe(no ale jak ktos chce sie bawic w pozwy sadowe z tego powodu... zycze powodzenia (i naprawde nie pisze teraz tego ze zlosciwoscia) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts