Gość 13.02.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Gdzie wlot powietrza w zetce na paliwo stałe? Na górze czy na dole patrząc od strony kotłowni? Z tego co pamiętam umiejscowienie wlotu różni się w zależności od tego czy w kotłowni znajduje się kocioł na gaz czy na paliwo stałe. Pomocy, mąż się właśnie planuje brać za robotę a nie chcę by to zchrzanił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 13.02.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.02.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 ...Pomocy, mąż się właśnie planuje brać za robotę a nie chcę by to zchrzanił. yyy...to forum budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Jabko, głodnemu zawsze chleb na myśli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 13.02.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Od strony zewnetrznej niech mąż zrobi przynajmniej 0.5 m wlot nad poziomem gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 13.02.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 W kotłowni natomiast na wysokości ~300 [mm] od poziomu podłogi. Nawietrzak NP150A posiada od zewnątrz ruchomy talerz do regulacji ilości napływającego powietrza. Z zewnątrz posiadają czerpnię z siatką z osłoną przeciwdeszczową. Kanał dolotowy posiada labirynt tłumiący hałas i filtr powietrza. Teleskopowa budowa pozwala na zamontowanie go w ścianach o grubości od 300 ÷ 550 [mm].http://www.darco.com.pl/gfx/pl/katalog/s163np150.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 13.02.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Jeśli to ma byc Zetka, to otwór wlotowy zewnętrzny powinien być niżej niż otwór wylotowy wewnętrzny.Odcinek pionowy, co najmniej 50-60cm.Wówczas w tym odcinku pionowym u dołu będzie powietrze zimne (cięższe), u góry powietrze ciepłe (lżejsze), co będzie zapobiegać, a raczej tylko ograniczać napływ zimnego do kotłowni. Teoretycznie napłynie tylko tyle ile wyleci kominem. Jeżeli były by trudności w uzyskaniu tych 50-60cm, to albo nieco podnieść wylot wewnętrzny (ponad 30cm od podłogi), albo dać sobie spokój i zastosować typowy nawietrzak, jaki proponuje VPS.Mam taki identyczny nawietrzak w pokoju gospodarczym. Bardzo dobry i łatwo go instalować. W czasie ostatnich mrozów musiałem napchać gazet pod osłonę p. deszczową, bo mimo zamkniętej żaluzji ciągnęło po nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 21.07.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Czołem żołnierze budowlancy:) Jak zrobić "zetke" w przypadku kiedy pod schodami mam mini spiżarnie gdzie zrobić (dziurke) :) patrząc od strony spiżarni na dole czy u góry dodam ze nie ma tam teraz żadnej wentylacji i taką samą sytuacje mam w garderobie a chce ja jakoś wentylować .Tylko pytanie czy ma tam nawiewać czy wywiewać ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts