izat 13.02.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 czy ktoś z szanownych forumowiczów potrafi samodzielnie przygotować sushi?? byłoby super jakby ktoś taki sie znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 jutro podam przepis o ile nie zapomne czy to ma byc niespodziewajka dla ukochanej osoby na Walentego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1014110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.02.2006 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Pablo, dzięki za odzew nie musisz się spieszyć, to nie na jutro ale mimo to nie zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1014115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 14.02.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A proszę bardzo: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=98http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=322 no i kilka zdjęć dla zmysłówhttp://j.o2.pl/kuchnia/mat/sushi/sushi3.jpghttp://j.o2.pl/kuchnia/mat/sushi/sushi4.jpghttp://j.o2.pl/kuchnia/mat/menu21/zdjecia/sushi2.jpghttp://j.o2.pl/kuchnia/mat/menu21/zdjecia/sushi4.jpg Pozdrawiam smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1015693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadIDea 14.02.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Bede robil w czwartek To trzecie bedzie trzecie podejscie do tematu sushi. Za pierwzym razem trefilem super tunczyka i stasznie tlustego lososia. (lososia w koncu usmazylem, bo na sushi smakowal jak kawal sloniny.) Za dugim razem kupilem (super) lososia w Makro, niestety innej swiezej ryby nie bylo. Wyszlo bardzo smaczne choc malo urozmaicone.. Zobaczymy jaka rybe uda sie trafic tym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1015976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 14.02.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 W Warszawie nie ma gdzie kupić świeżej ryby, która nadawałaby się do sushi. Te piękne kawałki polędwicy z tuńczyka czy maślanej przychodzą do sklepów zamrożone i dopiero na miejscu - kawał po kawale - są rozmrażane. Powiedział mi to pracownik sklepu zajmujący się wyłącznie zamawianiem ryb. Detalicznie świeżej ryby kupić nie można. Dlatego ja robię wyłącznie maki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1016065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.02.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 aniu - swierze ryby sa - czyba w czwartki jest dostawa (specjalnie przylatuja do poski i owoce morza swierze i ryby ) tylko niech ja sobie kurcze przypomne...gdzie je mozna kupic ps. sushi - cuuudo... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1018543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.02.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Ja robiłam kilka razy - maki, nie sushi (bez surowej ryby). Zamiast tego do środka: paluszki krabowe, pasta Wasabi, paski świeżego ogórka, imbir ze słoika, omlet pocięty w paski itp. Do tego obowiązkowo sos sojowy (japoński). No i oczywiście trzeba dobrze przygotować ryż - z octem i cukrem, w odpowiednich ilościach. Zwijanie nie jest trudne, pod warunkiem, że ma się matę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1018604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.02.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 aniu - swierze ryby sa - czyba w czwartki jest dostawa (specjalnie przylatuja do poski i owoce morza swierze i ryby ) tylko niech ja sobie kurcze przypomne...gdzie je mozna kupic ... Tak tak, wiem, koło Mariotta naprzeciwko wejścia do "Patio". Zamówienia do poniedziałku do 10.30, dostawa - czwartek 14.30. Tylko że minimalne zamówienie to 1 kg a chciałoby się po trochu każdej ryby.... Resztę i tak trzeba zamrozić Poza tym to jednorazowy wydatek rzędu 300 zł (minimum 80 zł najtańsze gatunki) Tak więc jeżeli się chce tylko trochę to zostaje restauracja Ja - tak jak dominikams - dokładnie te same maki. Czasem też z avokado. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1019563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadIDea 19.02.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 A tak nam wyszlo.. nam.. mowmy uczciwie.. Jej Ja kupowalem i lepilem z ryzu podklad a Julia robila cala reszte. Foty jak zwykle.. pstrykane telefonem :/ http://badidea.photosite.com/Album6/Fota_23_.html http://badidea.photosite.com/Album6/Fota_20__1.html Calosc: http://badidea.photosite.com/Album6/Fota_17_.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1025760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 20.02.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Rety, ale imponująca fura!!!!Ile czasu wam to zajęło? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1026967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadIDea 20.02.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ryz jakies 1,5 godziney liczac plukania, moczenie i gotowanie. I jakies 2-3 godziny reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1027240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.02.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Kiedyś komponenty do tego, idealnie zgodne ze sztuką sprzedawał kantorek w W-wie przy restauracji Tsunami na Foksal. Nie wiem , czy dalej żyją. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48315-sushi/#findComment-1032223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.