izat 13.02.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 czy ktoś z szanownych forumowiczów potrafi samodzielnie przygotować sushi?? byłoby super jakby ktoś taki sie znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 jutro podam przepis o ile nie zapomne czy to ma byc niespodziewajka dla ukochanej osoby na Walentego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.02.2006 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Pablo, dzięki za odzew nie musisz się spieszyć, to nie na jutro ale mimo to nie zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 14.02.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A proszę bardzo: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=98http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=322 no i kilka zdjęć dla zmysłówhttp://j.o2.pl/kuchnia/mat/sushi/sushi3.jpghttp://j.o2.pl/kuchnia/mat/sushi/sushi4.jpghttp://j.o2.pl/kuchnia/mat/menu21/zdjecia/sushi2.jpghttp://j.o2.pl/kuchnia/mat/menu21/zdjecia/sushi4.jpg Pozdrawiam smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadIDea 14.02.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Bede robil w czwartek To trzecie bedzie trzecie podejscie do tematu sushi. Za pierwzym razem trefilem super tunczyka i stasznie tlustego lososia. (lososia w koncu usmazylem, bo na sushi smakowal jak kawal sloniny.) Za dugim razem kupilem (super) lososia w Makro, niestety innej swiezej ryby nie bylo. Wyszlo bardzo smaczne choc malo urozmaicone.. Zobaczymy jaka rybe uda sie trafic tym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 14.02.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 W Warszawie nie ma gdzie kupić świeżej ryby, która nadawałaby się do sushi. Te piękne kawałki polędwicy z tuńczyka czy maślanej przychodzą do sklepów zamrożone i dopiero na miejscu - kawał po kawale - są rozmrażane. Powiedział mi to pracownik sklepu zajmujący się wyłącznie zamawianiem ryb. Detalicznie świeżej ryby kupić nie można. Dlatego ja robię wyłącznie maki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.02.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 aniu - swierze ryby sa - czyba w czwartki jest dostawa (specjalnie przylatuja do poski i owoce morza swierze i ryby ) tylko niech ja sobie kurcze przypomne...gdzie je mozna kupic ps. sushi - cuuudo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.02.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Ja robiłam kilka razy - maki, nie sushi (bez surowej ryby). Zamiast tego do środka: paluszki krabowe, pasta Wasabi, paski świeżego ogórka, imbir ze słoika, omlet pocięty w paski itp. Do tego obowiązkowo sos sojowy (japoński). No i oczywiście trzeba dobrze przygotować ryż - z octem i cukrem, w odpowiednich ilościach. Zwijanie nie jest trudne, pod warunkiem, że ma się matę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.02.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 aniu - swierze ryby sa - czyba w czwartki jest dostawa (specjalnie przylatuja do poski i owoce morza swierze i ryby ) tylko niech ja sobie kurcze przypomne...gdzie je mozna kupic ... Tak tak, wiem, koło Mariotta naprzeciwko wejścia do "Patio". Zamówienia do poniedziałku do 10.30, dostawa - czwartek 14.30. Tylko że minimalne zamówienie to 1 kg a chciałoby się po trochu każdej ryby.... Resztę i tak trzeba zamrozić Poza tym to jednorazowy wydatek rzędu 300 zł (minimum 80 zł najtańsze gatunki) Tak więc jeżeli się chce tylko trochę to zostaje restauracja Ja - tak jak dominikams - dokładnie te same maki. Czasem też z avokado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadIDea 19.02.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 A tak nam wyszlo.. nam.. mowmy uczciwie.. Jej Ja kupowalem i lepilem z ryzu podklad a Julia robila cala reszte. Foty jak zwykle.. pstrykane telefonem :/ http://badidea.photosite.com/Album6/Fota_23_.html http://badidea.photosite.com/Album6/Fota_20__1.html Calosc: http://badidea.photosite.com/Album6/Fota_17_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 20.02.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Rety, ale imponująca fura!!!!Ile czasu wam to zajęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadIDea 20.02.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ryz jakies 1,5 godziney liczac plukania, moczenie i gotowanie. I jakies 2-3 godziny reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.02.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Kiedyś komponenty do tego, idealnie zgodne ze sztuką sprzedawał kantorek w W-wie przy restauracji Tsunami na Foksal. Nie wiem , czy dalej żyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.