greg 06.03.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Niezły a co sądzisz o systemie Geberita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 06.03.2003 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 System do montażu umywalek misek itp. MARZENIE INSTALATORA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 07.03.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 A dla inwestora? Mam zrobioną też w tym systemie (rurki, złączki) instalację wodną pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 09.03.2003 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 Wadą jest tylko wyższa cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 10.03.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Dzięki niezły.Namówił mnie na to hydraulik bo u mnie domek nieduży to i różnica w materiale nie była taka duża. Mam nadzieję, że będę zadowolony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.08.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 niezły,co sądzisz o systemie Gerpex do instalacji zimnej i ciepłej wody?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 07.08.2003 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Geprex - jestem za Jest to jedna z wielu firm systemu potocznie zwanego wielowarstwowym. Idealne rozwiązanie do co (stosunek ceny do jakości ) przy wodzie może Cię przerazić cena złączek, ale cena to wada subiektywna. Ja wodę robię przeważnie w plastiku zgrzewanym a co. przeważnie w systemie wielowarstwowymW razie jakichkolwiek niejasności pytaj Pozdrawiam Niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 19.09.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Niezły,Przydażyła mi się w padka ze złączką typu vestol zbk (skręcana wielokrotnego użytku-podobno). Jedno z wielu połączeń w łazience-na szczęście jeszcze przd położeniem płytek -zaczęło puszczać. w związku z tym pytanie: czy to zdaż się często? może za mocno cholerę skręciłem?pozdrawiam i z góry dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 19.09.2003 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Witam Złączki vestol typ zbk nie są złączkami wielokrotnego użytku nieszczelności w tego typu połączeniach są rzadkością powodem przecieku może być to że rura nie została dostatecznie głęboko wsunięta do złączki robi się to z pewnym oporem złączki takiej drugi raz użyć się nie da ponieważ zewnętrzna część złączki przy dokręcaniu nakrętki zagina się na rurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 22.09.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Chyba cos pokręiłem z tym typem. Tazłączka jako element zaciskowy ma przecięty pierścień o owalnym przekroju poprzecznym. w trakcie zakręcania zaciska się na rurce ale po odkreceniu puszcza zaciśnięte miejsce (to dzięki temu przecięciu na pierścieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 22.09.2003 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Złączki z pierścienie przeciętym faktycznie sa wielokrotnego użytku musisz rozkręcić tą stronę która cieknie wyciągnąć rurę ze złączki i zobaczyć czy oryngi są na swoim miejscu dobrze by było nieco skrócić rurę ale jeśli to nie możliwe to założyć nowy pierścień bo to on jest jedynie jednorazowego użytku i ponownie skręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 15.10.2003 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Witam niezlyMam budynek parterowy z nieuzytkowym poddaszem.W projekcie nie ma ini slowa o wywiewkach kanalizacyjnych i pionach kanalizacyjnychJak rozumiem pionow nie ma, bo mam tylko jeden poziom, czy wywiewki tez nie powinno byc?POzdrawiamEmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 17.10.2003 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Tak powinna być i to taka połączona z atmosferą, choć niekoniecznie & 110 może być cieńsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 22.10.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Przy instalacji wodnej mozna zastosowac tzw "srubunek". Jest to rozlaczalne polaczenie rur z woda. Czy zapewenia ono pewne, nieprzeciekajace polaczenie, czy tez lepiej zastosowac nyple, czy tulejki i nimi w razie potrzeby rozlaczc rurki. Potrzebuje takie rozwiazanie do podlaczenia hudroforu na dzialce ktory musze na zime zabierac w cieplejsze miejsce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 22.10.2003 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Śrubunek w zupełności wystarczy jest to pewne i zarazem połączenie wielokrotnego użytku Jedynym ograniczeniem stosowania złączki zwanej śrubunkiem to, to aby nie chować ich w beton ale w tym przypadku nie dotyczy Sam opiekuje się kilkoma domkami letniskowymi i spuszczam w nich wodę na zimę stosując podobną metodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 23.10.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 23.10.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Dziekuje za szybka wypowiedz. Mam jeszcze zapytanie o koncowki z PCV na rury wodne PC (takie niebieskie, np.25 czy 32 mm), czy dobrze sie sprawuja przy polaczeniach z czesciami metalowymi, czy do takich polaczen uzywac pakol, i czy laczac na pakoly trzeba je czyms koniecznie nasaczac, np farba, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 23.10.2003 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Chodzi tu pewnie o złączki PE do rur są naprawdę dobre wymagają niestety pewnej wprawy jedynym uszczelnieniem jest gumowy oring w związku z tym rura nie może mieć głębszych zarysowań, rura musi być ucięta równo najlepiej nożycami a brzeg powinien być lekko zaostrzony no i najważniejsze należy ją głęboko wcisnąć. Złączki bardzo dobrze skręcają się z gwintami metalowymi ale tu mała uwaga kupuj złączki PE z gwintem wewnętrznym a pakuły nawiń na gwint metalowy do konserwacji można użyć resztek farby lub pasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 27.10.2003 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Chodzi o złączki PE do rur ...kupuj złączki PE z gwintem wewnętrznym... Jezeli mozna to jeszcze pare pytan : Czy takie zlaczki PC mozna wielokrotnie rozlanczac, czy lepiej uzyc dodatkowo tzw srubunku, tj mosieznego rozlanczanego polaczenia z walcowym miejscem styku. Czy taki srubunek spelnia swoja role, tzn ze umozliwia szczelne, wielokrotnie rozlaczne polaczenie, Czy zlaczki PC z gwintem zewnetrznym nie mozna zastosowac ? Czy w takich rurach PC moze zima pozostac woda ? Czy hydrofor ktory chce umiescic w malej podziemnej piwniczce trzeba stabilnie zamontowac do betonowego podloza, czy tez mozna poprostu posatwic go na gumowej grubej macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 28.10.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Witam,Podobno wanny Deante lubią siadać - odpadają nóżki, a sama wanna jest tak cienka, że potrafi sie wygiąć pod ciężarem człowieka. Co o tym myślisz i w ogóle o Deante?Jakieś inne propozycjePzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts