Hydraulik 02.11.2006 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Prezo napisał: w kotłowni na paliwo stałe lepiuej nie ryzykować instalacji z plastiku ponieważ w razie czego przy zagotowaniu wody w układzierury powyginają się w cholere . Nawet nie wiem czy by ich nie rozwaliło. Ale już mieliśmy taki przypadek i normalnie były takie bąble na rurach. Więc plastik w tym wypadku odradzam Mam nadzieję że jest tam was więcej niż dwóch i że opisujecie przypadki tego trzeciego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 02.11.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Prezo napisał: w kotłowni na paliwo stałe lepiuej nie ryzykować instalacji z plastiku ponieważ w razie czego przy zagotowaniu wody w układzierury powyginają się w cholere . Nawet nie wiem czy by ich nie rozwaliło. Ale już mieliśmy taki przypadek i normalnie były takie bąble na rurach. Więc plastik w tym wypadku odradzam Mam nadzieję że jest tam was więcej niż dwóch i że opisujecie przypadki tego trzeciego ups to już tłum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 03.11.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Mam krótkie pytanie, co lepsze do zaopatrzenia domu w wodę: Grundfos JP-5 lub 6 czy MQ 3-45?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 03.11.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 w kotłowni na paliwo stałe lepiuej nie ryzykować instalacji z plastiku ponieważ w razie czego przy zagotowaniu wody w układzierury powyginają się w cholere . Nawet nie wiem czy by ich nie rozwaliło. Ale już mieliśmy taki przypadek i normalnie były takie bąble na rurach. Więc plastik w tym wypadku odradzam A nie masz czasem na imię Michał...? Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 03.11.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Mam krótkie pytanie, co lepsze do zaopatrzenia domu w wodę: Grundfos JP-5 lub 6 czy MQ 3-45?? Żadna z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.11.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Mam krótkie pytanie, co lepsze do zaopatrzenia domu w wodę: Grundfos JP-5 lub 6 czy MQ 3-45?? Żadna z nich Polecam zwykłe hydrofory. ze zbiorniczkiem wbudowanym Wyjdzie pewnie dwa razy taniej a starczy na dłużej. Jednego Grundfosa z tych miałem i padł mi po 4 latach tak więc nie polecam ich bo nawet zabardzo nie opłacało się go naprawić Kolega miał ustrojstwo "zwykłe" z Castoramy i ... zaraz jechał wymienić bo nawet nie zaskoczyło. Drugie padło po pół roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 04.11.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.11.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam. Proszę fachowców o poradę. Co (wymienić dokładnie, po kolei, z uwzględnieniem połšczeń i z jakich materiałów) powinno znajdować się po wodomierzu, liczšc od strony doprowadzenia wody. Sytuacja jest taka: Dawno temu jaki hydraulik zamontował po zaworze odcinajšcym jaki filtr, reduktor i co tam jeszcze, a potem dopiero wodomierz. Złšczki były ocynkowane. To wszystko dokumentnie się zapchało. Wezwani spece z Zakladu Komunalnego stwierdzili, że to jest wadliwie zmontowane i jeszcze że nie do nich to należy i kazali to zmienić, a ja nie wiem co kupić. To jest u mojej matki, mieszka doć daleko, więc ja tego nie widziałem, a ja mam kupować wszystkie elementy, aby jak pojadę od razu zamienić całoć. Jak możecie podpowiedzieć co odnonie producentów to też proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 05.11.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacq 06.11.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 W jakiej kolejności na rurze doprowadzającej wodę z pompy głębinowej do hydroforu umieścić:1. Dyszę napowietrzająca (inżektor) do odżelaziacza2. Filtr sznurkowy do oczyszczenia wody z piasku i innych grubszych zanieczyszczeń3. Wyłącznik ciśnieniowy do pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 niezłymam rozłożone rury do podłogówki (al-pex). zauważyłem że w szafie rozdzielczej ich wyloty nie są niczym 'zakorkowone' więc rozumiem, że żadnej próby szczelności nie było. Czy konieczne jest przed wylewkami zrobienie próby ciśnieniowej? Czy w czasie wylewek, rury koniecznie muszą być wypełnione wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.11.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kuchnia, co nie ma tych hydraulików do usług. Wszyscy pytajš, nikt nie odpowiada. Tacy zaharowani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 06.11.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam,chciałbym serdecznie polecić usługi Pana Niezłego. Kto jeszcze nie znalazł hydraulika nich bierze niezłego. Robił mi i jestem zadowolony, że nigdzie mi nie cieknie pod podłogą, (żeby tylko nie zapeszyć). Poza tym robi powoli i pracę rozkłada na bardzo wiele etapów, co pozwala się z nim zaprzyjaźnić na dłużej. Poza tym fajnie że dojeżdża z takiego małego miasteczka chyba 300 km od Warszawy, to ci co go znają wiedzą, że jak już w końcu przyjedzie, to najpierw opowiada co tam słychać - to bardzo sympatyczny zwyczaj tym bardziej że nigdy nie można się do niego dodzwonic (jak każdy ma swoje problemy, więc wtedy nie odbiera hydraulik też człowiek, jak normalny człowiek ma problemy to w ogóle zaprzestaje pracować co najmniej na kilka miesięcy) to jak już przyjedzie to trzeba sobie pogadać o wszystkim i o niczym. Jestem tak zadowolony, że zamierzam się skontaktować z Vaillantem i pochwalić Pana Niezłego, niech też wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 06.11.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 niezły mam rozłożone rury do podłogówki (al-pex). zauważyłem że w szafie rozdzielczej ich wyloty nie są niczym 'zakorkowone' więc rozumiem, że żadnej próby szczelności nie było. Czy konieczne jest przed wylewkami zrobienie próby ciśnieniowej? Czy w czasie wylewek, rury koniecznie muszą być wypełnione wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 06.11.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kuchnia, co� nie ma tych hydraulików do usług. Wszyscy pytajš, nikt nie odpowiada. Tacy zaharowani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk0t 06.11.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 hydraulik do usług <...> Zależy mi na opinii, jaką inni mają o mnie Widzę, że się Pan, Panie Mokołaju na Forum udziela, ale telefonów ode mnie znów Pan nie odbiera. Mam robić dym, czy jednak raczy Pan do mnie oddzwonić!? No chyba, że na mojej opinii Panu już nie zależy Czekam na kontakt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 07.11.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam,Pan Mikołaj Niezły jak się do niego zadzwoni to jego telefon głosem Pana Mikołaja Niezłego mówi ża "jak masz coś ważnego to na pewno Mikołaj Niezły oddzwoni".Jeżeli nie oddzwania to na pewno nie masz nic ważnego. Ja tak dzwonię od 4 miesięcy i prawdopodobnie dla Pana Mikołaja Niezłego nie mam nic ważnego. Szczególnie że jeden raz w tygodniu muszę pompką samochodową pompować zbiornik zamontowany przez Pana Mikołaja Niezłego bo jeżeli tego nie zrobię to woda w całym domu tak fajnie co 3 sekundy raz leci 3 sekundy i znowu nie leci, potem leci i znowu nie leci - super. Zbiornik był podobno nowy ale od innego klienta Pan Mikołaj Niezły mi go przywiózł. A jak fajnie się pompa załącza co 3 sekundy ! Dobrze, że Mikołaj jest z nami na tym forum, ile ciekawych rad udziela. Mi też poradził żebym sobie tak pompował jak już mam ten nieszczelny zbiornik - co ja bym bez Mikołaja zrobił ? nie mogę znieść tylko tych co się ciągle czepiają, hydraulik też człowiek i może mieć różne kłopoty i wtedy może mieć w ... prawo nie mieć czasu dla nikogo, szczególnie że tak wielu forumowiczów potrzebuje pomocy Pana Mikołaja a on nie potrafi nikomu odmówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk0t 07.11.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Pan Mikołaj Niezły jak się do niego zadzwoni to jego telefon głosem Pana Mikołaja Niezłego mówi ża "jak masz coś ważnego to na pewno Mikołaj Niezły oddzwoni".Jeżeli nie oddzwania to na pewno nie masz nic ważnego. A dziś, podobno bez związku z postem wysłanym wczoraj, jednak udało mi się z Panem Mikołajem pogadać. I to z Jego inicjatywy!!! W gruncie rzeczy jestem zadowolony z wyników tej rozmowy... jeden raz w tygodniu muszę pompką samochodową pompować zbiornik zamontowany przez Pana Mikołaja Niezłego bo jeżeli tego nie zrobię to woda w całym domu tak fajnie co 3 sekundy raz leci 3 sekundy i znowu nie leci, potem leci i znowu nie leci - super. Zbiornik był podobno nowy ale od innego klienta Pan Mikołaj Niezły mi go przywiózł. A jak fajnie się pompa załącza co 3 sekundy ! Dobrze, że Mikołaj jest z nami na tym forum, ile ciekawych rad udziela. Mi też poradził żebym sobie tak pompował jak już mam ten nieszczelny zbiornik - co ja bym bez Mikołaja zrobił ? nie mogę znieść tylko tych co się ciągle czepiają, hydraulik też człowiek i może mieć różne kłopoty i wtedy może mieć w ... prawo nie mieć czasu dla nikogo, szczególnie że tak wielu forumowiczów potrzebuje pomocy Pana Mikołaja a on nie potrafi nikomu odmówić. Nie wiem o jaki zbiornik chodzi, ale o ile mi wiadomo u mnie żadnych zbiorników, które możnaby napompować nie ma I liczę, że wszystko będzie działało. Próba ciśnieniowa trwa od kilku miesięcy i nic nie cieknie i nie ubywa. Jednak teraz czas na kotłownię i zobaczymy jak to wszystko będzie razem do kupy działało. Mam nadzieję, że nie będę musiał ręcznie przepompowywać wody CO, czy cyrkulacji CWU... Opiszę wrażenia zaraz po fakcie i potem może po roku Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 niezły mam rozłożone rury do podłogówki (al-pex). zauważyłem że w szafie rozdzielczej ich wyloty nie są niczym 'zakorkowone' więc rozumiem, że żadnej próby szczelności nie było. Czy konieczne jest przed wylewkami zrobienie próby ciśnieniowej? Czy w czasie wylewek, rury koniecznie muszą być wypełnione wodą? ...jeżeli nie planujesz się wprowadzić na zimę i nie będziesz też ogrzewał tego domu to lepiej wtedy nie napełniaj wodą bo w zimie porozsadza rury. Czy wodę z tych rurek da się jakoś wylać? Przez zimę faktycznie nie będę ogrzewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 09.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 A dziś, podobno bez związku z postem wysłanym wczoraj, jednak udało mi się z Panem Mikołajem pogadać. I to z Jego inicjatywy!!! W gruncie rzeczy jestem zadowolony z wyników tej rozmowy... Ciekawe... - może i ja też powinienem odezwać się w tym wątku tak a propos opinii?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts