Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hydraulik do usług

Hydraulik

Recommended Posts

Przyłączę sie i ja do tej dyskusji, bo skoro pomaga obsmarowanie Mikołaja na Forum to może ja bedę miała w końcu przykrecone karnisze, które leżą od kilku miesięcy, naprawiony syfon w łazience ,zamontowane drzwiczki ... i tak wymieniać mogłabym jeszcze z pół strony. W kotłowni pusto, a ja jestem tak zmęczona (dom, trzy etaty i 4-mce dziecko) że ostatno zasnęłam za kierownicą. I to wszystko dlatego że on siedzi w tej cholernej Warszawie i jest na Wasze zawołanie. W sobotę umówiłam sie z fachowcem od kominka, Mikołaj nie przyjedzie bo umówił sie z Maćkiem :evil: Wy przynajmniej możecie wziąźć drugiego hydraulika a co ja mam zrobić :(

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyłączę sie i ja do tej dyskusji, bo skoro pomaga obsmarowanie Mikołaja na Forum to może ja bedę miała w końcu przykrecone karnisze, które leżą od kilku miesięcy, naprawiony syfon w łazience ,zamontowane drzwiczki ... i tak wymieniać mogłabym jeszcze z pół strony. W kotłowni pusto, a ja jestem tak zmęczona (dom, trzy etaty i 4-mce dziecko) że ostatno zasnęłam za kierownicą. I to wszystko dlatego że on siedzi w tej cholernej Warszawie i jest na Wasze zawołanie. W sobotę umówiłam sie z fachowcem od kominka, Mikołaj nie przyjedzie bo umówił sie z Maćkiem :evil: Wy przynajmniej możecie wziąźć drugiego hydraulika a co ja mam zrobić :(

Weźmiesz 3-go? ;-)

Chodziło mi tylko o karnisze, syfonik itd, wiec cóż z tego że czyta? :roll:, No i może jeszcze wybór wkładu do kominka.

No jasne i jeszcze mi pisz o "wkładzie"... :-D :-D

Swoją drogą czeka mnie poważna rozmowa z moją kochaną łajw n/t naszego życia doczesnego - sam też wracam po nocach będąc gościem hotelowym w domu... branża dokładnie ta sama...

Masz może jakieś pytania?

Wracam i od razu wpier...ol.

Chodziło mi tylko o karnisze, syfonik itd, wiec cóż z tego że zyta? :roll:, No i może jeszcze wybór wkładu do kominka.

Za to podobno zupełnie mimochodem, macie nowy "chodnik wyborczy" przed domem :-) Szkoda tylko, że przy okazji podgrzewanie podjazdu Wam rozorali... a te słupy telefoniczne na środku chodnika to też niezłe... Może zróbcie zdjęcie i podeślijcie... :lol:

W sumie i tak dobrze, ja od dwóch lat nie mogę się doprosić utwardzenia ulicy... Znaczy wysypali tłuczeń co sprowadza się do tego, że grzęźniemy w błocie trochę innego koloru... :-?

Pozdrawiam,

Chodziło mi tylko o karnisze, syfonik itd, wiec cóż z tego że zyta? :roll:, No i może jeszcze wybór wkładu do kominka.

Za to podobno zupełnie mimochodem, macie nowy "chodnik wyborczy" przed domem :-) Szkoda tylko, że przy okazji podgrzewanie podjazdu Wam rozorali... a te słupy telefoniczne na środku chodnika to też niezłe... Może zróbcie zdjęcie i podeślijcie... :lol:

W sumie i tak dobrze, ja od dwóch lat nie mogę się doprosić utwardzenia ulicy... Znaczy wysypali tłuczeń co sprowadza się do tego, że grzęźniemy w błocie trochę innego koloru... :-?

Pozdrawiam,

Ej - no nie żartuj, to nie tylko u nas są takie jaja? Poprzedni wójt gminy nakazał zrobić oświetlenie...a że wyszło na środku traktu pieszego to kit. Teraz moja osobista łajw wywalczyła nowy chodnik(ale była jazda) to nie dość, że jeden radny się pod tym podpisuje na wyborczych ściemach (że niby jego zasługa hehe - gdybyż tak jeszcze choć przy rozmowie był) to kto zapłacił za przesunięcie słupów(on?)...

W****l to pewnie po tym, jak jeszcze po powrocie przynajmniej te 4 posty dziennie (!!!) na Forum wrzucisz :-) Mnie by żona zatłukła :-)

pozdrawiam...

Ech...właśnie jestem po rozmowie " wracasz w nocy i siadasz do kompa, te p... forum!".

Bez komentarza...

W****l to pewnie po tym, jak jeszcze po powrocie przynajmniej te 4 posty dziennie (!!!) na Forum wrzucisz :-) Mnie by żona zatłukła :-)

pozdrawiam...

Ech...właśnie jestem po rozmowie " wracasz w nocy i siadasz do kompa, te p... forum!".

Bez komentarza...

Mów mi "prorok" :lol:

Może idŸ spać i dopieœć żonę... zazwyczaj pomaga :-)

pozdrawiam...

Bez komentarza...

Mów mi "prorok" :lol:

Może idŸ spać i dopieœć żonę... zazwyczaj pomaga :-)

Po Heinekenie? Nie mam szans...;-)

niezły

mam rozłożone rury do podłogówki (al-pex). zauważyłem że w szafie rozdzielczej ich wyloty nie są niczym 'zakorkowone' więc rozumiem, że żadnej próby szczelności nie było. Czy konieczne jest przed wylewkami zrobienie próby ciśnieniowej? Czy w czasie wylewek, rury koniecznie muszą być wypełnione wodą?

...jeżeli nie planujesz się wprowadzić na zimę i nie będziesz też ogrzewał tego domu to lepiej wtedy nie napełniaj wodą bo w zimie porozsadza rury.

Czy wodę z tych rurek da się jakoś wylać? Przez zimę faktycznie nie będę ogrzewał.

:lol: :lol: :lol:

pytanie do _ZBYCH_ lub niezły.

Sterownik pieca posiada kilka funkcji w skrócie

1. gotowość - piec wyączony działa funkcja przeciwzamożeniowa

2. tryb Lato- piec działo tylko na CWU działa funkcja przeciwzamrożeniowa

3 tryb ogrzewania i CWU działa funkcja przeciwzanrożeniowa.

i tu rodzi się pytanie czy tak powinno być.

mam układ CO z dwoma obiegami grzewczymi podłoga i grzejniki. ! sterowany przez mieszacz i pompe cyrkulacyjną 2 zawór klapowy. Jeśli sterownik wykryje że na zewnątrz jest np:0 st to włącza pompę cyrkulacyjną oraz steruje mieszaczem tak aby w pomieszczeniu było 5 st. załącza się także zawór od grzejników. niema problemu w trybie 1 i 2 ale jest problem w trybie 3 ogrzewania bo w pomieszczeniach jest np 20 st na zewnątrz 0 i załącza się pompa i zawór. jak grzejniki zgłoszą zapotrzebowanie na ciepło to piec się włączy i woda przez otwarty zawór leci na grzejniki a jak podłogówak zgłosi zapotrzebowanie na giepło to piec się włączy i woda idzie na mieszcz i grzejniki bo zawór jest otwary przez funkcję przeciwzamrożeniową. Czy w innych piecach też tak jest czy tylko w moim WOLF CGS20/160

Tym bardziej że Mikołaj robi za darmo w tej cholernej Warszawie. Nikt nie pracuje w tej cholernej warszawie tylko biedny Mikołaj pracuje w tej cholernej Warszawie. Mikołaj normalnie mógłby nic nie robić tylko on postanowił pomagać ludziom w tej cholernej Warszawie i za darmo im pomaga. Wszyscy olewają swoich klientów tylko Mikołaj nie może olewać swoich klientów. Nikt nie ma klientów tylko Mikołaj musi mieć klientów. Wszyscy mogą sobie wybierać ilość klientów tylko Mikołajowi każą nabrać tyle roboty (czytaj kasy) że z góry wie że się nie wywiąże. Wszyscy mogą sobie wydrukować trochę kasy tylko Mikołaj musi na nas pracować. Nikt nie ma problemów tylko Mikołaj ma problemy.

Ja też oleję swoich klientów wezmę od nich kasę a potem moja żona im napisze że karnisze ma nie przkręcone.

No to co nikt nie wie jak zrobić to, z czym mam problem?

Nawet jeśli ktoś wie, to boi sie odpisać, cobyś nie wysmiał jego ortografii. :wink:

Pozdrawiam.

Eeee tam. Ja reaguję tylko na wyrazy barrrrdzo popularne, takie, że nieznajomoœć ich pisowni to wstyd ogromny (powinien być).

Do błędów w takich trudniejszych przywykłem.