Hydraulik 13.12.2006 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 telesforek Mam problem z "buczeniem" w kotłowni gdy odkręcę ciepłą wodę, po dłuższej przerwie. Ten dźwięk trwa do mniej więcej minuty a potem znika, niemniej jest denerwujący. Ktoś na forum wspomniał o kawitacji, ale nie nie wiem, co to za jedna. Czym grzejesz ciepłą wodę kociołek 2-f zasobnik bojler elektryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 14.12.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 ale w czym jest problem? przeciąć i założyć kolano w tym że zgieli przy samym chudziaku. Żeby założyć kolano trzeba skuć część chudziaka, no i to kolano będzie docelowo pod styropianem i wylewką. Więc jakby było nieszczelne to będe miała pod całą podłogą basen. Ale faktycznie jest to jakaś myśl Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 14.12.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 telesforek Mam problem z "buczeniem" w kotłowni gdy odkręcę ciepłą wodę, po dłuższej przerwie. Ten dźwięk trwa do mniej więcej minuty a potem znika, niemniej jest denerwujący. Ktoś na forum wspomniał o kawitacji, ale nie nie wiem, co to za jedna. Czym grzejesz ciepłą wodę kociołek 2-f zasobnik bojler elektryczny Wodę grzeję kotłem elektrycznym i kominkiem z płaszczem, mam zasobnik 200l. biwalentny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 14.12.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Niezły, mam taki problem , zauwazyłem, iż mimo że piec na CO jest wyłączony i kominek wygaszony to kaloryfery w łazience są czasami ciepłe??!! Układ mam taki piec jednofunkcyjny z zasobnikiem+kominek z płaszczem+podłógówka(łazienki,kuchnia i hall) na 2 RTL+ kaloryfery. Przypuszczam,ze to CWU dostaje się do tych "recznikowców" tylko dlaczego?? Jakis zawór nie trzyma czy cos innego Niezły pomożesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 14.12.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Panowie a co myślicie o takim patencie ?Bojler elektryczny grzeje wodę do 40 C i przelatuje ona przez kocioł 2 funkcyjny gdzie jest podgrzewana do 60C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 14.12.2006 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 telesforek Wodę grzeję kotłem elektrycznym i kominkiem z płaszczem, mam zasobnik 200l. biwalentny Ale buczenie to występuje gdy wodę ciepłą bierzesz z obojętnie której baterii Główna przyczyną hałasu podczas korzystania z ciepłej wody jest uszkodzony (zużyty ) zawór zwrotny na zimnej wodzie przed zasobnnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 14.12.2006 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Piotrek1 napisał: Niezły, mam taki problem , zauwazyłem, iż mimo że piec na CO jest wyłączony i kominek wygaszony to kaloryfery w łazience są czasami ciepłe??!! Układ mam taki piec jednofunkcyjny z zasobnikiem+kominek z płaszczem+podłógówka(łazienki,kuchnia i hall) na 2 RTL+ kaloryfery. Przypuszczam,ze to CWU dostaje się do tych "recznikowców" tylko dlaczego?? Jakis zawór nie trzyma czy cos innego Niezły pomożesz?? A w jaki sposób masz połączony zasobnik z kominkiem bo rozumiem że paląc w kominku latem możesz grzać ciepłą wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 14.12.2006 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 do Siwego Tylko po co Pewnie masz kociołek 2-f i chcesz poprawić wydajność ciepłej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 15.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Niezły, sa dwa zawory kulowe na CO i CWU, przed pompa i za pompa. Latem w kominku nie pale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 15.12.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Właśnie o to mi chodzi.Wiem że są bojlery specjalne do tych kotłów ale to się nie kalkuluje[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 21.12.2006 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Niestety bardzo często po nagrzaniu wody w zasobniku ciepłej wody działa on później jak bufor i nagrzaną wodę oddaje do centralnego dzieje się to przeważnie na dwa sposoby grawitacyjnie albo pompka ładująca do zasobnika od co w porę się nie wyłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 27.12.2006 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Taka mała reklama Coś na zimowe wieczory http://www.instalator.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 27.12.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam!Jakich firm rurki polecasz lub stanowczo odradzasz do wykonywania instalacji CO, mam na mysli oczywiscie plastik.z góry dziękuje za radyluk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 27.12.2006 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Ja robię rurami firmy Uponor ale mogą byc jeszcze Purmo, Herz, Kisan, Tc, Rehau, Wavin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 28.12.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 witam sedecznie Niezły, a co sądzisz o rurkach firmy "Diamond", oferowane na Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 28.12.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 W moim wykazie nie ma takiej firmy. Takie jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 28.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 29.12.2006 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 30.12.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Niezły, nareszcie Cię mogę zapytać; bardzo dobrze rozumiem kwestię że Ci pracownicy odzeszl; to w końcu odszedł Ci ten pracownik co zamiast rury z wodą u mnie zaczął odkręcać tę z gazem, cogroziło bezpośrednią eksplozją ? I tylko ja mu zwróciłem na to uwagę; żadna firma nie wytrzymała by odejścia tego pracownika tym bardziej że zawsze miałeś zatrudnidnienego tylko tego jednego specjalistę pozdrawiam serdecznie iinwestor z Piastowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 30.12.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 na priva Niech pierwszy tydzień Nowego Roku 2007, będzie sprawdzaianem tej obietnicy i prognozą dla Ciebie na cały rok. Z żyvczeniami Noworocznymi, Mik99 z rodziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts