Maciek-L 18.02.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Mój kolega w Łodzi miał problemy z odbiorem, musiał zrobić korekty w projekcie , ale za legalizację nie płacił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 18.02.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Ale ona już jest przecież jej nie rozpieprzę ale możesz ją zalegalizować opłata legalizacyjna za każde odstępstwo od projektu to 1000 zł do tego dochodzi koszt wykonania inwentaryzacj z opinią techniczną no ale przynajmniej twoja budowa bedzie zgodna z prawem Czyli logiczniej jest zlecic osobie uprawnionej przeliczenia projektu, dokonać zmiany w projekcie, a na końcu zgłosić tę zmianę do PINB i nie obawiać się odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 18.02.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Czyli logiczniej jest zlecic osobie uprawnionej przeliczenia projektu, dokonać zmiany w projekcie, a na końcu zgłosić tę zmianę do PINB i nie obawiać się odbioru. z całą pewnością oczywiście to o czym piszesz dotyczy zmian planowanych, czyli jeszcze nie zaistniałych. obecnie takie zmiany zgłasza się nie do PINB tylko do organu, który wydał pozwolenie na budowę (ostatnia nowelizacja prawa budowlanego) natomiast legalizacja dotyczy zmian dokonanych, czyli juz zaistniałych, a które z różnych przyczyn mają zostać doprowadzone do stanu zgodnego z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 18.02.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 nie czytamałam tego muratora czytam za to i stosuję, w swojej pracy, prawo budowlane na co dzień o legalizacji mówią m.in. art. 48, 49 spróbuję jednak dopaść gdzieś ten numer bo może wszystko jest tylko kwestią niezrozumienia lub niewłasciwej interpretacji jeżeli chcesz go przejrzeć to się polecam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepet 19.02.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Jeżeli masz projekt na zamówienie czyli robiony przez projektanta to w tych pieniądzach sa zawarte korekty które możesz dokonac, a jeżeli nie to około 10% niezgodności z projektem może być.Ja odebrałem chałpę w styczniu ale nawet pies z kulawą nogą na obiór się nie pokazał.Życzę szczęścia...Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapiotr 20.02.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 W moim powiecie (Świdnik) wizyty są zawsze i kazaliby to rozwalić, zasypać itd, nagadaliby się, nastraszyli i... nie podpisali, aż wszystko zrobisz i po nich znowu pojedziesz. Lepiej to zamaskuj, popytaj w okolicy, jak u ciebie z "nazdorowcami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts