dziabar 14.02.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam, Mam 1 kanał wentylacyjny w kuchni ale chcę podłączyć do niego wyciąg. Tak mi się wydaje, że w przypadku zainstalowania w kuchni kuchenki gazowej (spaliny) nie mogę tego wykonać. Muszę mieć dodatkowy kanał. Ale co jeżeli będę w kuchni miał kuchenkę elektryczną? Czy wtedy mogę wyciąg podłączyć do komina wentylacyjnego i nie robić dodatkowego ciągu wentylacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 14.02.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam, Mam 1 kanał wentylacyjny w kuchni ale chcę podłączyć do niego wyciąg. Tak mi się wydaje, że w przypadku zainstalowania w kuchni kuchenki gazowej (spaliny) nie mogę tego wykonać. Muszę mieć dodatkowy kanał. Ale co jeżeli będę w kuchni miał kuchenkę elektryczną? Czy wtedy mogę wyciąg podłączyć do komina wentylacyjnego i nie robić dodatkowego ciągu wentylacyjnego? Odpowiedź nr1 - Dobrze Ci się wydaje wg przepisów przy gazowej powinien być wolny kanał grawitacyjny..........kominiarze ich szukają przy odbiorze Odpowiedź nr 2 - Również dobrze wtedy można pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziabar 14.02.2006 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Dziękuję Willie za odpowiedź. A już myślałem, że nie będzie tak prosto:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.kryzys 14.02.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 gwoli ścisłości przepis ten dotyczy budynków wielorodzinnych, w których kuchnia połaczona jest z pokojem przeznaczonym na podyt dzienny i ustawodawca nakłada obowiązek dodatkowego przewodu went. ( oprócz przewodu do okapu) przy kuchni gazowej i elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żółtodziób 15.02.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 witaj Ja dokładnie tak zrobiłem u siebie. Nie było żadnych problemów przy odbiorze; nie ma problemów z wentylacją - na pewno rówież dlatego, że mam kuchnię otwartą na salon a w salonie dodatkowy kanał wentylacyjny dla kominka. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziabar 15.02.2006 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Czyli u mnie chyba nie muszę go robić. Kuchnia wprawdzie nie jest otwarta w 100% na salon (w salonie jest kominek i kanał wentylacyjny) ale ma połączenie z salonem takim okienkiem w ścianie. Dodatkowo do kuchni nie ma drzwi czyli jest otwarte połączenie z przedpokojem a po wyjściu z kuchni to już tylko 0,5m do wejścia do salonu o szerokości 1,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts