Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plytki podlogowe-jakie ? Uklad ?

Furador

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Po przeszukaniu forum postanowilem zapytac.

Parter naszego domu (szeregowka o wym. 10mX4m) sklada sie z duzego pokoju i otwartej kuchni. Jakie plytki podlogowe , kolor, wielkosc, polysk,

powieksza optycznie wnetrze ?

Za kazda odpowiedz z gory dziekuje.

Ja miałam ten sam problem. Po długich debatach wybrałam proste nie rzucające się w oczy. Kolor bardzo jasny chociaż ma ciepłą barwę.

Zależy wszystko od tego za ile chcesz kupić te płytki i jaki efekt uzyskać.

Jeżeli wybierzeż modern to tak jak pozyżej gres jasny prawie bez fugi będzie pięknie wyglądał. Jak chcesz trochę płytkę postarzoną poszukaj z imoli i saloon. Mogę wysłać na priva zdjęcie.

A jakie robisz ściany gładkie czy z jakąś strukturą. Mnie te płytki z Imoli zachwyciły, ale mam kamień na ścianie i to był bół. Nic nie pasowało co rzucało się w oczy. Wybrałam marazzi polis. Są piękne :lol: Gdzieś nawet wklejałam zdjątka.

Wszystkie płytki które wymieniłam kosztują ponad 100zł za metr.

Dziekuje bardzo za szybkie odpowiedzi. Tak wlasnie myslalem wysoki polysk ,jasne plytki 60x60. Ogrzewanie podlogowe bedzie-dlatego raczej wersja z fugami. Kombinacja czerni i bieli w tym ukladzie jest tez super.

Betka - znalazlem na forum Twoj post ze zdjeciami plytek, u mnie sciany beda gladkie i urzadzenie wnetrza proste, nowoczesne. Grzebiac w forum natknalem sie na opinie ze w nowoczesnych wnetrzach plytki powinny byc polozone "po prostej ". Co o tym sadzicie ?

Jeżeli masz psa lub kotka albo planujesz mieć to zastanów się nad p płytkami z połyskiem. Ja takie mam i teraz jak mamy pieska który sobie chodzi raz po ogrodzie a raz po domku to nie jest to najlepszy nasz pomysł z takimi płytkami na połysk. Teraz wybrałabym matowe, mniej widać śladów łapek na nich. Pozdrawiam.

Gość tripper
Witam serdecznie.

Po przeszukaniu forum postanowilem zapytac.

Parter naszego domu (szeregowka o wym. 10mX4m) sklada sie z duzego pokoju i otwartej kuchni. Jakie plytki podlogowe , kolor, wielkosc, polysk,

powieksza optycznie wnetrze ?

Za kazda odpowiedz z gory dziekuje.

lepiej wybierz takie, ktore Ci sie beda podobac, a nie takie, ktore 'powiekszaja optycznie wnetrze', bo moze sie okazac, ze jak na nie patrzysz, to zeby bola. wiadomo, ze jasne kolory na podlodze powiekszaja wnetrze, co do ukladu plytek - mysle, ze najlepiej klasycznie, im wiecej wzorow tym wiecej zamieszania na parterze. to, co doradzala Claudia, mozesz obejrzec tutaj:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=22933&highlight=mieszkanie+kasiorka

wlasciciele maja jasny bezfugowy gres polerowany, zastanow, czy Ci sie cos takiego podoba, jesli nie - moze warto pomyslec o czyms innym ;)