beciaitomek 07.01.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witajcie z Nowym Rokiem (a może koło 7 stycznia to już nie nowy?. Po długim milczeniu mam nadzieję zacząć systematyczne bywania na forum - w końcu budowa też rusza, no .... ruszy koło maja. Jesteśmy po architekcie (zmian mało - garaż podwójny, drzwi z garażu na tyłach domu i to chyba tyle). Czy jeszcze warto coś rozważyć - pytanie do doświadczonych i zaawansowanych? Teraz szukamy ekipy, hurtowni itp. Pozdrawiam i do następnego napisania. beciaitomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaitomek 07.01.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 aaaaaaaaa i jeszcze jedno małe, prywatne pytanko - skąd jesteś siates?? udało mi się wyczytać, że z pomorza, a konkretnie? bo my obecnie z Gdańska będziemy budować koło Żukowa. a co do serenad pod balkonem ... moja mama stwierdziła, że balkon dobry do wietrzenia pościeli i .... koniec romantyzmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 07.01.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jesteśmy po architekcie (zmian mało - garaż podwójny, drzwi z garażu na tyłach domu i to chyba tyle). Czy jeszcze warto coś rozważyć - A czym bedziecie ogrzewac? W kotlowni jest malo miejsca na piec. My musielismy lekko przesunac drzwi kotlownia/garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siates 07.01.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witaj Becia!!!Balkonik mi się spodobał, bo daje dużo uroku temu domkowi.Masz rację, że będzie przydatny do wietrzenia pościeli.My jesteśmy z Człuchowa.Mam nadzieję, że kojarzysz to miasteczko.Budowa ruszy w kwietniu(jak wszystko dobrze pójdzie).Coś nam ten rok nie zabardzo szczęśliwie się zaczął.Samochód troszkę szwankuje i niestety mąż ma nogę w gipsie.Zbił sobie palce u stopy niefortunnie i musieli założyć gips.Żeby tylko nie miał problemu jak ściągnom gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.01.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Becia Ani@ ma rację, kocioł na paliwo stałe jest duży a w oryginalnym projekcie pomieszczenie gospodarcze jest b.małe. U nas specjalnie dobudowaliśmy kotłownie do garazu, żeby to było tylko pomieszczenie na piec i eko groszek, który będziemy tam składować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Siates Człuchów chyba lezy niezbyt daleko za Malborkiem, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siates 07.01.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Do Malborka mamy 100.Blisko są Chojnice 11km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 08.01.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 No strzelam jubileuszowy 1000 post!!!! Pozdrowienia Dla Granatowców od Tymowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaitomek 08.01.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A czym bedziecie ogrzewac? W kotlowni jest malo miejsca na piec. My musielismy lekko przesunac drzwi kotlownia/garaz. Planujemy gaz, więc pomieszczenie powinno wystarczyć. Nieźle, człowiek chce się przenieść z 35 metrowego mieszkania i myśli, ze w domu to już luz i powierzchni w brud, a okazuje się, że może nie wystarczyć. Strach się bac jakie jeszcze klocki wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.01.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jarek, Ty to sie umiesz wstrzelić.... a ja przegapiłam taki okrągły i pierwszy zarazem post, no nie..... Ale..... dziekujemy za pozdrowienia Tymowiczów .... i również pozdrawiamy......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 10.01.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Hej hej Co tam u was? Przerwa zimowa U nas okna wstawione wszystkie!!!!! dachówka się w końcu kończy, musiałam dokupić tylko 200 szt, więc przyszli budowlańcy róbcie zapasy a nie tyle i wyliczyli w hurtowni zostawiamy tylko metr od ściany na garażu bez dachówki żeby można było położyć tynk wiosną, aparat kupiony wpadam w sobotę i zrobie pare fotek A od poniedziałku wpada elektryk, jak skończy to reszte instalcj zaczynamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SyLwia-77 10.01.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam wszystkich, nic ciekawego nie przyszło mi do głowy co mogłabym zrobić w miejsce balkonu nad wejściem granata, dlatego też trochę porozgladałam się, no i przez przypadek natrafiłam na tymka Kasi i Piotra. No i stwierdziłam że to jest to, co prawda projekt ten też ma balkon ale łatwiej jest coś z tym zrobić niż w granacie. Pozdrawiam wszystkich gorąco, napewno poczytam sobie (a przy okazji też pooglądam) wasze dalsze poczynania z waszymi granatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.01.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 sylwia-77, życzymy powodzenia w budowaniu Tymka. To tez fajny projekt i bardzo zbliżony do naszego Granata. Daj znać jak juz zaczniecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.01.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Magda a ty co sie tak obijasz,aaaa???? A zdjęcia z nowymi oknami to gdzie, aaaa ???? Jak aparat juz kupiony to i zdjęcia juz powinny być, czyz nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 11.01.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Sylwia - ja tez przez jakis czas rozwazalam Tymka, tez sliczny domek To powodzenia i niech sie pieknie buduje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 11.01.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Cztery dni temu Gosia miala miec operacje - Gosiu, mam nadzieje, ze dobrze sie czujesz Trzymam kciuki za szybki powrot do formy...budowlanej formy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SyLwia-77 11.01.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Dziękuję za życzenia, napewno pochwalę się Wam z naszych poczynań na budowie. Niestety jesteśmy dopiero na początku całej drogi tzn. narazie mamy tylko ziemię, czas załatwiać wszystkie "papierki". Mam do was jeszcze jedną prośbę jeśli ktoś z Was byłby tak dobry i mógł wysłać mi na maila (żeby nie zaśmiecać wam forum) od czego zacząć bieganinę po urzędach, co najpierw i u kogo? Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 12.01.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 To mamy dach prawie skonczony tam gdzie nie ma dachówki to będzie po tynkowaniu założona. Zrobiliśmy wyłaz dachowy koło komina wejście na stryszek zrobimy w suficie chowane wejście na korytarzu na górze oraz doświetliliśmy jednak klatke schodową polecam zrobiło się jasno i powiększa optycznie hall http://images29.fotosik.pl/139/7ab8d99f1223bab1.jpg http://images28.fotosik.pl/140/cd11bb9f320f5161.jpg http://images31.fotosik.pl/105/9e3abaedc12aba95.jpg http://images32.fotosik.pl/105/77b5ecc14bd79127.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 12.01.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 To teraz ostro trzeba zająć się instalacjami mam nadzieje, że elektryk będzie słowny i pojawi się w przyszłym tygodniu A to co mamy przed domem i na ogrodzie to brak słów.błoto, błoto i błoto kiedy to będzie miało wygląd ogrodu to wielka niewiadoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 12.01.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witajcie Jakos ostatnio nie pisalam bo jakos nie mialam chceci, dzis weszla i co widze???fotki Magda- pytanie bardzo ważne dla mnie z jakiej firmy macie brame garazową i jaki to kolor i to samo pytanie dotyczace okien i drzwi wejsciowych , prosze odpowiedz w miare szybko bo jestesmy na etapie zamawiania okien pozdrawiam weekendowo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts