Ani1719500334 13.03.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Hej, a masz papierki kiedy zloyzlas reklamacje? Przeciez istnieje nieprzekraczalny termin, w ktorym oni musza usunac usterke/rozpatrzyc reklamacje. i na bank nie jest to 365 dni . W federacji wszystko powinni Ci dokladnie powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Gosia, barierka cuuuuuuuuuuuuudo. Pogratuluj swojemu szwagrowi, zdolniacha .....i...... zapytaj czy nie zechciałby takiej zrobić dla mnie???? żartuje oczywiście ale barierka jest rzeczywiście powalająca. Ja muszę u siebie poszukać jakiegoś kowala, żeby zrobił mi takie piekne barierki....ale cos trudno znaleźć.... Poza tym muszę Ci poweidzieć, że masz bardzo ładnie zrobiony klej na ociepleniu. łądny, równy i taki biały. Czy kupowałaś taki zwykły klej czy ten biały właśnie? a może masz od razu grunt położony? Ja nie jestem za bardzo zadowolona z tego jak ocieplili mi moi ociepleniowcy bo nie wygląda to zbyt ładnie... ale z drugiej strony nie ma jeszcze gruntu no i przeciez na to tynk przyjdzie.... http://images29.fotosik.pl/175/bc860e6a71916cc3med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A co do reklamacji, to ja czekam już od listopada na zrobienie oczyszczalni. zapadła się jak tylko ją zrobili. Nawet nie została uruchomiona, bo nie zdążyliśmy. Fakt, pogoda nie sprzyja na roboty ziemne i musze czekać az moja glina wyschnie. A tu cały czas u nas na północy pada..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bacia 14.03.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam wszystkich Granatowiczów.W lipcu rozpoczynam budowę tego pięknego domu, jestem więc na etapie zbierania wszelkich informacji.Obecnie robię rozpoznanie cen materiałów oraz kosztów robocizny i włos mi się jeży na mojej i tak już prawie łysej głowie W związku z tym mam do was pytanie:czy dysponując sumą około 40tyś zł jestem w stanie wybudować dom do stanu surowego zamkniętego.Bardzo proszę o szczere opinie.Pozdrawiam i życzę samych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 14.03.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam, Mam pytanie, gdyż kończę formalności z wydanie decyzji o pozwolenie na budowę i zaczynamy we wrześniu z inwestycją domu. Mam wycenę za robociznę - budowa domu w stanie surowym - 35 tyś zł. Proszę o opinię, gdyż nie wiem czy to jest za drogo. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 14.03.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Sama murarka - 22tys (bez ściań działowych, bez fundamentu to robił mąż i mój ojciec właśnie z oszczędnośći) Więźba, dachówka, orynnowanie, deska doczołowa + montaż okien dachowych - 15tys Bacia te 40tys to liczysz robocizne cz materiały? bo materiały + robocizna za 40tys to kiepskie szanse na wybudowanie Zastanawiam się czy my szaleliśmy ale stan surowy zamknięty ok 180tys wyszedł????? Sutruh schody piękne też będe za takimi ze spoczynkiem ale jedenstolarz to twierdzi, że nie wejdą takie hm chyba mu pokażę, że jednak wchodzą, no i barierka to....... iście królewska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bacia 14.03.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Przepraszam za nieporozumienie odnośnie podanej kwoty. Chodzi oczywiście o kwotę około 400tyś zł.Czy jest możliwe wybudowanie Granata do stanu surowego zamkniętego za te pieniążki (robocizna + materiały)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 14.03.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Magda może podeślę Ci swojego stolarza jak się chce to wszystko wyjdzie, jak będą Ci potrzebne jeszcze zdjęcia schodów z każdej strony i wymiary to daj znać, zrobię temu stolarzowi całą dokumętacje Becia za 40 tys. to nie ma szans najmniejszych jeszcze stan surowy zamknięty nie da się, chyba że wszystkie materiały leżą na działce, a to cena za robociznę to może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 14.03.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 za 400 tys. ??? do tej pory wydaliśmy połowe tej sumy, pisałyśmy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 14.03.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Dzięki, narazie jednego się pytałam ale dopoki nie wylejemy posadzek to zaprzestałam szukać Bacia za taką kasę to spokojnie zamieszkasz U nas tynkowanie wewnątrz domku dalej trwa a jutro idziemy wybierać parapety zewn bo po tych deszczach to nas podlało po ścianach, a wewnętrzne to już kupione i czekaja na koniec tynkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 14.03.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Bacia, jak masz 400tys i bedziesz mial nie najdrozsza sile robocza , zalozysz sobie kaganiec -> np. glazura i terakota do 50/60zl/m kw (ja tego nie zrobilam i bardzo zaluje) to powinienes nawet sie wprowadzic. A instalacje to na bank bedziesz mial w tej sumie. No chyba, ze planowales pompe ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 14.03.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Bacia, jak masz 400tys i bedziesz mial nie najdrozsza sile robocza , zalozysz sobie kaganiec -> np. glazura i terakota do 50/60zl/m kw (ja tego nie zrobilam i bardzo zaluje) to powinienes nawet sie wprowadzic. A instalacje to na bank bedziesz mial w tej sumie. No chyba, ze planowales pompe ciepla Ani@ ja planuję pompę ciepła i mam nadzieję zmieścić się w 400 tys. no może w 430 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.03.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Iza, spokojnie zmieścisz się w założonej kwocie. chociaż spójrzcie na te kwoty....to normalnie paranoja jakaś czy ktoś z was zarabia takie pieniądze, jak teraz zarabiają budowlańcy???? Jeszcze dwa no może trzy lata temu taki domek jak Granat spokojnie każdy z nas wybudowałby za 250tys max i to do zamieszkania na gotowo.....a teraz???? 350, 400,500 kwoty idą w setki tysięcy.... Żałuję, że nie posłuchałam koleżanki jak zaczęła się budować w 2004 roku i wybudowała dom 180m2 pow za 220 tyś. Fakt jej mąż sam robił wykończeniówkę i teraz mieszkają już dawno sobie i patrzą na nasze teraźniejsze poczynania i ostatnio koleżanka stwierdziła, że teraz to ona nie porywałaby sie na budowanie bo,,, to chore jest....znaczy sie sytuacja budowlana......ma rację....niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 14.03.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Iza, spokojnie zmieścisz się w założonej kwocie. chociaż spójrzcie na te kwoty....to normalnie paranoja jakaś czy ktoś z was zarabia takie pieniądze, jak teraz zarabiają budowlańcy???? Jeszcze dwa no może trzy lata temu taki domek jak Granat spokojnie każdy z nas wybudowałby za 250tys max i to do zamieszkania na gotowo.....a teraz???? 350, 400,500 kwoty idą w setki tysięcy.... Żałuję, że nie posłuchałam koleżanki jak zaczęła się budować w 2004 roku i wybudowała dom 180m2 pow za 220 tyś. Fakt jej mąż sam robił wykończeniówkę i teraz mieszkają już dawno sobie i patrzą na nasze teraźniejsze poczynania i ostatnio koleżanka stwierdziła, że teraz to ona nie porywałaby sie na budowanie bo,,, to chore jest....znaczy sie sytuacja budowlana......ma rację....niestety... No mam taką nadzieję, Nina . Co do kosztów to faktycznie teraz nie ma szans wybudować się za mniej niż 350 tys. Wszyscy biorą kredyty i budują ... I życzmy sobie, żeby te kredyty udało nam się spłacić. A swoją drogą chyba nie zdecydowałabym się budować ze 100 % kredytu nie mając nic własnego (myślę o mieszkaniu, które można sprzedać), bo nie wyobrażam sobie za 30 lat, będąc panią-emerytką spłacić ostatnią ratę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 15.03.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Izulek, to u nas sa troche inne realia Ja sie wprowadze wydajac 470tys. Bez pompy. I nie bede miala frontu ogrodzenia ani zagospodarowanej dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.03.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Ania ale wyposażenie będziesz miała z górnej półki czyli coś za coś.... Ja mam nadzieję zamknąc się w kwocie max 350 tyś. ze wszystkimi rzeczami potrzebnymi do zamieszkania ( przedmioty z górnej i średniej półki ) ale bez wykończonej na tip top góry domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 16.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 My też mamy zamiar za 350 tyś się wprowdzić, ale już urządzenie ogordu i ogrodzenia przed domkiem to marne szanse, jednak patrze się na ceny i wszytko ze średniej półki biorę i tak rzecz biorąc to brakuje tych 100tyś ale ich nie ma więc dookoła domku to chyba do emerytury zdążymy urządzić? A dom to studnia bez dna......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 17.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Ania ale wyposażenie będziesz miała z górnej półki czyli coś za coś.... Nie, u nas bez wodotryskow Tzn, wychodze z zalozenia, ze "tanio placisz - kupujesz dwa razy" - czyli nie oszczedzam na jakosci. Wracajac do podanej wyzej sumy to zapomnialam jeszcze o takim "szczegole", ze bedziemy tez musieli poczekac z podlogami ale nie lubie paneli, chce debowy parkiet, takze na niego tez nie mamy kasy. Dobrze, ze od wrzesnia wracam do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 18.03.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Wreszcie!!!!! Kaloryfery sa gorace, centralne odpalone! Odbior! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 18.03.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ani@ super Mam pytanko czy planujecie w górnej łazience położyć kafle na wszystkich ścianach????? Mam dylemat czy tylko tam gdzie będzie umywalka i brodzik czy całą? Ale jak całą to chyba koszty kafli i położenia będą duże, nie wiem ale chyba będą dziwnie wyglądały takie pasy kafl, ale na pewno tą ścinę kominową malujemy farba duluxa do łazienek chyba trzeba jakąś wizualizację zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts