Izulek 02.10.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Aniu a o co chodzi z tym wyłączeniem aktywności gniazdka, bo nie kumam niestety Iza, chodzi o to, by byl taki włacznik/wylacznik (taki jak do wlaczania swiatla) w domu. Ja mam go na dole kolo drzwi tarasowych (tuz obok gniazdka, dosłownie po drugiej stronie muru, aby nie trzeba bylo sie zastanawiac, gdzie jest wylacznik), tym wlacznikiem mozna wylaczyc gniazdko - chodzi o to, by na zewnatrz domu nie bylo gniazdek, ktore np. pod Wasza nieobecnosc w domu beda aktywne i w pewnym sensie "ogolnie dostepne" A co do spizarki, to ja nigdy nie jestem zwolenniczka rozwiazan "jedynie slusznych" Wiem, ze to co u mnie sprawdza sie rewelacyjnie, u kogos innego moze byc kula u nogi i vice versa No teraz to wszystko rozumiem Sorki , że taka nierozgarnięta jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saxys 03.10.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 do EiG Super do Szczytna mam tylko 80 km. Godzina jazdy samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaAndrzej 03.10.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ani@, zdaję sobie sprawę jak bardzo przydatna jest spiżarka, ale wolę jednak z niej zrezygnować na rzecz większej kuchni, ponieważ moi członkowie rodziny uwielbiają spędzać czas na wspólnym przygotowaniu posiłków a wszelkie większe imprezy, święta odbywają się zawsze u nas i potrzebuję pomocników w kuchni. Ale każdy z nas ma inne upodobania i buduje oraz urządza domek wg potrzeb swojej rodziny. Pozadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 03.10.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 chcialam dzisiaj pstryknac kilka fotek....... ale po pierwsze znow zapomnialam aparatu !! po drugie w kuchni mam taki jubel, ze sie w glowie nie miesci !! nasz fachowiec zaczal teraz przyspieszac z robota ale jest taki troche niedokonczony !! cos zaczyna, nie robi do samiuskiego konca, tylko zaczyna cos innego i tak sobie ciagnie kilka sroczek za ogon.... a mnie to wkurza wiec jeszcze kilka dni i pokaze nam nasze efekty wzorek u malego musze jeszcze poprawic, bo szablon, ktory kupilam w markecie byl zrobiony na zbyt grubej folli i farba sie porozmazywala na krawedziach...pewnie spedze kolejny caly dzionek na "wyprawkach" i poprawkach ... ale za to pokaze Wam efekt ostateczny zapomnialam przywitac tak wielu nowych naszych forumowiczow ale Was tu przybylo super !!! chwalcie sie Waszymi postepami (choc osobiscie wole juz byc przy koncowce tej drogi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_piotr 03.10.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ja jeszcze w sprawie kuchni. Mój typ. Jak nie zmienie zdania do czasu urządzania kuchni (a to pewno jeszcze trochę czasu ) to taką kuchnie chcę : http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/wnetrza/orzech__147.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA 28 03.10.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Do Beaty i Piotra Czy to zdjącie kuchni to dokładnie kuchnia w granacie czy to tylko jakieś przykładowe zdjęcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 03.10.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 witam. jestem posiadaczem granacika ale ciągle się zastanawiam czy salon z kuchnia nie będzie za mały no i kominek w przejściu. Są dze ze kominek pownien być w takim miejscu gdzie będzie można sobie usiąść i odpocząć a nie w miejscu gdzie przechodzi się do kuchni. Proszę o opinię tych, którzy już wybudowali i jeżeli ktoś ma zdjęcia jak towyglada w rzeczywstości. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_piotr 03.10.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Do Beaty i Piotra Czy to zdjącie kuchni to dokładnie kuchnia w granacie czy to tylko jakieś przykładowe zdjęcie ? To jest wnętrze domu Orzech z pracowni Krajobrazy -projektu tego samego architekta, który jest autorem Granata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA 28 03.10.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 witam. jestem posiadaczem granacika ale ciągle się zastanawiam czy salon z kuchnia nie będzie za mały no i kominek w przejściu. Są dze ze kominek pownien być w takim miejscu gdzie będzie można sobie usiąść i odpocząć a nie w miejscu gdzie przechodzi się do kuchni. Proszę o opinię tych, którzy już wybudowali i jeżeli ktoś ma zdjęcia jak towyglada w rzeczywstości. Z góry dziękuję. CENNE UWAGI!!!, MY JESZCZE NIE MAMY PROJEKTU , ALE JESTEŚMY ZDECYDOWANI - PRZEKONAJCIE MNIE ŻE JEST TO DOBRY WYBÓR I ŻE TEN DOM JEST NIE TYLKO PIĄKNY ALE I FUNKCJONALNY POD KAŻDYM WZGLĘDEM. DO WSZYSTKICH KTÓRZY MAJĄ SWOIEGO GRANACIKA - MACIE JAKIEŚ ZASTRZERZENIA???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.10.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ewa 28, my nie możemy Ciebie przekonywać, że projekt Granat jest ok. Sama musisz wiedzieć czego oczekujesz od swojego domku... Ja moge mówic za siebie....projekt Granat jest bardzo funkcjonalnym projektem. Jest w nim to czego my szukalismy a więc i pokój na dole i spizarka i łazienka, do której nie wchodzi sie prosto z salonu...Jeszcze nie mieszkamy ale już widzę, że codzienność w domku to będzie to czego oczekiwalismy po tym projekcie. Ania, dziękuję za pomysł ze skrobaczką od płyty kuchennej do mycia okien. POLECAM, nic się nie rysuje a bardzo szybko schodzą wszelkiego rodzaju zastarzałe krople betonu czy wapna.... Jednak mimo tego polecam również zasłanianie okien folią przed robotami mokrymi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 04.10.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witaj Ewa - coraz wiecej nas tu na forum, wiec od kazdego mozesz "sciagnac" inne porady/zastrzezenia/spostrzezenia itp. Jedynym wyjsciem, aby sie przekonac o funkcjonalnosci i prostocie w swojej uroczej formie Granata jest niestety przejscie przez wszytskie strony tego forum jest tu masa zdjec, pytan, odpowiedzi, projektow, porad i na pewno na wiekszosc swoich pytan znajdziesz tu posty a jesli jeszcze nie poruszylismy jakiegos tematu w ziazku z projektem - strzelaj mi sie nasuwa tylko jedno sprzestrzezenie - idealny domek dla rodzinki, ktora nie miewa gosci bardzo czesto na bardzo dlugo gora jest naprawde duza, nawet przy niepodnoszeniu scianki i niepowiekszaniu domku lub samego garazu, dol?? dol jest bardzo funkcjonalny, choc nie ogromny - dla mnie, mojego meza i juzniedlugo dwojeczki dzieciaczkow spooookoooojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA 28 04.10.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 wiem , że nikt nie może zdecydować za mnie , ale każde wasze spostrzeżenie , każda uwaga - pomagają podjąć decyzją, raczej na całe życie. przeglądałam forum i dzięki Wam zwróciłam uwagę na wiele rzeczy na które sama bym nie wpadła. piszcie o wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.10.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Ewa, po to tu jestesmy.... żeby pisać o swoich błedach, coby następni właściciele projektu Granat mogli unikać tych błedów... Mischa, a gdzie kuchnia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 05.10.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 gniazdka, ktore mamy na tarasie, dodatkowe gniazdko nad drzwiami, pod samym balkkonikiem), abym mogla wieszac swiateczne lampki (np. na balkonie) Ani@ dzieki twojej krotkiej wzmiance o tym gniazdku z przodu zaczelismy sie zastanawiac czy mimo skonczenia elewacji nie udaloby sie nam gdzies takowego umiescic... musimy pogadac z elektrykiem, moze pod balkonikiem uda sie jeszcze wyciagnac jakis kabelek, zeby moc podlaczyc conieco na swieta dzieki za podpowiedz, bo mamy gniazdka z tylu ale z przodu to nikt z nas nie pomyslal Wasiu no robie i robie te fotki i zrobic nie moge... zazwyczaj zapominam aparatu (chyba go sobie do samochodu wsadze i nie bede wyciagac...) ale w kuchni tez mamy straszny jubel, bo nasz fachowiec duzo rzczy zaczyna i nie zawsze konczy od razu... teraz zajac sie lazienkami wiec kuchnia musi poczekac na zamontowanie brakujacych szafek wiszacych i frontow... a moze reszta forumowiczow tez ma jakies fotki do wrzucenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rottik 05.10.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 HEj Granatowcy , miło popatrzeć jak wasze domki coraz to piękniejsze, u nas troszke pomieszane szyki gośc od dachu nawalił i nie dotarł w tym tygodniu a mieliśmy już zamówionego gościa od okien drzwi i garażu na piatek i jest tak że mamy okna drzwi a nie ma dachu będzie dopiero kładł od poniedziałku A tak teraz wygląda Drzwi http://images46.fotosik.pl/17/16711d4f47e2df40.jpg Przód http://images46.fotosik.pl/17/c0502b088b9af2f4.jpg Tył http://images42.fotosik.pl/17/d4b9c384299f4dc6.jpg Taras http://images31.fotosik.pl/375/cab44b8a1b63ccaa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 05.10.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 witam, zostalem rowniez z zona szczesliwym posiadaczem projektu granat. Budowe planujemy zaczac na wiosne przyszlego roku. Chetnie zobaczylibysmy domek na zywo. Jesli ktos by mial ochote go pokazac i przekazac nam jakies wskazowki to chetnie sie spotkamy. Jestesmy z okolic Poznania ale z dojazdem nie byloby problemu w okolicach Poznania i samego Poznania. Pozdrawiam wszystkich budujacych...Wojciech Maciejewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 05.10.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Tak sobie czytamy i ogladamy jakie zmiany dokonaliscie w soich granacikach i musze powiedziec ze my tez mamy ich kilka , niestety niektorych nie da sie zrealizowac ze wzgledu na warunki zabudowy, ale napewno beda: - podpiwniczenie czesci domku - okno nad klatka schodowa - powiekszenie tarasu i calkowite jego zadaszenie - likwidacja skrytki , kosztem powiekszenia kuchni - czesciowe zasloniecie kuchni To chyba jedne z wiekszych zmian ktore planujemy zmienic. Mamy zatem prosbe czy moglibyscie nam przeslac zdjecia i rzuty piwnicy Ci co maja oczywiscie zrobione podpiwniczenie. Macie wyjscie na zewnatrz z piwnicy? My planujemy wejscie od ogrodu pod pomieszczeniem gospodarczym , rownolegle do domku w strone tarasu , oczywiscie zadaszone. A z domku wejscie do piwnicy z przedluzonej klatki schodowej, gdzie czesc z Was robila sobie schowek pod schodami . Pomieszczenie gospodarcze czesciowo zaadoptujemy na skrytke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siorka74 06.10.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 witammam pytanko do rottik-a kidyś już pytałam - ile ytonga kupiliście?MonikaAndrzej też chyba z yonga budujecie?a tu nasze fundamenty[/img]i dziękuje za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanguros 06.10.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 także chciałem spytać ile wam poszło kubików na ławę fundamentową?ile bloczków fundamentowych? sztuk oczywiście według projektu oryginalnego bez przeróbek proszę odpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rottik 06.10.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 siorka 74 jak sprawdzę na fakturze to Ci odpowiem oczywiście bo jest tyle na głowie że nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts